Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па, веројатно само Алмагро е денешното изненадување, но ако некој го прати Кубот, тогаш знае дека станува збор за исклучително добар форхенд удар, и добар број на винери во текот на еден меч... Јас го следам, нормално преку кладилници, на мастерс турнирите, и секогаш заедно со Свитинг ми се некој фаворит од сенка, нормално на помали мастерси..

Надал се измачи со Иснер, но сепак победи... Не го гледав мечот, па не знам како се одвивале работите, но што е, тука е.. Ако Надал одпадне пред финалето, е тоа ќе биде големо изненадување.

Лесните победи на Мареј, Љубичич и Долгополов беа за очекување.

Единствено можеби ме изненади Колшрајбер, од кој очекував да го мине ова коло, но тоа е тоа.

Кај дамите двете мој фаворитки поминаа, Шарапова и Викмаер... Иванович, уште еднаш покажа дека играта на мрежа никогаш нема да ја подобри.. Прави највеќе неизнудени грешки, но се вади со добри винери, до некој дел од играта.. По вториот сет, мислев дека се ќе биде рутина, но Ларсон покажа карактер.. Клајстерс води, моментално со 1-5, па мислам дека Ким и Каролина ќе го играат годинешново финале

Кај дамите двете мој фаворитки поминаа, Шарапова и Викмаер... Иванович, уште еднаш покажа дека играта на мрежа никогаш нема да ја подобри.. Прави највеќе неизнудени грешки, но се вади со добри винери, до некој дел од играта.. По вториот сет, мислев дека се ќе биде рутина, но Ларсон покажа карактер.. Клајстерс води, моментално со 1-5, па мислам дека Ким и Каролина ќе го играат годинешново финале

Ниту Ким, ниту Каролина имаат игра за земја, ниту пак ќе го видат финалето. Азаренка ако е здрава, Квитова, Шарапова, тука барај ги финалистките. Возниаки не може да се носи на земја со девојки кои играат флет тенис, и кој удираат силно. Поразите од Георгес и Шарапова се доказ за тоа...

Плус фактот што Восниацки има ситна повреда, така да не верувам дека ќе оди далеку на овој турнир..
Добра игра има Гергес..една од фаворитките во сенка.

--- надополнето ---

Срцката .:pipi: Кирстеа ја пензионираше Швајцарката Пати Шнидер..убедливо со 2-0 во сетови..

Ниту Ким, ниту Каролина имаат игра за земја, ниту пак ќе го видат финалето. Азаренка ако е здрава, Квитова, Шарапова, тука барај ги финалистките. Возниаки не може да се носи на земја со девојки кои играат флет тенис, и кој удираат силно. Поразите од Георгес и Шарапова се доказ за тоа...

Точно за Каролина, но не се сложувам за Ким.. И да, ја заборавив и Марија е мој фаворит... Напорните тренинзи и играњето на многуте турнири, докажаа дека сака да се врати онаму каде што и припаѓа.. На врвот !

Точно за Каролина, но не се сложувам за Ким.. И да, ја заборавив и Марија е мој фаворит... Напорните тренинзи и играњето на многуте турнири, докажаа дека сака да се врати онаму каде што и припаѓа.. На врвот !

Уште вчера против Јакимова во вториот сет се виде колку може Ким на земја. Верувај ми дека ќе лета надвор против првиот посериозен противник. Таа немаше успеси на Ролан Гарос ниту кога беше во топ форма, а вака, после неколку месеци неиграње, нема шанса...

Алмагро, најголемо изненадување заедно со Бердих, незнам што и мсе ама како може да не победат во првите кола на гренд слем, разбирам дека им се погодил денот на противникот, ама кога ке се чукнат во глава дека се класа подобри од них и пак, али тоа е тенис :)
Кубот и не е така слаб тенисер, ама Алмагро е далеку подобар.

Надал се мачеше многу, не го гледав и јас мечот и сега ми е мака, но знам дека нема да отпадне барем до полуфинале ќе дотурка сигурно.

Од жените навивам за Скијавоне и Викмајер, а и сигурен сум дека Скијавоне ке биде финалистка, 99%

Овој Ханеску 3-4 пати по ред му предава меч на Ноле, што ти значи страв :icon_lol:

Се предаде? Зашто бе?

Има ваљда трауму од него:), па после 2 сета паѓа и психички и физички, не ја знам причината, го глеав мечот на mute..сигурно е некоја повреда во прашање..иначе зошто би предал.

Џокович е далеку по спремен физички од него многу јасно беше дека ке падне кога тогаш.И да не се предадеше мечот беше готов.

Штета за Лисицки што неможеше да издржи до крај, да го направеше тоа ќе беше денешното најголемо изненадување, да ја совлада Вера Ѕвонарева...сепак не успеа...а имаше 5-2 во третиот сет.

И со огромни болки и солзи во очите, на носилки го напушти теренот.. Заслужи да победи Лисицки, но ете..

--- надополнето ---

Уште вчера против Јакимова во вториот сет се виде колку може Ким на земја. Верувај ми дека ќе лета надвор против првиот посериозен противник. Таа немаше успеси на Ролан Гарос ниту кога беше во топ форма, а вака, после неколку месеци неиграње, нема шанса...

Ќе видиме, ќе видиме.. Предност и давам само заради искуството, и бидејќи нема некоја „голема“ конкуренција... Време е Каролина да освој Гренд Слем, но прашање е дали ќе успее... Ќе видиме... Јас и давам предност на Ким, и мислам дека ќе игра полуфинале со Скијавоне

--- надополнето ---

Повреда на левиот бутен мускул.. како и да е, и онака се беше готово.

Ако не се лажам, на водство во трет сет го предаде ? Или грешам ?

И со огромни болки и солзи во очите, на носилки го напушти теренот.. Заслужи да победи Лисицки, но ете..

--- надополнето ---

Ќе видиме, ќе видиме.. Предност и давам само заради искуството, и бидејќи нема некоја „голема“ конкуренција... Време е Каролина да освој Гренд Слем, но прашање е дали ќе успее... Ќе видиме... Јас и давам предност на Ким, и мислам дека ќе игра полуфинале со Скијавоне

На Ким и се отвори извлекувањето, сега има многу лесен меч со Рус. Скјиавоне мислам дека ќе се прости од турнирот против Пенг, која игра во голема форма. И Возниаки е во голема опасност против Хантукова. Ако се кладиш, ти советувам тука да бркаш изненадувања...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom