Шминката и годините

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
woman_fustan.jpg
Шминкањето лесно може да стане рутина. Менувањето на стилот на шминкање со текот на стареењето на кожата е една од многу важните работи за вашиот изглед.

На возраст од 20 години

Забавувајте се - ова е време за експериментирање со бои и текстури и со се’ можете да поминете.

На возраст од 30 години

Бидете храбри – ова е време за да го утврдите „шминкерскиот“ идентитет што ви одговара. Пронајдете си соодветна боја за кармин. Експериментирајте со сенки за очи за да пронајдете што најдобро ви одговара.

Потенцирајте ги најубавите црти со светли бои и угасете ги оние што не ви одговараат најдобро со неутрални мат бои.

На возраст од 40 години

Време е за промена – можеби треба да ги смените формулациите што досега сте ги користеле. Преминете на течни основи доколку користите основа со пудра. Користете кармин во кремаста состојба почесто отколку мрсни и осветлете ја околината на очите.

Проверете го обликот на веѓите. Доколку користите црна маскара, преминете на кафена – тоа ќе го омекне вашиот изглед.

На возраст од 50 години

Помалку значи повеќе – наместо да се обидувате да си ја скриете возраста со помош на обилна шминка , разведрете се. Ќе се изненадите со свежината на изгледот. Избегнувајте светли бои и силни линии што прават акцент на борите. Комбинирајте неутрални сенки со многу малку боја на очите, како темно сина или зрела слива.

Избегнувајте темен мрсен кармин и бели и сребрени сенки за очи.

Адаптирајте го изгледот за дома или за работа, дење или ноќе.

За дома – нанесете кафена маскара наместо црна за да добиете кадифен мек изглед. Малку потемен кармин од природната боја ќе направи вашите усни да изгледаат природно и да бидат прекрасни.

За работа – нанесете кафена маскара доколку сте рускоса или црн доколку сте црнка. Обрабете ги очите со неутрален коректор со кафена или сива боја. Нанесете румено-розова боја на руменило на јаболкниците и средно тониран кремаст кармин со иста боја како и руменилото.

Ноќен изглед – нанесете црна маскара, малку повеќе руменило од вообичаената дневна доза и малку потемен кармин н аусните. За погламурозен изглед, обрабете ги очите со смарагдно зелена боја или боја на слива.

Nema da kazes nisto za tvoite vrsnicki? mislam onie pod 20 i tie dosta se sminkaat,duri i poveke od sto treba

mRnO напиша:
Nema da kazes nisto za tvoite vrsnicki? mislam onie pod 20 i tie dosta se sminkaat,duri i poveke od sto treba

Што и да кажам џабе.
Башка за кои врснички збориш? Денес тие колку мене се како 20 годишни и онака, па ваљда затоа и нема под 20 напишано:icon_lol:

Toa i cekav da pises? ne mislis deka malce preteruvaat tvoite vrsnicki? nisto licno mislam bas ste ubavi taka,i jas se obiduvam da izgledam poseriozno i da se oblakam kao povozrasen ama ne mozam da svatam zasto,nekako u posledno vreme se skokaat detskite godini neli?

Затоа што денес детство и не постои.
Од 11 години се излегува во град, се добиваат пари од дома како да си 18 годишен, имаш мобилен, убава облека која не ти прилега на годините и тоа е тоа.

ThA-BiTcH напиша:
Затоа што денес детство и не постои.
Од 11 години се излегува во град, се добиваат пари од дома како да си 18 годишен, имаш мобилен, убава облека која не ти прилега на годините и тоа е тоа.

Тоа не значи дека треба да оставиме како што е.
Сепак голем број деца уживаат во детството и тоа што подоцна ќе го искусат сето тоа баш ќе им дојде подобро :wink:.

so fali na malkucka maskara malkucka molivce sjajce i rumenilo ama epten nezno top e,zboram za onie under 20 :),a da pudra po potreba

pudra ne koristam cesto..osven edna so imam koja mu dava sjaj na liceto..od nea stavam cat pat..obozavam perli i svetkavi dodatoci za lice ama sosema malce naneseni..inace ne sum zavisnicka od rimel,ama obozavam sin kreon!Senkite mi se opsesija,samo gi trupam,de od Avonde od Oriflame,si pravam kolekcii doma..posebno rozevi, beli zeleni i zolti senki!ZAKON!..
Mislam deka na moja vozrast,se pravat najgolemite greski vo vrska so sminkata!Drugarki moi koi imaat dve-tri mozolcinja,go trupat liceto so pusri od najrazlicni vrsti,a posle toa sleduvaa infekcii..nemozam da sfatamkako nekoja koja ima 16 godini,nemoze da ivee bez pudra be>stanuva sabajle,vednas se faka za pudrata,i toa 3,4 razlicni sloevi..potoa rimel edno 5-6 sloevi i rezultat:LICETO ZA NIKADE,BASKA I MOZOLCINJATA SE ZAVARAAT I USTE POVEKE SE INFICIRAAT..AUUU..UZAS!

Abe vidi smikanjeto sekogas do razubavuva covekot i toa taka ke si ostane

Абе има разлика и тоа како. Само мислам дека од град во град различно е. Кај мене тука и да имаш многу шминка,ама да е убава и во тренд и да не делува дека си начукан со неа,на никој не му смета :) Во Ск знам дека ептен си ги пазат годините со шминката и облекувањето.Мислам така беше,сега можи сменато е..

Sminkata gi razubavuva zenskite ama samo koga e ubavo stavena so oset A tocno e i deka nekoi preteruvaat za svoi 13,14,15 godini i trupaat 5 kila sminka sto ne gi pravi ubavi nego naprotiv licat poloso nego bez sminkata.

Шминакта за млади под 18 години би била премногу иако јас по некогас и јас се шминкам но до сега само 3 пати и за посебни пригоди

Што помалку шминка на лицето тоа подобро! До пред две три години премногу се шминкав, не личев на ништо кога ќе се присетам сега, откако не користам пудра и откако користам само римел и сјај за усни многу подобро се осеќам и многу подобро изгледам .. така да моја препорака до сите користете што помалку шминка, може коректор за акни доколку ги имате и ништо повеќе, оставете ја кожата слободно да диши :icon_lol:

Да,стварно што помалку шминка толку подобро..Јас не користам многу шминка..Само некогаш ако станам од спиење па треба да идам негде..Или пак на некоја забава..Ама најчесто само сјај, пудра или коректор за акните и римел..

eci^^^ напиша:
Mislam deka na moja vozrast,se pravat najgolemite greski vo vrska so sminkata!Drugarki moi koi imaat dve-tri mozolcinja,go trupat liceto so pusri od najrazlicni vrsti,a posle toa sleduvaa infekcii..nemozam da sfatamkako nekoja koja ima 16 godini,nemoze da ivee bez pudra be>stanuva sabajle,vednas se faka za pudrata,i toa 3,4 razlicni sloevi..potoa rimel edno 5-6 sloevi i rezultat:LICETO ZA NIKADE,BASKA I MOZOLCINJATA SE ZAVARAAT I USTE POVEKE SE INFICIRAAT..AUUU..UZAS!
Ако знаеш убаво да се нашминкаш, и да ставиш шминка на право место нема зашто да биде АУУУ УЖАС.
Башка некои имаат мозолчиња и мораат да ставаат пудра макар и 10 слоеви, можеби непријатно им е да ги покажуваат мозолчињата. Не викам дека тоа е убаво или нешто, али нивен избор:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom