Кој програмски јазик е подобар?

• Креатор на темата Креатор на темата Vnuce
  • Време на започнување Време на започнување

Кој програмски јазик е најдобар ?

• C/C++

Гласови: 47 63,5%
  • Visual Basic 6

Гласови: 9 12,2%
  • Delphi

Гласови: 3 4,1%
  • Pascal

Гласови: 5 6,8%
  • Drug

Гласови: 10 13,5%

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Моментално не ми е инсталиран делфи, ама лесно е да забраниш да се внесува одреден знак во полето (променливата).

Топка напиша:
Моментално не ми е инсталиран делфи, ама лесно е да забраниш да се внесува одреден знак во полето (променливата).
Не е финта да забраниш туку да контролираш внесување:)

deXterche напиша:
Не е финта да забраниш туку да контролираш внесување:)
Како да контролираш внесување? Наведи пример.

Топка напиша:
Како да контролираш внесување? Наведи пример.
Пример 7+4{2+3+5}+(12[5-4]9+7) <вака е ок нели? ама 7+4{2)+3+5}+(12[5}-4]9+7) <<<вака да не може (еден вид на компајлер ги бара грешките во загради)

deXterche напиша:
Пример 7+4{2+3+5}+(12[5-4]9+7) <вака е ок нели? ама 7+4{2)+3+5}+(12[5}-4]9+7) <<<вака да не може (еден вид на компајлер ги бара грешките во загради)
А ха. Е, тоа малку потешко.

Абе не е тешко...се прави со два циклуси, ама за алгоритмот треба малце мозок...:zid:

Prpat sednav na delphi 1 sega koristam delphi 7 mi se dopaga toa so e organiziran estetski podreden sekoj kod moze da go razberes bez da ima piano komentari se naviknav na nego za drugite nemozam da kazam delphi 8 .net kako i da bese istalirav i go izbrisav vidov deka nema potreba od nego
Cudata gi pravi programerot a ne porgramskiot jazik ovde vo bg site korsita t Java , c/c++ i c# nesto se protiv delphi editstvena ponuda sto ja vidov za delphi programer bese od Meglan Ltd i nekoja druga pomala firma toa e toa ne zavisi od nas

Za dobar programer ne e bitno vo koj jazik programira. Mnogu po bitna e strukturata na kodot i negovo izvrshuvanje. Ostanatoto e obichna sintaksa. A za rabotnite okolini ne treba da se pravi muabet, toa e vkus na samiot korisnik....

Abe najdobar ti e Tyrbo Pascal :pos: mene toa me teraat da ucam u skolo

koj ima poznavanje na nekakof programski jazik, pronaoganje na ranlivi to4ki vo sajtovi i sli4no, i pisuvanje na skripti neka mi pise na pm....iam idea... :)

Dejan] напиша:
Za dobar programer ne e bitno vo koj jazik programira. Mnogu po bitna e strukturata na kodot i negovo izvrshuvanje. Ostanatoto e obichna sintaksa. A za rabotnite okolini ne treba da se pravi muabet, toa e vkus na samiot korisnik....

Види... факт е дека ако не те бива во C, нема да те бива ни во Pascal ни во Basic... али факт е и дека во некои јазици имаш поголема контрола (било тоа подобро или полошо), а во некои помала (да не речам негде, ИЧ :) )

А .. за она... многу е побитна структурата на кодот... не е побитна... се се сведува на тоа :)

Vnuce напиша:
Види... факт е дека ако не те бива во C, нема да те бива ни во Pascal ни во Basic... али факт е и дека во некои јазици имаш поголема контрола (било тоа подобро или полошо), а во некои помала (да не речам негде, ИЧ :) )

А .. за она... многу е побитна структурата на кодот... не е побитна... се се сведува на тоа :)

ЗА ПРВ ПАТ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ТЕБЕ ВО ВРСКА СО ПРОГРАМИРАЊЕТО

kirecvetkov92 напиша:
ЗА ПРВ ПАТ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ТЕБЕ ВО ВРСКА СО ПРОГРАМИРАЊЕТО

Добро е!... значи има надеж и за тебе :je: :icon_lol: :kez: :je: :kez: :icon_lol:

Vnuce напиша:
Visual Basic е обид на Microsoft да ги утеши луѓето што сакаат да бидат програмери а не можат!

Хаха добра ти е темава.... За Visual Basic се согласувам.. Како скриптинг јазик во позадина на офисот ми се најде неколку пати, ама никогаш не би можел да работам во него.. Покрај златните C i C++ нема конкуренција....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom