Dr_ViRuS
DarkSide with green light
Ако знаеш паскал, пробај поработи Делфи 5 (мада сега има и 2007). Истиот код е во позадина, само има визуелно поддесување. Додаваш копчиња, можеш да вчиташ слика и тоа многу лесно и едноставно, бидејки повеќето функции се направени, ти само си ги користиш. Тоа е предноста на новите програмски јазици во споредба со старите. Функциите (пр. за вчитување на слика, најавување, поврзување со база на податоци) се речиси комплетни, само треба да се употребат во програмата, а тоа нешто во старите треба сам да си го думаш и да го правиш. А нормално сето тоа се плаќа и чини неколку стотина долари ако си во Америка. Но, кај нас сеуште може да се најде за 100 денари.
Делфи е ПАСКАЛ
ВЦ++ е Ц++
Да ти кажам само на факултет Делфи го учевме како OBJECT ORIENTED PROGRAMING PASCAL
Барем и јас така го сваќам Делфи е развиене апликација од борланд за брзо правење на winapi под виндолс
Инаку Ц е дефинитивно најмокниот јазик ( Ц++ е направен од програмери за програмери)
Паскал е моќен но некој работи сакат многу повеќе пишување на код одколку во Ц
Јакото на паскал досега што сум го видел е тоа што се пише АСМ код дирекно
Во јава ме нервира само употребата на повеќе ресусрси од страна на направента апликација .
Висуал Бејсик не го сметам за сериозен “јазик“
Dzish
Висуелни апликации може да правиш и во ДЕВ-Ц++ и ДЕВ-ПАСКАЛ
доколку немаше пиратски виндолс и пиратско делфи ќе те прашав каде ќе развиваше апликации
Секој јазик е моќен !!!
Најмоќен е тој што вадиш пари на легален начин!!!