Голем проблем со Alcatel OT 806

• Креатор на темата Креатор на темата FeliXxX
  • Време на започнување Време на започнување

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Локација
Штип
Имам и претходно правено тема за вај телефон ми требаше флеш плеер...сеа се јави друг проблем и ми треба некој итно да ми помогне...сликата што се покажува при уклучување на телефонот(вип-анимација)сестра ми ја поставила за позадина..и и покажало Wrong Format и се икс тел...сеа уклучам го..унесам пин..пишен Код ОК и се изгасе дисплејот и трепна на секои 20 секунди...сеа ми треба код да да го ресетирам тел иако не е укл и некој ако може да ми најде др начин ?

нема го онлајн...а ми треба да го средам до 23:00...

--- надополнето ---

Master Codes
- 25228352
- 25228353
- 83227423 (TH3/4,BH4,BF5,BG3,BF3/4..)

###337*07# - master reset (with SIM)
###847# - factory reset (with SIM)

Alcatel 835 formating - **0102#

e сеа како да ги унесам...после внесување на пин се гаси дисплеј ?

нема го онлајн...а ми треба да го средам до 23:00...

--- надополнето ---

Master Codes
- 25228352
- 25228353
- 83227423 (TH3/4,BH4,BF5,BG3,BF3/4..)

###337*07# - master reset (with SIM)
###847# - factory reset (with SIM)

Alcatel 835 formating - **0102#

e сеа како да ги унесам...после внесување на пин се гаси дисплеј ?

Long press “# key” and “power on key” at the same time in power off mode, then you will be asked “All data will be lost, continue?” After you select “Yes,” the sequence will be entered with reminder “Formatting flash, please wait.” The phone will auto switch on when reset finishes. Please do not manipulate the phone or remove the battery during this process.
http://www.alcatel-mobilephones.com/www/global/support/frequently-asked-questions/phone-reset а да пробаш вака да го ресетираш?

Long press “# key” and “power on key” at the same time in power off mode, then you will be asked “All data will be lost, continue?” After you select “Yes,” the sequence will be entered with reminder “Formatting flash, please wait.” The phone will auto switch on when reset finishes. Please do not manipulate the phone or remove the battery during this process.
http://www.alcatel-mobilephones.com/www/global/support/frequently-asked-questions/phone-reset а да пробаш вака да го ресетираш?

Фала братче шо сакаш да те частам :D

Дечки, се извинувам што реактивирам стара тема, но и јас имам проблем со Alcatel OT-806
Порано кога ќе го приклучев каблето за да префрлам фајлови од PC в телефон се појавуваше тоа прозорчето на кое имаше опции за конектирање со PC, нормално. Е, сеа, кога ќе го приклучам каблето не се јавува тоа прозорче, само пишува Charger connected. Имам пробано и на друг PC и со друго кабле, имам пробано master reset...без успех. Помош?
Благодарам однапред :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom