Промена на Уставот (желботека)

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
Си играат со уставот и го мењаат кој како свири , зошто во САД се снема сменето уставот ниту-еднаш од 16.. и некоја ?

Си играат со уставот и го мењаат кој како свири , зошто во САД се снема сменето уставот ниту-еднаш од 16.. и некоја ?

Оти е стабилна држава финансиски , економски а пред се воено !

-Се што природа дала (растенија и габи) да се продава на пазар ...

Да не се дозволува, секој булјаш, т.е секој глупав родител, да може да има дете, со цел да се наммали раѓањето на глупав пород.

Да се воведат строги закони, ама буквално строги, за фрлена цигара казна месец затвор, за убиство, доживотен затвор, за кражба 5 години затвор итн.

Да се забранат глупави професори, шо не знат да објаснат, или да одржат ред и мир на час.

Да за забрани народот да чува по дома пиштоли (очите ќе си ги истераат)

Да се забрани религиозна определба, чие молење се состои во викање преку разглас од 5000 вати.

Да се забранат геј паради (Ако некој сака со дечко му да се рока никој не го брани, а геј парада не е морална)

Да се забрани секој глупав шо има пари да отвора кафиќ, кладилници, и ред други работи приватни фирми, туку се да биди државно

И уште многу закони...

Верските лидери предложија промена на член 40, каде би требало бракот да се дефинира како заедница на маж и жена. Мислам дека ова е правилно, брак треба да се дозволи само на маж и жена, тоа хомосексуалност е против верата !

Верските лидери предложија промена на член 40, каде би требало бракот да се дефинира како заедница на маж и жена. Мислам дека ова е правилно, брак треба да се дозволи само на маж и жена, тоа хомосексуалност е против верата !
Е тука не си у право. :)
Дали во Македонија живеат само од таа вера кајшто се напишани тие правила?

Ако хомосексуалецот е од друга вера, треба да го третира закон кој е поставен од лидерите на друга вера на која тој не припаѓа, и пак нема да го фати законот, оти нема да припаѓа на таа вера, туку ќе припаѓа на друга вера.

Ај за потсетување, имаше (кардинал, мислам) во САД, во некоја земја, една жена, лезбејка. И беше назначена за кардинал. Дали црквата сака да ги натера хомосексуалците да бараат излез надвор од Македонија? Ако бара, еве тие кои им е преку глава од се, ќе си заминат бе.

***Немој да ме сфаќаш погрешно, не сум хомосексуалец, туку ми е преку алатот од вакви срања.

Зашто е опширно објаснет и нема детаљи а другите работи се менуваат на локално ниво. И се дозволува небуквално читање на уставот.

Практично Уставот на САД е само опис на општеството и државата. Толку. Тоа не се менува. :)

mettalhammer нема да те сфатам погрешно. Но од моја гледна точка е така како што напишав јас. А тоа згрешив требаше да напишам за сите хомосексуалци не само од нашава вера. :P

Тоа значи дека сакаш да кажеш, ако некој се определил да биде хомосексуалец, треба да ја напушти нашата земја, и да си најде друго место кај што ќе живее?
Епа, не може така. Ќе рипнат од ОН и експресно ќе се избрише законот. Нема никакви шанси за ваков закон во РМ.

Значи верските заедници по правило треба да се секуларни од државата т.е. јасно одделени.

Менување на Устав не е секуларна активност на религиска заедница. Јасно?

Јасно ми е мене али јас си кажав мое мислење!

Јасно ми е мене али јас си кажав мое мислење!
Мислење од ваков карактер се дава со образложение. Зошто? Тоа е прашањето. Ако не знаеш како да го одговориш, значи дека лупеташ на слепо. :)

Мислење од ваков карактер се дава со образложение. Зошто? Тоа е прашањето. Ако не знаеш како да го одговориш, значи дека лупеташ на слепо. :)
Еве ке ти дадам прост одговор. Затоа што сум верски настроен.

Еве ке ти дадам прост одговор. Затоа што сум верски настроен.
Епа сега е јасно се`. Значи, заглавен си во една слепа улица, без излез. Лесно е да сфатиш, ама дали сакаш?
Имај толеранција, не се работи само за тебе. Значи, не се сите слични на тебе, (за исти да не станува збор). И така, ако сакаш некој да те почитува, почитувај го и ти него. :)
И да не ја трупаме темата со религиски објаснувања, треба да ти е јасно од болдираното.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom