Ај лил хелп..Си форматираф комјутер и инсталирав повторно ц++ со 2.0 .нет а кога ке игврсам било каква програма ми дава not valid win32 application?
thnks
Тоа дека везе немаш од програмирање брат

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај лил хелп..Си форматираф комјутер и инсталирав повторно ц++ со 2.0 .нет а кога ке игврсам било каква програма ми дава not valid win32 application?
thnks
Ова шо збор тие?
и ти висуал ц++ имаш работено или обично ц++ преку devcpp компајлер?
Тоа дека везе немаш од програмирање братИначе шо те нема на факс деновиве ??? Баки те бараше..... :pos2:
Висуал ц++ и кога ке извршам било каква програма ми дава error..
Стави го CD-то со Windows инсталацијата и во Run пиши:
sfc /scannow
Кога ќе заврши скенирањето направи рестарт и после тоа мислам дека би требало да биде океј (евентуално може да треба одново да ги инсталираш драјверите).
Didn't help any suggestions?
Имам проблем со компајлерот, кога ќе стиснам Compile and Run или само Run, не се стартува програмот.
Користам Dev-C++ компајлер и Windows 7 оперативен систем.
Претходно на Вистата се си работеше супер. Сега морам да влезам во фолдерот кај што ми е снимена програмата, па да ја стартувам, што ми одзема време.
Сакам истиов компајлер да си го користамАко си пробал со друг компајлер истата програма да ја пуштиш, и работела, тогаш реинсталирај го компајлерот или користи друг.
Сакам истиов компајлер да си го користамНекој друг предлог?
Ај ќе ве молам за помош, ако може. Имам една задача за семинарска, па наидов на еден проблем. Треба да најдам најмал и најголем член на низата, и да го најдам индексот на членот(редниот број во низата. За најголем и најмал член го решив проблемот, но не знам какко да го најдам индексот на тие вредности.
фала однапред
Ај ќе ве молам за помош, ако може. Имам една задача за семинарска, па наидов на еден проблем. Треба да најдам најмал и најголем член на низата, и да го најдам индексот на членот(редниот број во низата. За најголем и најмал член го решив проблемот, но не знам какко да го најдам индексот на тие вредности.
фала однапред
...
if(a[i] > max){
max = a[i];
[B][COLOR=Black]max_indeks = i;[/COLOR][/B] //со оваа линија го зачувуваш индексот
}
...