Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не знам да се снајдам на зефир или нема презентација за ДДВ по јавни финансии? :pipi:

Прашање...

Имам еден испит од летниов семестар кој сакам да го полагам во август. Дали сепак, треба да го пријавам сега, со останатите колоквиуми, или да го пријавам во август? И ако треба во август го пријавам...дали ќе треба и да платам „казна“?

Еве ти прашања по Деловна етика, лани доста се паднаа од овие на испит, само тогаш предаваше професорката..сега имате друг професор.
http://www.mediafire.com/?evlcp19a8ci96fk
Не е ист принципот на Наков, ама главно поставува прашања за најбитните цртички и некои прашања со пишување.

Прашање...

Имам еден испит од летниов семестар кој сакам да го полагам во август. Дали сепак, треба да го пријавам сега, со останатите колоквиуми, или да го пријавам во август? И ако треба во август го пријавам...дали ќе треба и да платам „казна“?
Ќе си го пријавиш за во августовската сесија и нема потреба да плаќаш „казна“ :)

Јас не знам да се снајдам на зефир или нема презентација за ДДВ по јавни финансии? :pipi:

И јас не можам да ја најдам :/ Можеби асистентката заборавила да ја стави?!

И јас не можам да ја најдам :/ Можеби асистентката заборавила да ја стави?!
Во меѓувреме ставила... Прорчкај, во склоп на цела 10та тема се. И 12та треба да се чита од книга, или да се учи од презентација? Многу обемно за толку досадна тема -.-

Ќе го пријавиш во периодот за пријавување испити за септемвриска сесија (20-27 јуни).Казна можеби ќе платиш ако го пријавиш покасно, а можеби и не.Сепак подобро да ги почитуваме роковите.:smir:

Во меѓувреме ставила... Прорчкај, во склоп на цела 10та тема се. И 12та треба да се чита од книга, или да се учи од презентација? Многу обемно за толку досадна тема -.-

Па мене ме буни зошто тоа што е во книга е сосема поразлично од тоа во презентација...Во книгата некако чудни податоци, нешто објаснувано :/ Повеќе ќе и обрнам внимание на презентацијата, иако 12та тема ми е онака колку да не идам без прочитана, нема нешто многу да и се посветувам..

А, дали знаеш за што ќе бидат прашањата на пишување?!

Па мене ме буни зошто тоа што е во книга е сосема поразлично од тоа во презентација...Во книгата некако чудни податоци, нешто објаснувано :/ Повеќе ќе и обрнам внимание на презентацијата, иако 12та тема ми е онака колку да не идам без прочитана, нема нешто многу да и се посветувам..

А, дали знаеш за што ќе бидат прашањата на пишување?!

Ќе има такви по јавни? Мислев дека цел ке биде на заокружување.

Ќе има такви по јавни? Мислев дека цел ке биде на заокружување.

Ќе има 2 на пишување, ќе носат по 3 бода, асистентката ќе ги прегледува и кажала као не ги оставајте празни пишувајте нешто колку да не биде без ништо, и тие ќе бидат од книгата, немало да биде некое наше мислење или став :)

Чим асистентката ќе ги прегледува, тогаш нема да има проблеми, бар некој поен ќе даде. Само да не и се замеша Кирил, зашто тој многу повеќе бара. Сепак 6 бода се, а биле, а не биле не менува многу :)

Ајде некој известете како поминавте економика денес на колоквиумот?:smir:

Ајде некој известете како поминавте економика денес на колоквиумот?:smir:

Testot bese relativno lesen. Prasanjata bea od tie sto se vrtat i od skriptata, taka da 80 % od testot go resavas za 15 min ako si ucel... za drugite malku logika i se resava. Da ne zboram pred ruka, uste nema rezultati, ali polesen mi se vide od prviot :)

--- надополнето ---

Ај колеги од Е-бизнис кажете дали ке има повеќекратна регресија на вториов колоквиум кај Калина. Зошто ги нема и формулите за таа лекција во тоа листот што ни го прати.. Фала ;)

Гледам најмногу се дискутира тука по шо ми треба брз одговор .. 4та сум и планирам да аплицирам на 2 факултета истовремено , потребно е да се направи оригинали од изводот и 4те свидетелства само тоа или терба уште некои други работи ?? ..
благодарам однпред.

Трговски договори има некои новости, ќе диктира асистентката прашања за втор колоквиум или ќе не остави да попаѓаме ко крушки?

Dali nekoj od kolegite znae koi tabeli treba a koi ne treba da se ucat po MCR? aj ve molam ako moze nekoj da mi pomogne :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom