Жената на Гадафи потекнува од село Порој,тетовско!

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: :pos: Бре, со која гордост е кажано ова! :pos:

Оваа вест е за во ЧДА! Боже, што се` трпи земјава... Убаво продолжение од Евровизијава. :pos:
Сус бре :pos:
Али ај да не редиме офспостови, темава не знам за кај е ама кажува многу без разлика дали е вистина или не.

Убо ми велеше дедо ми „ова наш сурат е ... од тетовско“, ама кој да му верува. ;)

И Мишел Обама е од Шутка .Вистинско име и е Мевлиде и како мала била шитната во Италија од некој Себо.Во тоа време Барак Обама снимал филм во Италија со наслов “ Котле“ и бил во улога на ќумурџија ,каде што ја запознал нашата Мевлиде која подоцна ке смени име во Мишел.
Све е вистина ,ќор да умрам ако лажам :toe:
Хахахахаха, алал да ти е за муабетов хахахахаха..

Жена му на Гадафи е хрватка и се имаат запознато кога Гадафи студирал на Воената Академија во Мостар.

А можеби Гадафи е албанец како и Кастро(кастриот) и сите други државници само што тие не знаат за тоа.
Лудило е вистинскиот збор за оваа појава.:nesvest:

Кутриот Кастро. И Албанците и Србите си го присвоија :vozbud:

--- надополнето ---

И Мишел Обама е од Шутка .Вистинско име и е Мевлиде и како мала била шитната во Италија од некој Себо.Во тоа време Барак Обама снимал филм во Италија со наслов “ Котле“ и бил во улога на ќумурџија ,каде што ја запознал нашата Мевлиде која подоцна ке смени име во Мишел.
Све е вистина ,ќор да умрам ако лажам :toe:

Мевлуде е Циганско име :pos2::pos2:

ТОП ти е постот :helou:

Баш ме интересира дали некој голем човек во светот нема македонско потекло:tapp:

Во последно време сите македонци станаа, се тепаат за државјанство...ццц :nesvest:

Убо ми велеше дедо ми „ова наш сурат е ... од тетовско“, ама кој да му верува. ;)

Вистина е внучко... да му веруваш на дедо!

И јас реков еднаш дека Мекдоналдс е наш и дека докторирал кај Стоилко.

Бензинот го поскапеа на 80 денари кило, ние се занимаваме со тоа од каде била жената на Гадафи. После зашто нема демонстрации кај нас.

UPOZNALI SE TOKOM GADAFIJEVOG STUDIRANJA U JUGOSLAVIJI: Ko je Mostarka Safiya Farkash, supruga Moamera el Gadafija?

DEPO PORTAL je prije više od dva mjeseca objavio priču o supruzi libijskog predsjednika - Safiyi Farkash Gadafi, porijeklom Hrvatici, a zapravo rođenoj Mostarki Sofiji Farkaš, unuci Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog okružnog nadzornika u Mostaru. U svjetlu aktuelnih zbivanja u Libiji i zloglasnog libijskog predsjednika, ovu priču prenosimo ponovo .

de5d86b55fc975f46d6abc84ee612a03.jpg

Tokom boravka u Mostaru, koji je bio jedno od njegovih
tadašnjih odredišta, gdje je pohađao nastavu na tadašnjoj
„Vazduhoplovnoj akademiji JNA“, Gadafi je upoznao svoju
sadašnju suprugu Sofiju Farkaš,

u to vrijeme jednu od viđenijih Mostarki
.

Farkaševi su iz Petrinje

Pradjed Safiye Farkach Gadafi je Ivan Farkaš, nekadašnji školski okružni nadzornik u Mostaru, koji je u vrijeme austro-ugarske uprave doselio u Mostar. Farkaš je rođen u Petrinji 1858. godine. Tokom radnog vijeka službovao je u Beču, Novoj Kapeli, Novoj Gradišci a od 1880. godine živio je i radio u Mostaru, gdje je i umro 1902. godine. Pradjed Gadafijeve supruge ogledao se i kao pisac. U Bosanskom pedagoškom časopisu, neumorno je, s ciljem opravdavanja tadašnje austrijske probošnjačke politike u obrazovanju, objavljivao znanstvene radove, surađujući određeno vrijeme i sa Vatroslavom Jagićem.

Iz toga razdoblja i danas je dostupan Farkašev «Prinos naučanju psihologije».

Оваа вест кружи по екс Yu web порталите веќе две недели.

Целиот текст на Depo Portal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom