Пеце Наумовски

• Креатор на темата Креатор на темата Lavce Pelagonski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 август 2010
Мислења
58
Поени од реакции
15
Пеце Наумовски освои петто место во карате во Јапонија, а прво во Австралија!

pece%20naumovski%20-%20copy.jpg

Тринаесет годишниот Пеце Наумовски од Мелбурн во Јапонија го освои петтото место а по враќањето во Австралија првотото место во натпревар во карате до 14 години.

japan%202048.jpg

japan%201.jpg

Пред 4 дена Вредниот Пеце Наумовски се врате од првенството на Карате во Јапонија каде што учествуваа претставници на 32држави од светот, меѓу кои биле Германија, САД, Франција, Кина, Јапонија итн. Во силна конкуренција Охриѓанецот Пеце Наумовски го освои петтото место. Нашата македонска гордост на шампионатот во карате ја претставуваше Австралија и во полуфиналната средба наиде на претставникот на Јапонија. Во борбата, која била рамноправна, Пеце загубил само со еден поен а неговиот противник стана светски шампион. Ова кажува дека Пеце имаше одлични шанси да стане светски првак.
sydney%20pece%20karate.jpg

На Пеце тоа што не му успеа во Јапонија, на враќањето во Австралија зеде учество на шампионатот на Австралија. Од сите 5 држави на Австралија имаше по 5 претставници. Во Сиднеј пеце стана шампион на Австралија во карате.
pece%20naumovski.jpg

Огромна работа и блескава иднина му претстои на Пеце, кој, патем сакаме да кажеме дека е одличен ученик. Со неговите 13 години, Пеце има реални шанси да биде и светски првак на следното светско првенство.
http://www.radiolav.com.mk/?option=...9-02-11-19-11-57&Itemid=96&fontstyle=f-larger

--- надополнето ---

Pece mu posakuva se za saporterite na ovoj Makedonski forum, toj go nosi Makedonija vo srceto.

превод може?

Напредок добро играм.

Секоја чест за човекот ако настапувал под македонско знаме, а ако е под австралиско сеедно ми е. Исто као Болт ко го сруши рекордот.

Пеце му посакува све најубаво на Македонците на овај форум, и Македонија ја носи во неговото срце.

Пеце Наумовски го доби 14ти Океанија Шампионат

Pece Naumovski svetskiot prvak vo karate se vrati od Tahiti so uste edna osvoena titular a toa bese sto postana sampion na Okeania vo borbi. Pece zasluzno bese odbran od Australskata Karate Federacija da ja pretstavuva Australija na 14 Oceania Championships sto se odrza vo Tahiti od 17-19 septembar ovoj mesec.
Na ovaj natprevar ucestvuvaa site drzavi sto spagaat vo okeanija I od sekoja drzava po trojca najdobri od sekoja kategoija.
Za Pece ovaa osvoena titular pretstavuva nesto najgolemo postignato po svetskata titular sto znaci da se bide odbran da se pretstavuva edna drzava znaci da bides stvarno eden od najdobrite I da imas postignato golemi rezultati a toa Pece go pokaza na sekoj eden odrzan natprevar. Pece vo negovoto intervju izjavi “ stvarno se spremav, sekojdnevno trenirav so mojot trener, me bolea site moi muskuli, imav I pluski na nozete no morav do se spremam da bidam ne pet pati podobar tuku 10 pati podobar I pobrz od drugite natprvaruvaci I na kraj sve bese zasluzno” .
Po dobivanjeto na prvoto mesto bev mnolgu radosen I sreken sto Gospod mi pomozi da uspeam no Jas otidov so edna misla vo Tahiti samo da pobedam I toa go postignav.
Pece iskreno rece deka edna od najteskite I najdobri borbi bese poslednata borba vo koj I stvarno I dvajcata bevme dobri.
Isto taka Pece minatiot mecec na 31 Juli I 1 Avgust ucestvuvase na Japan Open Championships sto se odrza vo Japan vo Takamatsu.
Na ovaj natprevar ucestvuvaa 32 zemji. Pece go osvoi 5 to mesto za sto Pece dobi zasluzno priznanie ova priznanie go dobia samo pette najdobri drzavi.
Po natprevarot vo Japonija Pece patuvase na drzavnoto prvenstvo vo Sidnej kade sto bez mnogu teskoti go osvoi prvoto mesto. Pece po red po cetvrti pati postana Australski sampion.
I na kraj golem pozdrav I golema blagodarnost od Pece do site negovi saporteri I sponsori.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000110232658

И како можам да му помогнам сеа ? Гледам не вее ни наше знаме така да ич не ми е гајле искрено.

Еве да се увериш ако Пеце не го вее Македонското знаме, вие во Македонија не го веете каје Пандев или Македонската карате репресентација во Грција да го веат знамето. Пеце во други држави низ светот го носи Македонското знаме и се бори за Македонците. Пеце за Океанија беше избран да ја репресентира Австралија, Ако сакате да ја претставува Македонија требет да го поканет никој неможи сосила да му се пика.

еве скика во Австралија со Македнско знаме кога постана за фтор пат Австралски шампион
l_9095ffc11acd4a40885b63bde0083ad1.jpg

Pece at the front of Sleeman Sports Complex Brisbane 2008

l_eef1491dd0294384b475a3102750787f.jpg

Pece holding zname Makedonsko ( After winning Gold 2008)

July 1, 2007, Бирмингам, Англија цветски првак
pece_naumovski.jpg

гледајте на мајцата што носи

Во центарот на Мелбурн- плошдт федерација 8 септември ден на независноста на Мекедонија

Federation square

сигурна знаете каде е сликан Пеце тука

А и да не го вее, му затребало од спортска гледна точка во земјава. Да беше во Македонија со вакви одговорни лица за спорт сигурно немаше да има таков просперитет.

Еве уште една слика како Пеце вее Македонско знаме низ светот, Пеце е државјанин на Австралија и мора да вее и Австралјанско знаме поради Австралија плајќа али не Македонија. Али Пеце секада каде што одит го зеет и Македонското знаме во душата и срцито увек ја носи Македонија види на сите мајчки негови.
и барам одговор од тебе Мартин.
поздрав од Австралија

--- надополнето ---

l_eef1491dd0294384b475a3102750787f.jpg

Pece holding zname Makedonsko ( After winning Gold 2008)

--- надополнето ---

Pece Naumovski Wins International Karate Championships!
July 1, 2007
pece_naumovski.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom