Видео од Финалето Кометал-Херц 2002 година

• Креатор на темата Креатор на темата vk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве го целиот натпревар :) :tv:

Ах времиња, еве како можеме да бидеме на врвот на некој спорт ако некој инвестира и еве како публиката може да биде фина и да поддржува и да не свири. Кога ја гледам Кастратовиќ како Господ на ракометот да го гледам.

Ова е тоа што ВРЕДЕШЕ во оваа држава. Денес нека учат сите и нека гледаат како се игра и како се бори за својот клуб па по цена и да се укине првенствено фудбалот како спорт во државава.

кој период беше ова еј :)
сите навивавме за нив, одев ги гледав како ги парталат тутунски комбинат во прилеп, нонстоп на мтв 1 ги гледав нивните натпревари, која еуфорија имаше во маекдонија тој ден во 2002 год.

Дали има некој снимка после утакмицата што беше низ град :vozbud:

Ауф, врв на македонскиот спорт !!!

Која еуфорија беше тогаш човече, за текот на натпреварот живо пиле немаше по улиците низ Македонија, сите беа или на Кале, или на плоштад или пред ТВ. Никогаш не сум урлал толку како тогаш... :)

Каков дрим тим имаше тогаш Кометал, златна генерација, можеби ги имаше најдобрите бекови на светот во тоа време. Успех што нема да се заборави!

Лелееј тогаш паметам сите седеа дома да ги гледаат!Значи стварно незнам :vozbud:
PS:Мислам за кај нас доле во СР.

КОМЕТАЛ ИМАШЕ МНОГУ НАВИВАЧИ НО СЕГА КОМЕТАЛ Е САМО РК ЃОРЧЕ ПЕТРОВ КОЈ ИМА САМО ПОДРЖУВАЧИ НА КЛУБОТ.ЕКИПАТА НА РК ЖИТО ПРИЛЕП ИМА СЕГА НАЈМНОГУ НАВИВАЧИ И СО ПОМОШ ОД НАВИВАЧИТЕ ОВА ГОДИНА ГО ПОБЕДИЈА ШАМПИОНОТ НА МАКЕДОНИЈА
ДЕЛ ОД НАТПРЕВАРОТ
http://www.facebook.com/home.php#!/video/video.php?v=167118969975475&comments

Ах времиња, еве како можеме да бидеме на врвот на некој спорт ако некој инвестира и еве како публиката може да биде фина и да поддржува и да не свири. Кога ја гледам Кастратовиќ како Господ на ракометот да го гледам.

Tи текнува на овој?

prokop.jpg

Аххх... срцево ме боли :(

Индира беше Марадона во ракометот...
ми фалат тие времиња ех како копиљ не пропуштав утакмица, немаше на тие натпревари комити, пирати, ФА или ЦПБ тогаш сите беа за кометал...
И да, никогаш нема да се повтори тоа, во Борис Трајковски неможе да се постигне таа атмосфера што ја имаше на Кале...

--- надополнето ---

Tи текнува на овој?

prokop.jpg

Тоа публиката да биде фина и да не свири не се однесуваше на публиката према копуков Прокоп туку на публиката према играчите и клубот...
Тоа беше компарација на тоа како публиката ја исвиркуваше националната фудбалска репрезентација која играше без срце против Ерменија...А како никогаш не го исвиркуваше Кометал кој дури и во поразите беше голем...

Tи текнува на овој?

prokop.jpg

Кај ме потсети на гнасава :))) Го памтам како не, но Топче ти објасни на што мислев. А еве и читам дека копуков го казниле 3 години и парично за некоја далавера

http://www.vesti-online.com/tag/6485/Gunar-Prokop

Него, финалево не беше нешто стресно, сепак само 2 гола имавме од Унгарија минус, ви текнува од мечот со Ларвик со колку се вративме дома? ?? -7 :nesvest: Искрено по малце си се тешев си мислев ае доста ни беше и полуфинале :pos: Ама атмосферата во Кале сама дава голови :)
Бев во Кале вечерта, Видевски ми е комшија, тимов од Ѓорче плус татко ми лекар им беше и така, имав среќа :icon_lol:

За ракометаркиве, ко ракометарка највише ме има разочарано Будимир. Човече какво крило беше типката, се уништи со глупостите, ја видов во град пред некое време не ни личи дека била спортистка, се здебелила и многу грда станала. Додека играше ракомет многу поубава беше, памтам и за календар се имаше сликано ко Бонд девојка, ептен ми беше убава. Сега ни убавина ни игра на 32 години.
Чупиќ ми беше меѓу омилените, лидер карактер имаше и не оставаше никој да ја пројде, таква мала и брза, Платон ко карпа, нема поминување, Тодоровска ми го направи меракот што прифати да игра за МКД, си зеде и момче Македонче :icon_lol:...Романкава Дину памтам ја позајмија за завршните натпревари, муви не се приближуваа на голот а камоли топки да влагаат, за Кастратовиќ немам зборови, ко мала памтам кога се повреди тогаш страшно саат време плачев :(

Тодороска сега е трејнер на ЖРК Вардар.Ракометарката Елена Гајевска која играше една сезона за Кометал сега за сега не игра ракомет иако доби покани од неколку клубови ,млада е и пред се искусно крило.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom