Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Откако решија да го убијат Windows XP, продажбата на нови компјутери во првиот квартал на годинава се зголемил за 5% (у вкупна бројка 123.700.000 компјутерти). Ова нели, заради потребата од посовремен хардвер кој ќе вози понов оперативен систем.

Сепак, купувањето на таблети опаднало за 21%, но се купуваат повеќе од лаптопите (намалување за 7%). Во Кина намалување на продажбата и на лаптопи и на компјутери, за 13 и 6%.
http://www.canalys.com/newsroom/tablet-growth-slows-21-channel-stock-rises

Инсталирав Win 8.1, сакам да се вратам na Win 7, ама има проблем со пуштање на Bios.
Го следам ова http://www.youtube.com/watch?v=QGiG1oljjZI , ама немам опција uefi firm settings. Не се разбирам баш, ама имам Legacy BIOS, дали и како може да се премине на ова УЕФИ не знам.
Што значи Bios може да пуштам на стандарден начин, при рестартирање со притискање на any key.
Проблемот е што не ми го покажува кој е тој any key, ги пробав сите опции, може и премногу бргу ми се пушта пцто.
Се работи за лаптоп АСУС.

Некој совет?

Снимив виндоУс 8.1 и фонтов е ретардиран. Читам по гугл за ова, ама нема некое конкретно решение. Д. клик, резолушн и таму мењање не го дава потребното и посакувано решение.
Кога пишувам, фонтот изгледа делумно ОК, додека постираниов фонт е малце чуден. Делува потенок(не ситен, мал), и како да се работи за хардверски проблем, што не е.

Дали може да снимам пиратска 8ка со новава опција во биос што е uefi?

Sent from my Lenovo S920_ROW using Tapatalk

Како е 8-та? :D Ја сум на 7 затоа прашувам.

Дали може да се стави на едно USB, Windows 8.1 x64 (со UEFI) и Windows 8.1 x86 и како?

Имам 8.1,и5 процесор,4гига рам, ама лаптопов многу ми лагира и знае да касни со операции, пример ако повикам со шоркат срч барот некад знае да потрае и со секунди додека ми се отвори, и се стои така укочено, и за све друго остало касни и лагира, што не беше случај кога тазе ми беше инсталиран, обожавав да работам на него, али сеа кочи често и лагира нонстоп...

некоја идеја/совет?

Имам 8.1,и5 процесор,4гига рам, ама лаптопов многу ми лагира и знае да касни со операции, пример ако повикам со шоркат срч барот некад знае да потрае и со секунди додека ми се отвори, и се стои така укочено, и за све друго остало касни и лагира, што не беше случај кога тазе ми беше инсталиран, обожавав да работам на него, али сеа кочи често и лагира нонстоп...

некоја идеја/совет?
Можда е вирус/малвер. Симни malwarebytes и провери. Исчисти регистри и такви глупости со CCleaner. Направи disk check/disk defragment (гуглај како се праи, многу е лесно). Угаси непотребни процеси од task manager-от. Пробај некој system restore да направиш, види кога имаш checkpoint-и и дали нешто ќе ти се избрише.

Можда е вирус/малвер. Симни malwarebytes и провери. Исчисти регистри и такви глупости со CCleaner. Направи disk check/disk defragment (гуглај како се праи, многу е лесно). Угаси непотребни процеси од task manager-от. Пробај некој system restore да направиш, види кога имаш checkpoint-и и дали нешто ќе ти се избрише.
Све што кажа имам направено и правам често, само ресторе не... а и у моментов правам дефрагмет

Све што кажа имам направено и правам често, само ресторе не... а и у моментов правам дефрагмет
Тогаш проблемот може да е хардверски, односно дискот да е сјебан.

Health good му пишува..
Хаха абе не се дијагностицира така дали е функционален... Мора некој постручен. Пробај направи извади-стави на кабелот или стави го во друга SATA.

Хаха абе не се дијагностицира така дали е функционален... Мора некој постручен. Пробај направи извади-стави на кабелот или стави го во друга SATA.
Еј стварно еднаш го отварав цел правев нешто али не се секјавам дека го чепнав хардод иначе што има врска тоа со перформансите на лаптопот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom