Поврзување во мрежа Win7 и XP?

• Креатор на темата Креатор на темата Крими
  • Време на започнување Време на започнување

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Сакам Лаптопот со WIN7 да го поврзам во мрежа со PC-ето со XP.
Ако може некој дами објасни детали што како треба да направам.Који и каде треба Ип адреси да ставам
Бидејки сакам да инсталирам програм на Лаптопот за шпиунирање на пц-ето
smile.gif

Иначе Лаптопот и Пц ето се поврзани на Рутер.

Поздрав

иста workgroup, и тоа би било тоа.

иста workgroup, и тоа би било тоа.

Верувале или не... Win7 и WinXP често не функционираат заедно :)

Има patch на microsoft.com кој се инсталира на XP/Vista да можеш да се поврзеш со Windows 7 :)

Има patch на microsoft.com кој се инсталира на XP/Vista да можеш да се поврзеш со Windows 7 :)

ја бар кај мене немам инсталирано никаков patch, а вистата ми ја наоѓа седмицата без проблем...

Нема никаков проблем, Win7 и XP се компатибилни на мрежно ниво. Како и со останатите оперативни системи, доволно е да се подеси само ист WORKGROUP (или домен), IP адреси од иста класа...

ја бар кај мене немам инсталирано никаков patch, а вистата ми ја наоѓа седмицата без проблем...

Нема никаков проблем, Win7 и XP се компатибилни на мрежно ниво. Како и со останатите оперативни системи, доволно е да се подеси само ист WORKGROUP (или домен), IP адреси од иста класа...

Patch-от постои, се потрудив сега да го побарам.

Инаку и ова може да ви се најде (често се случува)http://support.microsoft.com/kb/913628

Иначе Patch-oт го најдов преку Fix it for me.

Ви кажувам од секојдневното работење со XP/Vista/7 и сервисирањето.

Patch-от постои, се потрудив сега да го побарам.

Инаку и ова може да ви се најде (често се случува)http://support.microsoft.com/kb/913628

Иначе Patch-oт го најдов преку Fix it for me.

Ви кажувам од секојдневното работење со XP/Vista/7 и сервисирањето.
Океј, ама ова што го приложи ти, воопшто не е причинето од различни оперативни системи...
Прашањето беше како да се вмрежат Win7 и WinXP компјутер и дали ќе има проблем. Одговорот беше: не, нема да има проблем :)

Исто, од секојдневно работење со Win7/Vista/XP...

а како можам да ги подесам ип адресите на ВИН7 и на ХП?
и после тоа што друго треба да направам?

Океј, ама ова што го приложи ти, воопшто не е причинето од различни оперативни системи...
Прашањето беше како да се вмрежат Win7 и WinXP компјутер и дали ќе има проблем. Одговорот беше: не, нема да има проблем :)

Исто, од секојдневно работење со Win7/Vista/XP...

Да де,...по default можат да работат без проблем! Ама се случуваат чудни работи да неможеш да ги поврзеш. Ајде XP и 7 се ОК, ама Vista со XP или Vista со 7...и воопшто Vista...е шит невиден!

Знае ли некој да ми помогне како што треба да направам од почетак до завршетак?

Глеј, ја кога работев у една фирма како графички дизајнер имав на мој пц вин 7 64. А на колега ми беше ХР 32 битни. Ја кај него можев да влезам он кај мене немаше пристап, најверојатно и нема опција за распознавање на 32 со 64бит виндоус. Читавме со колега ми по форуми дури и овдека го поставив прашањето, ама одговор никаде нема. А кај што имаше одговор и објаснување, пробав како што објаснуваат и пак исти курац. Фала пријатно.

Глеј, ја кога работев у една фирма како графички дизајнер имав на мој пц вин 7 64. А на колега ми беше ХР 32 битни. Ја кај него можев да влезам он кај мене немаше пристап, најверојатно и нема опција за распознавање на 32 со 64бит виндоус. Читавме со колега ми по форуми дури и овдека го поставив прашањето, ама одговор никаде нема. А кај што имаше одговор и објаснување, пробав како што објаснуваат и пак исти курац. Фала пријатно.

хахаха ја го имав истиот проблем ама со виста и хп, и знаеш само како работеше ?
од вистата прво да влезам во некој шеринг фолдер на хп-то, и да остаам така, и после хп-то можеше да влага кај вистата. :)

ае ако знае некој нека каже не дискутирајте безвезе која нема корист

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom