C/C++

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување
#define _WIN32_WINNT 0x0500
#include <windows.h>

int main() {
HWND hWnd = GetConsoleWindow();
ShowWindow( hWnd, SW_HIDE );
// tuka nekoj kod

return 0;
}

Со ова погоре ќе ја скриеш конзолата...

tnx работи :)

Начин да се пренасочи печатењето наместо на конзола во некој фајл или стринг... (првото прашање)

Начин да се пренасочи печатењето наместо на конзола во некој фајл или стринг... (првото прашање)
Е то и мене ме интересира, ќе прошарам малку низ интернет па ако најдам решение ќе го ставам тука.. позз

tnx работи :)

Постои редирекција на default излезот да не биде системскиот односно конзолата туку некој фајл. Е сега како беше...

Еве што направив:

Код:
#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    system("copy > c:\\skrstevsky.txt");
    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

со ова DOS команда извршува т.е. го испишува она што треба да го има на екран во фајл.

наредбата во примерот е "copy", оператор да покаже каде да запише е ">" и одредиште "c:\\skrstevsky.txt".

ако некој најде како да се пренасочи нека пастира.

AmITooNice, доста со ароганција и неуредни и неразбирливи постови. Овде се цени помошта а не солењето ум и омаложувањето.

skrstevsky, редирекција од команда линија, упатство овде.
А како комплетно да се направи со код, овде.

Ако има нешто нејасно, пиши.

Може ли да прашам овде дали има некој што кога ќе имам испит за Ц++, да ми даде негов скајп и да ми помогне околу решавање на ваквите задачи??? Плииииссссссс. Пишете ми пп.

Може ли да прашам овде дали има некој што кога ќе имам испит за Ц++, да ми даде негов скајп и да ми помогне околу решавање на ваквите задачи??? Плииииссссссс. Пишете ми пп.

Па затоа е и оваа тема постави ги задачите :kesa:

hehehe jas ke polagam za 2 nedeli :)
ali ne znam sto bi mozel da ti resam :) :) :)
a ne koristam skype

Како што знаеш, се наоѓаш на форум. Имаш тема овде за решавање на кратки програми, тема тука за конкретни прашања за C/C++. Заеби ППа, пиши овде. We are strong :vozbud:

Е баш ти благаодам, прашањето ми беше доколку ја пишам тука, а нема никој на форум нема ништо да направам. друго е на пример на скајп да ве најдам или на месинџер?:toe:

Е баш ти благаодам, прашањето ми беше доколку ја пишам тука, а нема никој на форум нема ништо да направам. друго е на пример на скајп да ве најдам или на месинџер?:toe:
Хехе, мислам дека поверојатно би било дека ќе најдиш да ти одговори некој на форум кој има 15000 членови, отколку да чекаш некој да дојди онлајн на месинџер ( прашање е дали ќе дојди кога ќе ти треба ) .... :)
Зато пиши тука, ќе решиме некое задаче...

Ви благо:back: дарам многу и ќе рачунам на ваша помош!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom