Шкендија одбојкарски првак

• Креатор на темата Креатор на темата redblackarmy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Локација
Tetovo
Ако фудбалерите се многу блиску, одбојкарите на Шкендија ја освоија дебитантската шампионска титула.
Со 3:1 во сетови го добија вечерашниот трет финален натпревар против Борец Брако, од плејофот во домашното првенство.
Водството од 2-0 во серијата им овозможи круните да ги обединат пред своја публика. Откако потклекна во Купот, велешкиот тим немаше сили ниту во шампионатот, а вечерва го зеде само првиот сет со 25:22.
Шкендија беше уверлива во наредните, препуштајќи му на Борец 11, 21, односно 17 поени, за конечни 3:1 во сетови.

jgi4ya.jpg smaf87.jpg 2cfa4jl.jpg

Кои се играчите кои се у моменталнава екипа на Шкендија ?

Кои се играчите кои се у моменталнава екипа на Шкендија ?
Ne gi znam site , no tie pojakite da :

Gazmend Husaj

Flaurent Islami

Pellumb Vela

Naim Abazi

Mensur Hamza

Adriatik Kajtazi

Ilir Vela

Vuk Karanovic

Mensur Hamnza

Besim Luma

Zharko Ristovski

Trener : Durim Luma

Ima i drugi no tie ne gi znam dobro iminjata

Од кај излезе шкендија спортска сила бе .... ццц. Ај честитаме, ама не ми е јасно, уште у баскет тим да направат и крај :)

Од кај излезе шкендија спортска сила бе .... ццц. Ај честитаме, ама не ми е јасно, уште у баскет тим да направат и крај :)

Па ќе излезе кога спортот во Македонија е на катастрофално бедно ниво, со ситни инвестиции може да се купи тим за да се освои било која титула.

Се надевам Шкендија нема да биде од тие тимови кои пропаѓаат после 2-3 сезони затоа што нема инвестицијата да ја вратат назад во профит.

^ даваат пари и имаат затоа инаку од секогаш имало во Тетово одбојка заедно со Велес и Струмица

п.с од Борец да не си отидеа играчите што беа на почетокот тој состав да си беше финалето ќе беше екстра интересно со повеќе неизвесност

Се распадна ОК Работнички откако Фершпед си замина, и овие го лапнаа Карановиќ а дојде и Жарко Ристовски, а тие двајца се доволни за титула :)
Да не се распшаднеше Работнички ниту еден друг тим немаше да види титула уште којзнае колку години...

Ova god. bese nasa , i vo fudbal i vo odbojka i vo navivacki plan !

NIKOGAS NEMA DA GO ZABORAVIME 2011 :)

^ даваат пари и имаат затоа инаку од секогаш имало во Тетово одбојка заедно со Велес и Струмица

п.с од Борец да не си отидеа играчите што беа на почетокот тој состав да си беше финалето ќе беше екстра интересно со повеќе неизвесност

37 години постои одбојкарскиот клуб Шкендија.

Иначе точно е дека да не се распаднеше Работнички ниту една друга екипа нема да можеше да биде шампион,ама Шкендија секогаш бил на првите 3 позиции и кога бил Работнички.

Иначе играчите на Борец на чело со Јанта не дојдоа бидејќи се плашеа...свесни беа за тоа што го направија во Велес.
Не викам дека ќе беше којзнае што ама Јанта секако ќе го јадеше... :)

До тоа ниво ли падна одбојката во Македонија , значи исто како во фудбалот некој си Ш екипи ги освојуват домашните првенства. Тоа е ни останува колку толку да се радуваме на кошаркарската и ракометната лига, таму барем колку толку има по некој квалитетен меч.

Иначе точно е дека да не се распаднеше Работнички ниту една друга екипа нема да можеше да биде шампион,ама Шкендија секогаш бил на првите 3 позиции и кога бил Работнички.

Иначе играчите на Борец на чело со Јанта не дојдоа бидејќи се плашеа...свесни беа за тоа што го направија во Велес.

Абе ви попуштале затоа сте први, иначе се знае Велес си е Велес, Борец си е Борец! :icon_lol:

Абе ви попуштале затоа сте први, иначе се знае Велес си е Велес, Борец си е Борец! :icon_lol:

Мила....ама како бе ни попуштија и во купот и во првенството...а вие велешани големо срце имате :)

Абе Гемиџии,кога рече Dreticca дома ги тепаат Кумани under 18,едвај се собираат 100 души.Вие сте сакале на гости.

Е како не, биле цело време во први три. Дај не зезај и ти, слабо им одеше низ годиниве, тек во последни години пркнаа. Овие Вела ако се сеќавам играа за Лирија, а Лирија скоро секогаш беше последна. Порано Работнички и Југохром играа скоро секогаш во финале. После откако Југохром пропадна, Лешок супер се држеше, па после дојдоа годините на Струмичките клубови кои беа и блиску да му земат титула на Работнички. Тек во последниве две години прв пат покажа нешто Шкендија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom