Овде можите да се информирате за женскиот ракомет во Македонија односно за женското ракометно првенство,има борба за места но сепак за шампионот нема повеќе борба,прилеп ја изгуби борбата со Металург,иако Жито Прилеп го победи Металург но сепак во решавачкиот дуел металург го совлада со висока разлика.
Што се однесува за другите екипи според мене РК Ѓорче Петров добро се држи на 3 место и одлично напредува,сепак и другите екипи се борат ,ЖРК Вардар засилен ова година е на 4 место,трејнер е поранешната ракометарка Наталија Тодороска а исто така и добри спонзори има.
Екипата на Гевгелија е посебно борбена на домашен терен исто така и Леов Бартек,ЗА РК Фон Универзитет и РК Кичево кои годинава се насјлаби има вистинска борба ,според мене иако РК Фон-Универзитет е послаба екипа сепак јас мислам дека е појака од РК Кичево
наредната година се надевам дека и Металург и Жито Прилеп би дале повеќе.
Изглед на табелата
1 ЖРК Металург 54
2 РК Жито Прилеп 48
3 РК Ѓорче Петров 32
4 ЖРК Вардар 30
5 РК Гевгелија 23
6 РК Леов Бартек 22
7 РК Фон-Универзитет 6
8 РК Кичево 3
Следни натпревари
РК Фон Универзитет-РК Ѓорче Петров
ЖРК Металург-ЖРК Вардар
РК Леов Бартек-РК Гевгелија
РК Жито Прилеп-РК Кичево
Што се однесува за другите екипи според мене РК Ѓорче Петров добро се држи на 3 место и одлично напредува,сепак и другите екипи се борат ,ЖРК Вардар засилен ова година е на 4 место,трејнер е поранешната ракометарка Наталија Тодороска а исто така и добри спонзори има.
Екипата на Гевгелија е посебно борбена на домашен терен исто така и Леов Бартек,ЗА РК Фон Универзитет и РК Кичево кои годинава се насјлаби има вистинска борба ,според мене иако РК Фон-Универзитет е послаба екипа сепак јас мислам дека е појака од РК Кичево
наредната година се надевам дека и Металург и Жито Прилеп би дале повеќе.
Изглед на табелата
1 ЖРК Металург 54
2 РК Жито Прилеп 48
3 РК Ѓорче Петров 32
4 ЖРК Вардар 30
5 РК Гевгелија 23
6 РК Леов Бартек 22
7 РК Фон-Универзитет 6
8 РК Кичево 3
Следни натпревари
РК Фон Универзитет-РК Ѓорче Петров
ЖРК Металург-ЖРК Вардар