tha CaspeR
NV.mk
Луѓе што е работата со АДСЛов катастрофа е... над 13кб/с нејќе да симнува а не ми е поминат лимитот. ептен е спор дај кажете ај вас како е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
tha_Casper напиша:Луѓе што е работата со АДСЛов катастрофа е... над 13кб/с нејќе да симнува а не ми е поминат лимитот. ептен е спор дај кажете ај вас како е?
Неќе да е до МТнет. Јас имам WADSL од оннет и ми го јавува истото од пред 5-6 дена исто така на неодреден период (4мин, 2саати, 5 саати...). Незнаев што е тоа и мислев дека е вирус. Скенирав со касперскито и ми најде 120 вируси, тројанци... што ги закачил татко ми додека бев на одмор. И си викам формат па fresh windows copy и све на ново ама ете пак се јавува само кај мојот јузер (Администратор) истиот проблем. И викам ова нема шанси да е вирус, Нешто е до оннет. Ама кај акаунтот на брат ми (limited account) не се јавуваше ни претходно ни одкако ставив нов виндоус. Тоа значи дека можно е грешката да е до нас или...:raz:Димитар напиша:Веќе претераа МТ-НЕТ ова заслужува да се префрлиме сите на ОН-НЕТ. Дома АДСЛ користам на компјутерот (преку Модем) и последно време почнаа многу проблеми. Се јавува грешка односно паѓа конекцијата со поракава:
Generic Host Process for Win32 Services Error ... а подоцна паѓа и svchost. Доколку кликнам ОК паѓа целата конекција и мора рестарт!!!
Прво, нормално ќе помислиш дека е вирус... па ќе пробаш секоја можна антивирусна програма што ќе ти падне на рака и ништо.. Чисто, а проблемот постои...
Подоцна, ќе помислиш некој зафркнат Апдејт од Виндоусот или оштетени фајлови, или регистри па ајде Repair... и џабе.. проблемот се појавува во неодреден временски интервал... кога ќе конектираш, некогаш по 5 мин некогаш по 4-5 часа...
Нареден чекор е Формат! снимив се вредно на ДВД-ја и формат и на Ц и на Д. Fresh Windows Copy.. ништо друго.. направив конекција конектирам и.... БАНГ... за 10 мин Generic Host Process for Win32 Services Error
Значи тоа е од МТ-Нет... Се распрашав и разбрав дека уште кај двајца познаници се јавива истата грешка.. исто АДСЛ со модем!!! И така изминативе 4-5 дена.. некој се обидува да не Флудира од МТ-НЕТ, Нукира... Банира... Се јавувам таму се прават незнаеме што е тоа.. и сега ми падна чудно.. Добро е.. така нека биде.. постои и конкуренција...
Ова значи дека ти ставија Wadsl дома?memberix напиша:a zosto da gi dades tie 699 den. za 512MB? WADSL ti e dosta. posle tie 10GB ti ja namaluvaat brzinata, no pak imas internet.
Мислам дека сакаше да каже, доколку имаш договор на две години за ADSL може да направиш да го имаш основниот пакет од 699 + ДДВ и да си земеш од Он.нет WADSL со тоа што севкупно ќе плаќаш скоро 2000 денари и се тоа за да немора да го откажуваш договорот за ADSL и да ги плаќаш пеналите.memberix напиша:a zosto da gi dades tie 699 den. za 512MB? WADSL ti e dosta. posle tie 10GB ti ja namaluvaat brzinata, no pak imas internet.
Ocigledno memberix ne razbra.memberix напиша:a zosto da gi dades tie 699 den. za 512MB? WADSL ti e dosta. posle tie 10GB ti ja namaluvaat brzinata, no pak imas internet.
Tocno! Odnosno doagja 2111 den. so ddv.vardarce напиша:Мислам дека сакаше да каже, доколку имаш договор на две години за ADSL може да направиш да го имаш основниот пакет од 699 + ДДВ и да си земеш од Он.нет WADSL со тоа што севкупно ќе плаќаш скоро 2000 денари и се тоа за да немора да го откажуваш договорот за ADSL и да ги плаќаш пеналите.![]()