Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ти викам како да е во лер делува. Нова кола е 2000 км поминати, нема шанси да е ламелата ваљда... некој да знае?

Ne e lamelata , proveri spojnicata megu rackata i sipkata so odi do menjacot , tamu ima strafce sho mozi ne bilo dovolno stegnato:)

Менувачот влегува ли во брзина? И кога испушташ куплунг шо прави?

Струмикс напиша:
Менувачот влегува ли во брзина? И кога испушташ куплунг шо прави?

Да.
Ништо не прави - како да е во лер колата. А се убацува во брзина

Ако рачката (менувачот) влегува во брзина, најнормално осеќаш како менува, а не се случува ништо, тогаш има проблем во преносот( ламела, шалтер или сл.) значи нема пренос на силата на тркалата. Ако рачката на менувачот е слободна, не осеќаш влегување од брзина во брзина, тогаш е проблемот во лостовите кои одат од рачката до менувачот(шалтерот).

Пробај на неупалена кола да ги прошалташ брзините, обично треба да се даде повеќе сила за да влезе на неуплена кола во брзина, пробај да ставиш во втора и со втора да тргнеш ако , ако нејќе, едноставно викни некој другар кој повеќе чепка и се разбира од коли, не сум во скопје инаку ќе намминев да слушнам со се случува, ама ако стварно ставиш во брзина и одпуштиш кумплунг тогаш би требало или да ти рипне колата или да се слушна најмалку силен звук од не докрај сменета брзина, ако не се слуша ништо од ова , ниту за момент ондак највреојатно ќе да е до корпата и ламелата.
Ама за секој случај на исклучен мотор со отворена хауба да мењаш брзини ако се слуша од кај менувачката кутија (одма до моторот) тропње тоа значи дека зглобовите кај мењачот се ок.

Вака сеа:сакам да си купам нови гуми-205/50/16.Сеа за сеа земав некои цени,ама ме плашат и ефтините и скапите.На пример ми даваат Sava intenza за 4700 ден. 1 гума.А исто ми даваат Dunlop-174 e. исто една гума.
Дајте некој совет каде можам да најдам добра гума за добра цена.Ама да не е некоја чкљ фирма.

Прошетај се по дуќаните и види си, 436053. Тоа ти го диктира длабочината на џебот. Види си Пирели, Клебер, а и Данлоп не е лоша гума воопшто, а досега не сум чул некои замерки и за Сава.

абе шетав за шетање ама по се изглеа ќе ја зеам sava intenza-сегде кај шо бев ми ја фалат.А за пирелито викаат дека не биле за кај нас,а овие другиве се безобразно скапи.

Јас користам гуми на сава, и на опелот и на 128цата, и задоволен сум, измислени се за нашиве патишта. Меки се и убава вожња имаат, а и цените им се ок. Intenza на опелот, а effecta на заставата

ја мојата потрага уште ја неам завршено.Ама и се глеа крајот!!Денес наидов на Bridgestone-turanza.
Од Савата се откажав,пошто некако не ми е ALL SEASON.А башка и шарата и е ко на трактор.
Ова Bridgestonov ми се свиѓа,а и има приступачна цена.
Ќе ве известам за резултати.

Знае ли некој каде има од оние ценовниците за автомобили од сите увозници во Македонија?

Или да прашам во кое списание, може и некој сајт. Одамна не сум видел па ме интересира да ѕирнам.

OTIDNA POLUOSOVINATA

ThA-BiTcH напиша:
Да.
Ништо не прави - како да е во лер колата. А се убацува во брзина

Sigurno 100 % ti e ortidnata nekoja poluosovina dali levata ili desnata ne e golema steta treba samo da se smeni i ce cepi ko nova
Ova ti moe mislenje:wub:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom