Мајмуне пијан

• Креатор на темата Креатор на темата bojan4e
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 мај 2006
Мислења
4
Поени од реакции
0
Веб-сајт
www.bmw.com
Мајмуне пијан
246EE669D399CA45A014418220D96CBD.jpg
Мајмуните пијат повеќе алкохол кога се осамени а сакаат и чашка пијалок после напорен ден во лабораторија, покажала анализата на алкохолните навики на мајмуните од групата rhesus macaque. Ова и слично однесување речиси било идентично со моделот на пиење кај луѓето. Освен ова алкохоличарите меѓу мајмуните и луѓето имале и слични генетски и природни предиспозиции.

Откако ќе се начукале мајмуните се сопнувале, паѓале, клателе и повраќале а често не прекинувале со пиење се додека не заспиеле.

Нивото на алкохолизирање освен од осаменоста зависело и од доминатноста или социјалниот статус на одреден мајмун во групата. Оние се понизок ранг повеќе биле склони кон алкохол во однос на останатите. Но и покрај се одредени мајмуни, алкоси, пиеле повеќе од другите без ралика на нивниот статус или опкружувањето.

Во слична студија научниците им дале на група мајмуни 24-часовен пристап до садови со алкохол. Тука мајмуните најмногу му посветувале внимание на алкохолот по завршување на дневните тестови а како што одминувал денот конзумацијата се намалувала:pishtoldz :mist: :kez: :kajg: :nerv: :nesvest: :cug: :je: :ija: :wub:

Kolku samo sme slicni:kez:

IsidoraD напиша:

Околу 98.5% идентична ДНК со шимпанзите и грубо околу 93% со другите мајмуни. :)

IsidoraD напиша:
хахахха ми личиш на него :je: :je: :je: шала мала мисламн не се лутиш нели ???

jako e ova majmuncevo...sakam edno za doma

Pa i nie lugeto koga ke se nacukame licime i se ponasame ko majmuni cesto ili ko drugi zivotni zavisi od prigodata i covekot.

Мислам се ок тоа истражување ама не гледам никаква цел во тоа, само безпотеба ги начукале мајмуните. Немал некој идеја што да истржува па земал да пијанчи мајмуни. Им многу побитни истрашувања кои треба да се спроведата на мајмуни отколку да се проверува како се однесуваат спрема алкохолот.

Pa ima nekoja smisla se dokazue nekoja sliscnot....ma ustvari so ti ja znam,naucnici nemaat popametna rabota pa gi mucat majmuncinjata GREOTKA

:oftopic: Мислам дека касниш со предлогов...веќе го имаме:pos: :pos: :pos:
А инаку мислам дека не ги мачат мајмунчињата бе...не ги терале со сила да пијат...само им понудиле.

606 напиша:
Околу 98.5% идентична ДНК со шимпанзите и грубо околу 93% со другите мајмуни. :)

не беше повеќе? нас ни кажаа само 100,000 нуклеотиди била разликата што било помалку и од 1%

Луда работа немам зборови па и они се живо суштество хахха мн ме изнасмеа ахаха

мајмунот прилепски е закон МАЈМУНИ ПРИЛЕП:bip:

Абе има посебни врсти мајмуни ( и едни други животинчиња што незнам како се викаа) што ги јадат овошките откако ќе паднат и скапат. При скапување всушност ферментира овошјето. Да видите ама се кул кога после се јазат по дрвата :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom