Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Nma veze do 1ipol rekoa ke ima a sega ko so gleam e 13:25 taka da kaj i da ke ima struja :)

И во сабота немаше, рекоа дека ќе има, ама ете денес пак немало.

Туку, математички методи, до кај мене е нешто, или 4та тема (линеарното програмирање), пола и повеќе од задачите не излегуваат ко во книга!? :nesum:

Дали некој знае колку е за положување Монетарна?! Нели границата е 30, ама ќе има ли 25 условно како за Јавни финансии и Финансиски пазари?!

Дечки дали имате некои тестови, прашања или совет за Хартии од вредност?
п.с. Може да кажете нештпо и за Економика на внатрешна трговија и Управување со системи.Фала ви унапред

Колеги ќе има ли годинава казнена сесија и дали априлскава сесија е само за (тие што се запишале пред 2002 година) или ќе важи и за нас???

daj nekoj zite se neka kaze od kade da gi kupam tablicite i formulite po statisitka

Колеги МЧР дали има резултати?
Немет. Асистентот кажа да очекуваме резултати во петок. Ќе бидат истакнати на страната на економски, но не и на огласна табла на факултет.

Колеги ќе има ли годинава казнена сесија и дали априлскава сесија е само за (тие што се запишале пред 2002 година) или ќе важи и за нас???

Да, само за нив важи.
Јас еднаш со 300 молења имам добиено одобрение да полагам, се маткав цели 2 недели, една молба, друга молба, ме препраќаа те кај деканот, те кај продеканот, те не знам каде, ако имаш време и не ти смета да се замараш, можеш да си ја пробаш среќата :)

Денес ќе има резултати економика или утре?Да не знае некој да не чекам за џабе :)

Јавни финансии , какви задачи ќе дава на колоквиум?

Денес ќе има резултати економика или утре?Да не знае некој да не чекам за џабе :)
Би требало Ефтимов да знае, прату му меил и види може ќе ти каже :)
Јавни финансии , какви задачи ќе дава на колоквиум?
Даден доход, одбивка и маргинални 3 даночни стапки - треба да видиш од кој тип прогресивни е( пропорционални, прогресивни, регресивни) и да пресметаш ефективна и просечна каматна стапка.

Има некој оригинал книга по математички методи да ми позајми само за полагање? Некој од постарите колеги?

--- надополнето ---

Купувам оригинал книга по математички методи за до кај 700ден. ако има заинтересирани нека ме контактираат по пп. (не е за мене, за друг колега е)

Колеги дали има резултати ДЕЛОВНО ПЛАНИРАЊЕ??????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom