Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој дали има и други форми за економски фак или само овој е нај разработен :)?

Javni finansii dovolno e samo od prezentacii za da polozis?

Абе многу се притресувате за економика. Јас лани прв кол го паднав за 1 прашање ама положив со 8-ца у јуни. Нас ни даде 20 прашања у јуни а еден другар положи у јануар и нив му дал 15 прашања. На кол има 20 прашања и од 1 до 5 точни одговори. Иначе дајте tips за менаџмент на мал бизнис,искрено потежок ми стои од менаџмент...
Нема разлика ист принцип е како Основи. Учи набројувања,табели,побарај кејсови од претходни години(во глобала ги врти истите,шо не мора да значи дека и сега е така) и се положва. Мада Шуклев кога е во прашање ништо не е сигурно и да ти е топ спремен. :D

dali ke sakate da mi pomognete imam esei po pravna osnova na biznisot i pravo na drustva temi te se
1.Opsto za trgovskoto pravo: poim,predmet i izvori
2.javno trgovsko drustvo, posebno za obvrskite i odgovornosta na sodruznicite sprema doveritelite na jtd.
3.subjekti na trgovskoto pravo, trgovski drustva i vidovi so kratok opis na sekoj vid trgovsko drustvo.
4. Osnovanje na doo i prava, obvrski i odgovornost na sodruznikot.
5. Upravitel na doo: imenuvanje, ovlastuvanje i odgovonosti ,razresuvanja.
traba da bide edna ipol strana od a4 format ako moze nekoj ve molam ke mi zavrsite mnogu golema rabota 12 esea se

dali ke sakate da mi pomognete imam esei po pravna osnova na biznisot i pravo na drustva temi te se
1.Opsto za trgovskoto pravo: poim,predmet i izvori
2.javno trgovsko drustvo, posebno za obvrskite i odgovornosta na sodruznicite sprema doveritelite na jtd.
3.subjekti na trgovskoto pravo, trgovski drustva i vidovi so kratok opis na sekoj vid trgovsko drustvo.
4. Osnovanje na doo i prava, obvrski i odgovornost na sodruznikot.
5. Upravitel na doo: imenuvanje, ovlastuvanje i odgovonosti ,razresuvanja.
traba da bide edna ipol strana od a4 format ako moze nekoj ve molam ke mi zavrsite mnogu golema rabota 12 esea se
E, каква помош, да ти ги напишиме сакаш или материјали сакаш?
Ако ти требаат материјали најди го учебникот по трговско право на Горан Коевски, имаш во изобилство за овие теми.

Некој да продава Анализа на временски серии учебник, или барем да сподели некое инфо со предметот?

Aj drustvo so srekja od utre kolokviumska, koj statistika koj nesto drugo :)
U glavno, mora da se polozi!

Ке може ли некој да сподели искуство со предметот Единствен Пазар на ЕУ? На кој принцип се полагањата,на што да се обрне внимание? Благодарам многу

EKONOMIKA NA PRETPRIJATIE osven nabrojivanki i vazni definici,treba da se znaat i objasnuvanjata shto se za nabrojivankite, ili? dali dava i takvi prasanja ili samo nabrojivanki i definici

И прашања од квантна физика такоџе.

Државна Регулација ако некој знае до која тема/лекција е прв колоквиум, ме прашуе еден другар.. јас лани имав ама сега не знам ради протестиве до кај стигнале..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom