Убиен ученик во тепачка во средното училиште „Здравко Цветковски“ во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
од кога се слушаше за тепачките никој ништо не превзема а сите бевме сведоци на медиумите за меѓусебните тепачки во школските дворови

Ти да имаше грам мозок немаше да носиш вакви глупи заклучоци.
Јас бидејќи имам многу повеќе од грам мозок, учев во Корчагин каде со години немало инциденти (прашање е дали воопшто имало инциденти во историјата на школово), туку само добри вести од типот: три години по ред најдобри резултати на матура, освоено прво место во тоа и тоа, најдобри во тоа и тоа итн...

Општо познато е дека има многу средни училишта во Скопје (и во Македонија) со лоша репутација, и со право. Овде ми доаѓа на памет и тепачката пред некој месец во Хемиско, школо што исто така е од оние каде што има проблеми. Места каде што постојано се случуваат тепачки треба да се обезбедени од обезбедување, па во екстремни случаи дури и да има полиција да патролира. Ама нееее... Чекаат да се деси некој сериозен инцидент па да превземат нешто.

добро бе на што личи ова, мора да се донесе обезбедување во сите основни и средни училишта, ова на ништо не личи срамота, бог да го прости а за повредениот да оздрави што поскоро, ова го има само во африканските земји, мора да се избришат вакви копилиња од од мапата,
бог да чува......

Обезбедување во ГУЦ има, денес едниот од обезбедувањето истрча и го фати едниот од напаѓачите и на човекот од обезбедувањето му беше возвратено со удар со пендрек по рака и беше совладан и напаѓачите избегаа. Се надевам дека некако ќе се дознаат напаѓачите.

Грдо у пичку материна, без разлика на која етничка група и да припаѓа ученикот жално во секој случај.
А за нај лошото при тепачка не треба многу доволно е само еден удар на погрешно место и толку од човекот.
Всушност во гуц од секогаш имало инциденти, но вакво нешто мислам дека за прв пат се случува.

Цццц до кај отиде народов да го убиеш бе ццц сме се тепале сите, и уште ке се тепаат но до смрт.. тоа е нешто страшно..

Убиениот е Албанец на возраст од 18 години. Тешко повредениот е во критична состојба од вестиве на канал 5.

Биче жустро... албанецот,како што разбрав,ни крив ни дужен настрадал...

Ама да почекаме да кажат официјално на вести

Напаѓачите само на бесилка на плоштад, само така ќе се опаметат другите! Безразлика дали е Македонец, Албанец или било што ..

Бог да го прости момчето. Каква врска има која етничка група припаѓало момчето? Јас сум против драстични казни но во овој случај Мартин е во право.

Бог да го прости момчето. Каква врска има која етничка група припаѓало момчето? Јас сум против драстични казни но во овој случај Мартин е во право.

Па има врска која етничка група е... еве албанец е/ - одмазда...

да беа двајца македонци,двајца албанци инволцирани,ај се трпи некако... ама вака не е на арно/

Напаѓачите само на бесилка на плоштад, само така ќе се опаметат другите! Безразлика дали е Македонец, Албанец или било што ..

не сме ние тие што треба да одлучуваме , нели ???

Треба под итно обезбедување во сите школи да стават!!!

Бог нека си го прости

Жално што вакви работи ни се случуваат по училиштата некој мора да одговара не мислам само на напаѓачите и сторителот на убиството туку некоја голема глава да летне од фотељата право во шутка
Не еднаш во скопје се слулчија тепачки што кур прават полицајците ? или само за казни се кучината да пишат и прања на некој вип личности ? но во едно се најјаки во теророт врз навивачите

ps.за обезебедувањето во училиштата ете кај анс во Битола нема секој дневно тепачки а уште помалку на етничка основа и скоро секаде има обезбедување но тоа не е решенеи оти на еден мој колега 6-7 души му ја скришија вилицата исто на друго го претапаа во друго училиште и никој не одговараше

Ова е чудо.До кај стигнавме.Све очекував дека има по средниве ама дека ке загине некој во тепачка ни на крај памет.Ова мора да се среди под итно
А за сторителите на ова дело само на бесилка на плоштад
Бог да го прости момчето

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom