Хуманост на дело: Кајганџии даруваат крв! [12.02.2011 - С.Д Стив Наумов - Скопје]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе ја поддржите хуманитарната акција за дарување крв?

• Вкупно гласачи
    692
Јас радо би дарувал крв но сеа брзо имам дарувано така да треба три месеца да поминат да дарувам пак така да ништо

неколку пати веќе дарувам крв, би отишол тука ама пред нова година последен пат давав.. па за некој месец ќе биде :)

Слаба крв имам демек. :lut:
Знам првиот пат кога давав ми стана лошо, ми се стемни, а вториот пат кога сакав докторите не ми дозволија, сум имал 149 мислам хемоглобин во крвта.

Слаба крв имам демек. :lut:
Знам првиот пат кога давав ми стана лошо, ми се стемни, а вториот пат кога сакав докторите не ми дозволија, сум имал 149 мислам хемоглобин во крвта.

149 е одличен хемоглобин, тоа не би требало да те спречи :smir:
Инаку, јас не смеам да донирам, ама ќе најдам жртви :)

Машката ја имаш одбележано на сликата:)
Во право си. Грешка линк, сега се сетив дека оној горе го копирав. :)
Оваа е, уствари женската зграда ( http://skopje.on.net.mk/?lat=42.0013477007085&lon=21.4567789387434 )

На темата: Овој период не можам да дарувам крв, ама имам пријатели кои можат. :) Ако не јас, ќе ги донесам нив. Нека се шири доброто дело.

Мило ми е што идејава конечно ќе успее.
Таму ќе бидам, ако не се снајдам најверојатно ќе барам некој некаде да ме чека :)

Јас минатата недела дарував за роднина, препорачувам на секој што има можност да дарува крв.

И јас сакам да донирам ама немам 18 години...

Да беше во Велес ќе донирав, иако донирав пред брзо време.

А едно прашање. Колку време треба да помине по тетовирање за да можам да давам крв?

А едно прашање. Колку време треба да помине по тетовирање за да можам да давам крв?

Баш сега гледав дека на прашалникот има прашање: Дали од минатото дарување крв или во изминатите 12 месеци сте имале дупчење или тетоважа на кожата, акупунктура (од неовластено лице)?

Е сеа, дали ова значи дека треба да се поминати 12 месеци или дека е критично ако е неовластено лице, не знам....

Крвна група нулта позитив, претпоставувам дека ќе му заврши на некој работа. Убаво, добра цел.

Не прават проблем, само прашуваат за тие работи, АМА пак мене никогаш не ми текнало да прашам за ова! :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom