Најдобра Интернет Понуда

Најдобар оператор

• Вкупно гласачи
    91
Темата гласи "Најдобра Интернет Понуда", не знам ти што си прочитал. :)
Нетот те заебава нешо :devil3:

Мислев на анкетата.
е сеа знаеме дека Тихоум истовремено се најдобри и најскапи, најдобри ги прави оптиката и телевизијата, за телефонија не сум споредувал со другите.
трипл-плеј понудата од Кејблтел за 1000ка е единствена која може да им се спротистави на адсл понудите на Тихоум.
за просечениот Македонски корисник, Кејблтел е подобар во поглед на цена и услуга, но за генерално најдобар во МК во никој случај.
тоа се два различни поими, подобар што вклучува цена-квалитет-услуга(иако другиве две незнам колку ги поседува) и најдобар без оглед на тие услови.
значи анкетата со топикот нема везе, и лесно може да се заклучи следново :

најдобар за просечните барања на МК корисникот - Кејблтел
Генерално најдобар во МК без ценовни бариери - Тихоум

да не е тихоум ќе нема кој да ги снабди банките,компаиите,фабриките кој имаат потреба од моќен интернет.
другите можат да се натпреваруваат со Кејблтел во "второкласни" нетови.
тоа.

Gleam kolku rasturaat vlezi na fb na stranata na cabletel da vidis kolku rasturaat katastrofa e netot samo novi korisnici stavaat pingot do nebo e kacen

Ззакочена им е мрежата и затоа паѓа нет разбирливо и за мало дете. Во секој поглед се назад, сигурно дека нема да инвестираат во инфраструктура истото ти е со телевизија кој како стигне пушта кабел.

--- надополнето ---

Тоа е најверојатно така затоа што сигурно Кејблтел ја купила компанијата која претходно испорачувала интернет кај тебе во населба, а таа била со имала мизерни конекции иако крадела пари од корисниците. Сигурен сум дека они до сега ја поправиле мрежата и нетот им е стабилен.

Значи не ми е зборот дека тој што има нет од кејблтел нема да отвори фејсбук месец дена ама сепак кога се прави споредба со Т не држи вода во однос на стабилност брзина и услуга = квалитет. Самите правила на игра се различни кај кабловскиве (читај горе коментар). Затоа викам секој со своите потреби.

Тие што го споредуваат кејблтел со Т мислам дека не се доволно упатени и воопшто не ги знаат предностите на оптичкиот нет а и по се изгледа не користеле. Како ПРВО стабилност да споредуваш на бакарна линија на кејблтел е мизерно во однос на оптичко влакно. Во поглед на брзина пак нема споредба. За сето ова се плаќа цена која е на пристојно ниво а тоа што може да добиете е само покачување на лимит и на брзини кои можат да одат до 100мбс што на бакарна линија си има лимит так нормално и линијава станува нестабилна односно не поддржава. Ова значи дека простор за напредок има само Т другите се локални провајдери кои не можат ништо па пробуваат со 500че да нудат неквалитетен нет (кога има/кога нема).
Нека пушти еден оптички кејблтел па да правиме споредба.
:pos2:

Ко шо гледам темава гласи "Најдобар оператор", а не најекономичен, затоа Телеком е многу понапред од сите во анкетава.
40Мбпс - 5 МБпс download + 500 гб сообраќај. beat that!
не се исплати за 3300 со теве и 2700 без теве месечно у споредба со другите земји каде за оваа цена имаат понуди за кој ние можеме да сонуваме но реално ова е најјаката понуда во МК моментално.
значи за скап, скап е, но и за најдобар, најдобар е.

јас би рекол

за скап,најскап е (во светот),за најдобар најдобар е (нема падни стани)

Кабелските оператори растураат моментално (телекабел, кајблтел). Ги прележаа детски болести од типот прекини, варијации во брзина и слично.
Телеком некако бавно реагира на промените на пазарот во последниве години, а и со оптиката се бавни, како што некој спомна ... имаат покриено 3 сокаци. :) Неочекувано од оператор пун со кеш.

немаат воља или конкуренција

најдобра интернет понуда = кејблтел пакетот од 900 ден со 200 гб

само нека се прошират побрзо а не како т со оптиката (како желки)

Јас многу повеќе луѓе познавам што се незадоволни од Кејблтел отколку од Т-Home, интернетот на Кејблтел е 5/10 (5 затоа што само во некои региони е стабилен) а интернетот на T-Home e 9/10 (затоа што се ретко се случува да падне. За телевизија MaxTV 9/10 (кристална слика, премотување, снимање, мак.превод, добри канали) а Кејблтел дигитална 5/10 (нема снимање, премотување, нема мак превод и нема добри канали). Цена, Т-Home највисока цена (5/10), Кејблтел најевтина цена (10/10). Такада јас сум за Т-Home како провајдер затоа што е најквалитетен.

Jaс не знам кој им дал на овие кејбл тел да работат.Па овие ги кршат сите правила.Јас сум нивни корисник(за среќа само уште 2 месеци додека да ми истече договорот)кога сакаат слободно ќе ти го исклучат нетот и абер немаат.Услуга апсолутна 0.Не дај боже да ти треба нешто.Луѓево да може и стап по телефон ќе ти удрат

T-Home Optic или ADSL. Конкуренција нема.

This, од поглед на квалитет.

А од поглед на сверата најмногу за парите, се знае Кејбелтел.

Интернетот на Кејбелтел 90% од времето во перидот од 18/19:00 до 23:00 е со брзина 5x помала од онаа во договор, после овој период брзината доаѓа на нормала полека полека. Други посебни забелешки немам.

Ајде бидејќи никој не го прочита моето прво мислење на темава и луѓето одлучија да дискутираат 3 страници за нешто за кое не постои дискусија, ќе надополнам само:

- Најдобра "bang for the buck" понуда секако има Cabletel. Другите се се ни приближно економични.
- Најдобра, најквалитетна, најбрза, најнајнајнајнај понуда има Т-Home. Другите неможат ни да се споредат со T-Home. Ко фичо(со расипан мотор) и Bugatti Veyron да споредуваш, не иде. Ама се скапи, е јебига. Јас попрво би платил повеќе за квалитет одколку за "турни ме да кинисам".

Ајде бидејќи никој не го прочита моето прво мислење на темава и луѓето одлучија да дискутираат 3 страници за нешто за кое не постои дискусија, ќе надополнам само:

- Најдобра "bang for the buck" понуда секако има Cabletel. Другите се се ни приближно економични.
- Најдобра, најквалитетна, најбрза, најнајнајнајнај понуда има Т-Home. Другите неможат ни да се споредат со T-Home. Ко фичо(со расипан мотор) и Bugatti Veyron да споредуваш, не иде. Ама се скапи, е јебига. Јас попрво би платил повеќе за квалитет одколку за "турни ме да кинисам".

Те прочитавме тебе, ти не не читаш нас.

Проблемот е што споредуваш фичо со вејрон. Епа не е така, ко демек Кејблтел за 1000ка ќе има само 10 дена од месецот нет, а со Ти-Хоум ќе имаш 24/7...
Испаѓа ко Кејблтел да паѓа 2/3 од месецот.

This, од поглед на квалитет.

А од поглед на сверата најмногу за парите, се знае Кејбелтел.

Интернетот на Кејбелтел 90% од времето во перидот од 18/19:00 до 23:00 е со брзина 5x помала од онаа во договор, после овој период брзината доаѓа на нормала полека полека. Други посебни забелешки немам.

Во општина Аеродром нема такви проблеми . Секогаш фура со 900+ kb/sec . Секогаш.

CableTel е најдобар и без конкуренција, интернетот може не е стабилен како на Оне и Тхоме, ама за 1000 добиваш 200гб интернет+130 канали Тв(5 пеј пер вју)+телефон.
Во Оне за 1400денари даваат 40гб+телефон и Тв со 45 канали (не можат да се доближат со 200гб и 130 канали)
а Тхоме се уште послаби, за 1500денари 30гб (7 пати помалце од каблетел) интернет, над 40канали(3 пати помалце) и телефон.
со едно око се гледа кој е Најдобар оператор (штета што не го користам).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom