Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
2 пати прашав,никој не ми одговори,сес фонт 50-ка ќе ви пишам![]()
ДАЈТЕ МИ СОВЕТ ЗА СЛЕДНИВЕ ПРЕДМЕТИ..
-ОСНОВИ НА МЕНАЏМЕНТ(ДОБРО ТОА ВИДОВ НАД МЕНЕ НЕКОЈ ПОСТ)
-ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ
-ОСНОВИ НА МАРКЕТИНГ
цели книги треба да се учат,како на испит/колоквиум...и математика иам годинава,па секако нешто за јануар ќе оставам за испит...ваш совет??(знам дека сум досаден,јбг...)
Итно е!
Дали кога запишуваме 8ми семестар во тие 35 кредити влегуваат и 5те од дипломската или не?
Фала однапред.![]()
Кредитите за дипломската можеш да ги доплатиш сосем на крајот, односно ако ти недостигаат на крајот, пр. завршиш со 238, па ти фалат уште два, ги уплаќаш тие пет за дипломската, а ако имаш над 240 или 240 кредити не ги уплаќаш тие за дипломската.
Јас годинава ги одбрав Демографија и Англиски. Од овие што ги наброја ти ги имав Трговско право и Методи на продажба. А се мислев годинава меѓу Англиски и Аграрна. Трговско лани потешко било и така очекувале и сега, мене пред 2 години лесно ми беше. Методи на продажба е лесен на колоквиуми , а на испит викаат дека не е најлесно.Некој полесен изборен вака? Треба три да одберам, еден сигурно ќе го земам Демографија, а се мислам за другите меѓу Аграрна политика, Трговско право, Методи на продажба, Управување со производ?
Некој да не имал искуство со овие?Значи цел семестар ќе ми биде со изборни предмети ради шо го влечкав менаџментот три години.
ping @MAJA 345 @beneamata @Anne.
Аграрна уфрлил и отворени прашања последниот семестар, така да, Трговско право, и без тоа Трговско е лесен иако ова е од пред 4 годиниНекој полесен изборен вака? Треба три да одберам, еден сигурно ќе го земам Демографија, а се мислам за другите меѓу Аграрна политика, Трговско право, Методи на продажба, Управување со производ?
Некој да не имал искуство со овие?Значи цел семестар ќе ми биде со изборни предмети ради шо го влечкав менаџментот три години.
Некој полесен изборен вака? Треба три да одберам, еден сигурно ќе го земам Демографија, а се мислам за другите меѓу Аграрна политика, Трговско право, Методи на продажба, Управување со производ?
Тоа ми е јасно, меѓутоа јас сакам да запишам 5 предмети и без дипломската ќе имам точно 35 кредити ( колку што е дозволено во семестар), затоа ме интересира дали тие 5 влегуваат или не во овие 35.
Земи си го трговско. Потешко е у смисла што порано требало да се учи еден ден пред полагање, а сега со два дена учење ќе имаш висока оценка. Пак се учи од презентации, едно до две прашања максимум ако има од книга. Се на се, лесен предмет.Некој полесен изборен вака? Треба три да одберам, еден сигурно ќе го земам Демографија, а се мислам за другите меѓу Аграрна политика, Трговско право, Методи на продажба, Управување со производ?