Кој програмски јазик е подобар?

• Креатор на темата Креатор на темата Vnuce
  • Време на започнување Време на започнување

Кој програмски јазик е најдобар ?

• C/C++

Гласови: 47 63,5%
  • Visual Basic 6

Гласови: 9 12,2%
  • Delphi

Гласови: 3 4,1%
  • Pascal

Гласови: 5 6,8%
  • Drug

Гласови: 10 13,5%

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
od c se se prozizleznini
c++ (dos/unx,linux)
java (independent platform)
od
c++
i java c# na microsoft (windows)
toa e najnovo de
jas kako sto znam taka pisese de
pascal (dos) freepascal(unix,linux/win32)
delphi e object pascal za windows platforama

razlikata e od potrebite i stilot na progrmiranje koj ti odogovara

Dr_ViRuS напиша:
od c se se prozizleznini
c++ (dos/unx,linux)
java (independent platform)
od
c++
i java c# na microsoft (windows)
toa e najnovo de
jas kako sto znam taka pisese de
pascal (dos) freepascal(unix,linux/win32)
delphi e object pascal za windows platforama

razlikata e od potrebite i stilot na progrmiranje koj ti odogovara
Еј ништо не те разбрав освен тоа последното. Дај кажи го малку попросто.

Јас како што сватив кажа за програмските јазици на која платформа работат.

ne me interesirat programski jazici. jas celo vreme si programiram binarno. si kupiv specijalna tastatura so dva tasteri 0 i 1 i sega bas razmisluvam kakva da mi bide slednata programa.
1001100 1001111 1001100

Више кажав шо имам да кажам во темата кај што се збореше
(некој спомна дека темава више постои)

оф-топик: Драган... како иде крадењето потписи ?

Добро бе дечки C# и Java ги брои ли некој ??? И дополнение на погоре кажаното со C# и на линукс се програмира. за програмирање линукс нема што нема . дури некаде сретнав слично нешто на .Нет и за линукс. Само се сакаат $ ;) . преднекој ден гледав и сервиси ко Ado, ODBC ...... за линукс ...... и пак $.......

Dali nekoj go znae MICROSOFT COBOL?

bavi plemeto pishete

Се сложувам дека најдобар програмски јазик е C++, но гледам по форумот дека сепак малце го изоставуваме Visual Basic кој ќе го поштевам до крајот на животот, дури имаше пост на кој гласеше дека Visual Basic е прорамски јазик со кој луѓето што немаат појма од програмирање да се осеќаат како програмери , само да напоменам дека во Visual Basic почетните програми се лесни но има работи што изгледа некој не ги отвроил , не е навлегол во суштината во Visual Basic , во него се крие загатка која ке ја забележите со тек на времето , какви само програми се прават тамо и изгледа вие сте разледале една недела во Visual Basic и сте си релкле дека е леб и лук ама не е така уште еднаш да напоменам - учам Visual Basic 6 четири години и уште сум да не кажам во средина но да си речеме дека c++ му го зазема местото вo Visual Basic во мојот компјуер да не беше c++ цел живот ке го учев Visual basic от жими све , Гледам дека не сте ја сватиле суштината на Visual basic и сум ногу разочаран. Да не беше тој програмски јазик јас уште ќе се бафтав досега со некој си Marcromedia Flash програм за забава а од програмирање ќе бев тапа..

Гласав за C/C++ иако тешко е вака да се споредуваат C/C++ и Visual Basic немаат врска, може Visual C++ да го споредуваш со VB, а C и C++ со Basic.... Едните се објектни, а другите се конзолни.

Мое мислење е дека подобар од C/C++ nema ! :)

Од кој нема подобар од C или C++?

Се сложувам дека најдобар програмски јазик е C++, но гледам по форумот дека сепак малце го изоставуваме Visual Basic кој ќе го поштевам до крајот на животот, дури имаше пост на кој гласеше дека Visual Basic е прорамски јазик со кој луѓето што немаат појма од програмирање да се осеќаат како програмери , само да напоменам дека во Visual Basic почетните програми се лесни но има работи што изгледа некој не ги отвроил , не е навлегол во суштината во Visual Basic , во него се крие загатка која ке ја забележите со тек на времето , какви само програми се прават тамо и изгледа вие сте разледале една недела во Visual Basic и сте си релкле дека е леб и лук ама не е така уште еднаш да напоменам - учам Visual Basic 6 четири години и уште сум да не кажам во средина но да си речеме дека c++ му го зазема местото вo Visual Basic во мојот компјуер да не беше c++ цел живот ке го учев Visual basic от жими све , Гледам дека не сте ја сватиле суштината на Visual basic и сум ногу разочаран. Да не беше тој програмски јазик јас уште ќе се бафтав досега со некој си Marcromedia Flash програм за забава а од програмирање ќе бев тапа..

:) Toчно така, потполно се согласувам за VB, би ви ја препорачал Visual Basic Black Book добра книга... Досега најсложено што имам сретнатно во Visual Basic е еден EXE Crypter....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom