Nokia C6

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.918
Поени од реакции
1.588
Го пребарав подфорумов и не најдов тема за телефончево. Коа сме веќе кај него патем и сите продавници уздуш и попреку и никаде го нема, као шо можев да видам на интернет низ нет-каталозиве го има само во ONE, али тамо ми рекоа као наводно се потрошил. Прашањето ми е дали вреди телефончево за тие пари и барам мислење од некој кој веќе има искуство со телефонот, како е задоволен и такви ствари. Просто кажано вреди ли да почекам да донесат „роба“ или би ми препорачале некој друг за тие пари. :)

А која цена е Ц6 во ONE ?

Jas imam C6 i bi ti go preporacal i tebe, stvarno mnogu dobar telefon, ako si rabotel nekogash so Nokia 5800 ist softver ima, i donekade se isti :)

Za moe mislenje, vredi za tie pari :)

Jaс, ако би земал нокиа, тоа би биле овие модели:

Nokia X3
product_92.jpg

Nokia E72
product_131.jpg

Можи немаат тач скрин како претходните ама према мене имаат дури подобри опции, инаку и C-6kata е гром телефон, спореден со Х3кава шо ја претставив е болји.

Незнам друже каков телефон сакаш ти , дали преферираш на тач или ? за тие пари ја искрено не би го земал телефонот .. Е сеа незнам дали ти планираш толку пари да дадеш или не ти е проблем да почекаш да собереш уште некој денар можеш многу подобар телефон да земеш. Нокиа Х6 8гб ти е 1000 денари поскап , не е нешто подобар у перформански, али ја попрво тој би го земал .. Од друга страна Нокиа Е72 е 21000 , што е малце поскапо од Ц6 , али телефонот за тие пари е премногу добар .. Ја се мислев да зеам Е72 , пошто телефонот е еден од подобрите телефони според мене искочен од нокиа , али земав Н900 што исто така сум многу задоволен .. A доколку отприлика тие пари би ги дал за телефон , моја препорака ти е да земеш HTC Wildfire , кој е 15 600 во ОNE , а има подобар процесор од Ц6 , а исто така работи на Андроид , кој што моментално е најдобар ОС , нуди голем број апликации , за разлика од Ц6 кој работи на Симбиан , кој више полека умира .. Андроид го уништи Симбиан тотално .. Твој избор си е секако , ти си знаеш најдобро , али мој совет е да не го зимаш , или да земеш ХТЦ или да собереш уште некој денар и да земеш нешто подобро :)

Ја би ти препорачал да си почекаш до 2012 и ако имаш пари за давање да си земеш една н9 (нокиа) со мего или со вп7. Кога би зимал јас би земал со вп7. Телефонот верувај нема да биде евтин сигурно ќе биде поскап од 600 евра ;)

Види што е убав

gsmarena_001.jpg

Спецификации:

GENERAL

2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

3G Network HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
Announced 2011, June
Status Coming soon

SIZE

Dimensions 116.5 x 61.2 x 12.1 mm, 76 cc

Weight 135 g

DISPLAY

Type AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors

Size 480 x 854 pixels, 3.9 inches
- Gorilla glass display
- Anti-glare polariser
- Multi-touch input method
- Proximity sensor for auto turn-off
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate

SOUND

Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones

Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
Dolby Mobile sound enhancement; Dolby Headphone support

MEMORY

Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall

Call records Yes
Internal 16/64 GB storage, 1 GB RAM
Card slot No

--- надополнето: Sep 2, 2011 3:49 PM ---
DATA

GPRS Class 33

EDGE Class 33
3G HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.7 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, EDR
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0

CAMERA

Primary 8 MP, 3264x2448 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, dual LED flash

Features Geo-tagging, face detection, touch-focus
Video Yes, 720p@30fps
Secondary Yes

FEATURES

OS MeeGo OS, v1.2 Harmattan

CPU 1GHz Cortex A8 CPU, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 chipset
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Radio No
Games Angry Birds Magic (NFC), Galaxy on Fire 2, Real Golf 2011; downloadable
Colors Black, Cyan, Magenta
GPS Yes, with A-GPS support; Ovi Maps
Java Yes, MIDP 2.1
- MicroSIM card support only
- SNS integration
- Active noise cancellation with dedicated mic
- Digital compass
- TV-out
- NFC support
- Dolby Digital Plus
- MP3/WAV/eAAC+/WMA/FLAC player
- MP4/H.264/H.263/WMV player
- Document editor (Word, Excel, PowerPoint), PDF viewer
- Video/photo editor
- Voice memo/command/dial
- Predictive text input (Swype)

BATTERY

Standard battery, Li-Ion 1450 mAh (BV-5JW)

Stand-by Up to 380 h (2G) / Up to 450 h (3G)
Talk time Up to 11 h (2G) / Up to 7 h (3G)
Music play Up to 50 h

дечки, јас го зедов, на прв поглед ми е задоволителен, ама батеријата едвај 2 дена ми држи, а имам напраено помало осветлување, основна позадина, и моментално не го користам за разговори, зошто не сум во мк, немам роаминг, така да ми служи само за музика и нет, иту не многу, за да батеријата се празни за нецели 2 дена, дали и некој друг има ваков проблем?

дечки, јас го зедов, на прв поглед ми е задоволителен, ама батеријата едвај 2 дена ми држи, а имам напраено помало осветлување, основна позадина, и моментално не го користам за разговори, зошто не сум во мк, немам роаминг, така да ми служи само за музика и нет, иту не многу, за да батеријата се празни за нецели 2 дена, дали и некој друг има ваков проблем?
А што телефоче имаш земено ?

Чаре со батеријата чим ти држи само 2 дена или не е во ред батеријата или телефончето ја краде струјата тосест што правиш ти со телефонот зависи што работиш со него наброј нешто ;)

Чаре со батеријата чим ти држи само 2 дена или не е во ред батеријата или телефончето ја краде струјата тосест што правиш ти со телефонот зависи што работиш со него наброј нешто ;)
па пример ете, вчера вечерта го извадов од полнач во 1.30 отприлика, проверив фб преку него и 2 песни на јутјуб, сабајлето алармот 2 пати звона, уште 3 мин послем то на нет бев и веќе 2 цртички паднаја, уште 5 останаја.. а плус за разговор воопшто не го користам, зошто не сум во мк, и немам мрежа тука, роаминг или слично

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom