Teмна материја и темна енергија

• Креатор на темата Креатор на темата NEBO666
  • Време на започнување Време на започнување
да ама не сите, туку можеби една две основни, според кои би требало хипотетички да се докаже постоењето на истата

Бак огромната гравитационата сила е основна карактеристика на оваа материја

Бак огромната гравитационата сила е основна карактеристика на оваа материја

Хипотетички, реално не знаеме, можеби има некоја друга неоткриена особина која може да отвори нови хоризонти во физиката и општо во природните науки, која ја игра улогата на оваа хипотетичка голема гравитација.
Освен тоа забораваш дека граитацијата како сила уште не е доволно разбрана.

Pa mislam deka taa e ona osnovata na celiot univerzum mozebi uste ne e dobro definirana no ima vreme za proucuvanje :)

Pa mislam deka taa e ona osnovata na celiot univerzum mozebi uste ne e dobro definirana no ima vreme za proucuvanje :)

неможе да се каже дека е основа на универзумот...бидејки сега за сега тоа е водородот 99% од универзумот, а не би знаеле ни дали постои а камо ли од што се состои оваа материја за да ја сметаме за основа

глупости се тоа предвидувања ова она. Ништо не се знај. А за црната материја не сум сигурен, ама така мислам дека ако нема светлина се би било темно. Тоа е сигурно некоја материја или некој вид на енергија, која ја одржава вселената или нешто така.

глупости се тоа предвидувања ова она. Ништо не се знај. А за црната материја не сум сигурен, ама така мислам дека ако нема светлина се би било темно. Тоа е сигурно некоја материја или некој вид на енергија, која ја одржава вселената или нешто така.

Светлината фликс се само електромагнетски бранови, или еден вид на енергија така да или ја има или ја нема а тоа што ти го восприемаш свето со помош на детекција на електромагнетни бранови не значи дека не постојат и други видови на репрезентација на енергијата која ние суште неможеме директно односно индиректно да ја восприемиме.

предвидувања=глупости
ako ti mislis deka predviduvanjata se gluposti togas pojdi i vidi soto predvidel nostradamus i sto od negovite predviduvanja se ostvarile (60%)
A CRNATA MATERIJA I OSNOVATA NA UNIVERZUMOT.

Темава е за наука а не за ко божем видовити луѓе како нострадамус или жил верн.

за нострадамус може да отвориме нова тема, па таму ке дискутираме, иначе за светлината Бакцилус Гагус е во право

чек малце, светлината моеше мислам и како струење на честички да се претстави т.е струење на фотони или јанглаш сум ?
баш мислам дека на Гугл нешто имав видено ама не мом да го најдам сеа

чек малце, светлината моеше мислам и како струење на честички да се претстави т.е струење на фотони или јанглаш сум ?
баш мислам дека на Гугл нешто имав видено ама не мом да го најдам сеа

светлината има т.н браново-корпускуларна природа, тоа за објаснување е доста тешко и најдобро може да се објасни со принципите на квантна механика, поточно со принципот на Де Броли, и да почнам да го ојаснувам сето тоа ќе е малку бесполезно со оглед на тоа што треба да се знае виша математика и основните принципи на планковата физика која од Њутновата е многу потешка (Њутновата физика е граничен случај на Планковата) еј па ако сакате може да отвориме посебна дискусија на оваа тема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom