Po poslednite moi patesestvija po bitolskata bolnica, imaat srekja sto nikoj ne zavrsi pod trkala, a ne pak bonbobjeri da im kupvam, viski i ne znam sto.
A od kade takva praksa, da gi pocastis so na primer 150 evra. Za toa sto si ja srabotija rabotata za sto zemaat plata. Ti site gi pocastuvas? Od komunalec ko ke ti go soberat gjubreto od pred kukja, trcas da gi pocastis, mu davas na sekoj po 50 evra, onaka da se pocastat?
Toj plockarot so ti go redel kupatiloto, pokraj cenata za koja ste se pazarele, onaka ke mu tupnis uste 500 evra vdjep oti gi naredil plockite. Na toj na salter vo banka so ti dava pari , i nego go pocastuvas? Prodavackata vo Kam so ti pokazala kade e tamu ne znam sto, isto ja pocastuvas?
Јас не реков колкав износ и дека е морално. Баш и потенцирав дека синот можел и да не даде, никому ништо, операцијата завршена.
Исто одобрувам насилно да се казнат вработените лично одговорни за твоите патешествија. Ако успешно си сработил, бујрум од душа ќе те почастам, ама ако не работиш по правилата, преку ред земаш, не внимаваш, е тогаш ќотек.