Radio Tuner (Радио приемник)

• Креатор на темата Креатор на темата Hackeristika
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Епа вака... "Радио Приемник" е мојот последен проект кој започнав да го работам пред 1 недела, во VB 2008. Според мене доволно е усовршен и е многу лесен за користење. Има кодирано Version-Check функција која ќе ви овозможи да ја проверите верзијата на Приемникот.Во текот на последниве 3-4 дена направив многу апдејти (Вметнав нови сервери, поправив багови, итн...)
Исто така во последната верзија успеав да вметнам и македонска подршка.
Во моментот достапни се само 8 радио сервери.

Се надевам дека ќе ви се допадне ;)

Линкови за Симнување:
#1 ; #2

Очекувам ваши мислења....

Со почит,
Виктор

Интересно... Имаш подршка од мене!

П.С. City music (градската музика) не работи

И кај мене е исто. Windows 7 64bit, пробав и со Run as administrator.

Ај уплоадирај слика.. да видам до што е проблемот

Надополнување...
Мора да имате net framework 4.0 (како што наведов горе.. tunerot е правен во vb 2008)

Ништо не покажува (за да би дал слика). Едноставно се појавува прозорецот демек windows бара зошто заебал програмов.

Не знам дали имам net 4.0 а и не ми ни треба :/

Ништо не покажува (за да би дал слика). Едноставно се појавува прозорецот демек windows бара зошто заебал програмов.

Не знам дали имам net 4.0 а и не ми ни треба
:/

Па со Net Framework 4 (CLR) имаш повеќе програми на располагање на повеќе платформи и имаш помалце проблеми (net framework 4 е fix верзија на 3.5, што значи дека е многу побрзо )

Јас сум на XP SP3, работи супер.
Само имаш еден мал баг... види ПП

:)

Dude, when you make a program, you make it universal. Сега немам интернет да симнам 4.0. Али ќе биде, дајте скриншот барем сакам да видам како изгледа, и кои радија ги има? :)

Не знам дали имам net 4.0 а и не ми ни треба :/

Dude, when you make a program, you make it universal. Сега немам интернет да симнам 4.0. Али ќе биде, дајте скриншот барем сакам да видам како изгледа, и кои радија ги има? :)

Направив нов апдејт, би требало сега све да биде ОК.

@Nemorosus
Не ми е јасно како отвораш од 2006+ година програми ако немаш .net framework 4?
Универзална програма? првпат слушам за таква...
Btw, во следната верзија ќе го вметнам и .net framework 4 за да го инсталираат оние кои го немаат....

Не мора/не сакам да инсталирам нет 4 за една апликација (која рака на лев бубрег, не ми е ама ич итна, винамп совршено добро си врши работа, местиш плејлиста од интернет радио станици итн, ја знаеш процедурата).
Јас повеќе би ти препорачал да си ја намалиш побарувачката, односно апликацијата да ти работи на некоја пониска верзија на нет, на пример 3.5.

ЕДИТ: Истото го дава кај мене пак. Симнав од вториот линк (претпоставувам новата верзија е) ама вика "Radio Tuner has stopped working".

SLIKA (ZA PROSTITE).jpg

Еве... Си работи супер на Windows 7
Во следниот update ќе биде достапно и .net framework 4

Прегледај го приврзокот 42418

Еве... Си работи супер на Windows 7
Во следниот update ќе биде достапно и .net framework 4
Направи GUI за програмчево, и стави ги сите македонски радија. Направи повеќе јазици, и така. Иначе тргни го тоа доле Од Виктор, и пробај да ставиш горе мени Help > About :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom