Некој ми краде интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Frankie Yale
  • Време на започнување Време на започнување
Не може да ти ја сменат мак адресата, секој мрежен уред има своја ЕДИНСТВЕНА УНИКАТНА мак адреса. Постојат програми кои преку windows или linux емулираат друга мак адреса но ЛЕГАЛНО не треба да се користат.
1. Дали рутерот ти е безжичен?
2. Ако ти е, дали имаш ставено заштита (wep/wpa/wpa2) на безжичниот интерфејс
3. Ако и на тоа одговорот ти е да тогаш смени го
Ако пак имаш проблеми постојат 3 опции.
1. Ако се поврзуваш безжично може некој да ти го снифа сообраќајот што го правиш безжично, ти го пробил пасвордот на рутерот и ја користи твојата конекција ПРЕКУ рутерот.
2. Кејблтел имаат често проблеми со опремата и ти измислуваат разни изговори зошто не можат да се справат со тоа моментално (не им е ни прв ни последен пат да го направат тоа).
3. Некој близок што ти седел на компјутер што се разбира повеќе ти ја собрал мак адресата и ја емулира од кај него и ти го троши интернетот или имаш спајвер или слично што некој го користи за да дојде до тие информации што ги сака (во моментов мак адресата). А може и некој спајвер си прави upload/download во позадина што ти не го гледаш па тој да ти го успорува.

Според мене најверојатно е под точка 1 или 2 зошто никој не се замара до толку за да краде интернет денес. Најчесто кога се преполовува брзината не е до тебе туку е до провајдерот.
Друга работа што би требало да провериш е дали ти е уклучен торрентот и дали ти прави upload, ако е уклучен и ако ти прави исклучи го и види дали ќе ти се подобри брзината. Исто така можно е да е и до проблем со рутерот, тргни го и види ден два дали ќе ти работи како што треба те. поврзи го директно модемот со компјутерот, а на рутерот дај му одмор од некој ден. Ако пак ги имаш истите проблеми, тогаш 95% е до провајдерот и кажу му да не те дупи, ако ги немаш истите проблеми тогаш или рутерот не добар или е тоа под точка број 1 те. некој ти се поврзува на рутер.

Може, ептен е лесно и јас сам ја сменив вчера преку mac spoofing и им се јавив да ми ја упдејтираат конекцијата, добив брз интернет кој траеше едно два саати па пак падна. А рутерот не ми е бежичен така да најверојатно ме дупат :S А уплоад спид на битторент ми е 1 :)

--- надополнето ---

Ова е моментално мојата брзина, а вчера едвај 5мбпс беше така да појма неам што се дешава. Ми викаат дека некој ми краде нет а не е преку рутер зошто се уште некој прима нет и кога ми е исклучен, ја проверив кутијата, никој не ми краде преку кабел така да некој краде директно од нив, но тогаш зошто само јас имам вакви проблеми... WPA и WPA2 се за WiFi колку што знам мене ми е Asus RX3041 и не е wireless...

--- надополнето ---

се сложувам со него и ќе го надополнам неговото мислење...
такви зезанции има кај кабловскиот интернет затоа што на една IP адреса уклучуваат повеќе хостови (корисницни на интернет) и како бројот на корисници се зголемува така ослабува сигналот во таа мрежа.
затоа фино лепо ќе си земеш ADSL и да си немаш гајле. поскап е ама барем ти гарантираат брзина, стабилност и нормално авторизација на таа конекција, односно дека само ти и никој друг не се уклучува. сеа постои и тука можност некој да се уклучи на твојата конекција ама проблемот многу полесно ќе го решат овие од T-Home отколку каблашиве кои појма немаат кој краде во таа мрежа, а таа мрежа може да биде цела зграда или населба...

Лесно е да се каже, ама каблетел ми дава 200 гига интернет, кабловска, дигитална и фиксен за 1000 денари месечно... Кај t-home е 3000 а Македонија е ова :)

Koрисник сум на кејблтел, преку рутер нетот се дели на два компјутера, во последно време почна ептен да ми успорува нетот па се јавив во тоа службата нивна па ми рекоа дека да го икслучам рутерот да видат дали некој ми краде нет. Испадна дека ми крадат нет дојдоа ми сменија мак адреса за 4-5 саата покасно пак да ми успори со исти "симптоми"... Кочење на јутуб, постојано паѓање на мрежа.

Направив спидтест и брзината ми е преполовена, па ја сменив пак мак адресата се јавив, ја апдејтираа од таму и све беше супер... се до следниот ден, пак почна да ми паѓа, се јавив, рекоа пак ќе пратат екипа ама не ми е јасно како може некој да ми краде преку рутер ако пак прима сообраќај и кога ми е исклучен рутерот, единствен начин е да ми се поврзал преку кабел ама ја проверивме кутијата и никој ми се нема приклучено... Тој едниот ми кажа демек хакери скенирале мак адреси рандомли и преку тоа се приклучувале, мада не ми се верува... Не знам више што да праам при крај на живци сум :nesvest:

A види сега да ти кажам нешто,тоа не е само кај тебе туку и кај мене кога гористив интернет преку Он.нет. со брат ми ништо ен вадевме,ни филмови,ни песни нити тој гледаше фудбал на интернет,а ју туб клипови ретко многу.
На половина месец отварам страницата за да прегледам колку интернет имам ми покажува дека сум потрошила 9 гига и плус ми останал уште еден.
Ок,намаливме малку со интернетот.Кога ми стигна сметакта другиот месец на десети гледам дека има потрошено плус 7 гига бајти.
На што личи тоа?Отидовме до најблиската он нет продавница и таа шшто бееш таму ми рече:Па вие не сте го исклучиле торентот и тоа си врти,се вракам дома и го прегледувам целосно компјутерот сфакам дека немам торент програма.Сметката ми беше од 1200 денари нагоре.
Сите крадат.Нема некој оператор кој не кради.Те лажат додека не се приклучиш на нивниот интернет па после си крши глава ти.
Смени си корисничко име и пасворд и виви дали ке го има истиот проблем

сакаш да кажеш дека некој друг ти ја има мак адресата и се логира со твој јузер и пас? ова незнам колку е изводливо бе друже плус на кабелтел целата мрежа им е лан барем за тука бутел чаир север топанско.. незнам у кој регион живееш ти..
друга работа. зашо си толку сигурен дека некој ти краде нет? ај провери на тоа компиутерите други да не ти праи нешо цело време даунлоад или аплоад... види да не има некој оставено торент па да ти јаде од трансверот. или па на сите компиутери стаи си бендвич монитор запиши си колку имаш сообраќај од дента на инсталирањето на бендвич мониторот и после ден два собери ги резултатите спореди ги со тогашниот (новиот) вкупен трансвер и така ке си бидеш најсигурно кој ти праи највеќе аплоад даунлоад дали ти краде некој или не..

П.С речи им и на тие од кабелтел нека ти сменат јузер и пас ма да ако е лан мрежа не верувам дека ке ти користи тоа баш

Воопшто не сум сигурен него така ми кажуваат, кога и да се јавам сите исто, иако скоро секогаш е различен оператор... Сменив username i password на све, компјутерот ми е чист и од вируси и од spyware, проверив со аваст и спајбот, моментално имам ултрабрз нет лол 67мбпс а треба да ми биде 8 зошто така е и договорено, вчера едвај 4-5 мбпс ми кочеше и јутуб и фб... Не верувам дека проблемот е решен зошто најверојатно пак ке ми падне кај и да е...

епа затоа ќе си земеш пакет од 600 денари, имаш 15 гига и раат си. ако имаш намера да оставиш компјутер само да ти симиња тогаш ти треба да си го земеш компјутерот и да им се преселиш на каблашите у дирекција. значи тука зборам за оптимално користење на интернет. да си симнеш некој филм, музика, програмче, мејл пораки, facebook, книги за учење (e-books во pdf формат), а не да опслужуваш некој торент сајт. за таква работа треба да се преселиш и кебјлтел или телекабел и од таму ќе си имаш и брзина и све...
сите оние работи што ги набројав ќе ти заврши работа и најслабиот пакет на ADSL.

а со претходниот пост сакав да кажам парите што им ги даваш на T-Home за ADSL-от знаеш точно за што си ги дал. да се уклучи цело скопје на кабловски едвај dial-up (5 килобајти во секунди) ќе постигне мрежата. а тоа кај ADSL-от нема шанси да се случи доколку нели не си го потрошиш лимитот.

Лесно е да се каже, ама каблетел ми дава 200 гига интернет, кабловска, дигитална и фиксен за 1000 денари месечно... Кај t-home е 3000 а Македонија е ова :)

Немав намера да пишувам на темава (пошто е многу нубска), али го видов ова и не можев да се воздржам.

A види сега да ти кажам нешто,тоа не е само кај тебе туку и кај мене кога гористив интернет преку Он.нет. со брат ми ништо ен вадевме,ни филмови,ни песни нити тој гледаше фудбал на интернет,а ју туб клипови ретко многу.
На половина месец отварам страницата за да прегледам колку интернет имам ми покажува дека сум потрошила 9 гига и плус ми останал уште еден.
Ок,намаливме малку со интернетот.Кога ми стигна сметакта другиот месец на десети гледам дека има потрошено плус 7 гига бајти.
На што личи тоа?Отидовме до најблиската он нет продавница и таа шшто бееш таму ми рече:Па вие не сте го исклучиле торентот и тоа си врти,се вракам дома и го прегледувам целосно компјутерот сфакам дека немам торент програма.Сметката ми беше од 1200 денари нагоре.
Сите крадат.Нема некој оператор кој не кради.Те лажат додека не се приклучиш на нивниот интернет па после си крши глава ти.
Значи луѓе, престанете да лупате глупости. Знаете ли вие што добиваат провајдерите со тоа што ќе ти "украдат" неколку гигабајти од трансферот? Ништо, ете тоа добиваат. А што можат да изгубат? Илјадници денари ако некој се реши да ги тужи затоа што се докажало дека стварно го крадат. Значи ако стварно некој провајдер те краде, и ти си викнеш вештак кој ќе утврди дека е тоа така, ондак можеш да ги тужиш и да добиеш доста голема сума пари. Провајдерот не само што ќе изгуби доста пари, туку и почитта и довербата од корисниците (бидејќи нели, ќе се расчуе тоа). Едноставно, нема никаква смисла да го направи тоа.

@ Frankie Yale: бидејќи си на Cabletel, ако стварно сакаш да ја знаеш реалната брзина, измери кон некој странски сервер (препорачливо германски) или пушти некој добро сидуван торент (препорачливо од приватен тракер). Имам пишувано во темата за Cabletel околу резултатите што ги дава кога се мери во серверот во Скопје, најди и прочитај.

Значи луѓе, престанете да лупате глупости. Знаете ли вие што добиваат провајдерите со тоа што ќе ти "украдат" неколку гигабајти од трансферот? Ништо, ете тоа добиваат. А што можат да изгубат? Илјадници денари ако некој се реши да ги тужи затоа што се докажало дека стварно го крадат. Значи ако стварно некој провајдер те краде, и ти си викнеш вештак кој ќе утврди дека е тоа така, ондак можеш да ги тужиш и да добиеш доста голема сума пари. Провајдерот не само што ќе изгуби доста пари, туку и почитта и довербата од корисниците (бидејќи нели, ќе се расчуе тоа). Едноставно, нема никаква смисла да го направи тоа.

Значи ако не се краде,кај одат гб?кај ми се мене отидени тие +7 гб?јас ги имам трошено?или баба ми преку ноке седела и гледала порничи?
Од кај и е тоа на неа дека јас сум користила торент кога нема врска?плус само емне тоа ми се нема случено,на мој пријател 22 гб потрошено,а и на други корисници преку Он.Нет.
Јас не велам дека лично тие од Он.Нет ми крадаат гб ама сепак зошто не е заштитено да те крадат?Зошто толку многу луге се имат префрлано од он нет на друг провајдер?
И уште нешто,знаеш ли низ колку процедури поминавме за да го откажеме договорот од Он нет?Па дури и ни бараа плус 1500 денари за да си го зачуваме бројот.
Значи сепак има нешто што не ги сакаат тие Он.Нет нели?

Еден тон нобовски коментари и нелогичности изначитав тука и помош нула за првиот постер тука.
1. МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ НЕТ ОД КАБЕЛСКИ !
2. МОЖЕ АМА НЕ Е БАШ ЕДНОСТАВНО И НЕ Е ЗА АМАТЕРИ
Има тон видеа на youtube za cable modem hacking ама нема да ви стане јасно ни после 2-3 дена глеање :)
На крадецот за да краде нет му е потребно да има кабелски net и ВТОР МОДЕМ преку кој ке емулира дека е некој друг јузер за да трафикот иде таму т.е. у случајов го емулираат Frankie Yale. За тоа да го постигнат им треба МАC адресата од познат за провајдерот корисник со валидна МАC t.e. од модемот на Frankie Yale (не од mрeжната карта) после им треба модем флешуван со хакнат фирмваре у кој ке ја запишат МАC адресата од модемот на Frankie Yale.
Е сеа постапкава за флешување на моторола SB5*** не е за аматери пошо треба модемот физички да се отвори да се лемат жици па тоа све да се поврзе со ПЦ па да се флешува и ретко кој би си играл со тоа пошо постои можност да се сјебе модемот и да неможе да се врати у првобитна сосотојба а кој не е ефтин за наши услови нели. Али кога ке се флешира успешно новиот фирмваре дава конфиг страна со додатни опции вкључително и таа да смени МАC адреса на модемот (HFC MAC) и брзината на Д/У. И уште да си знаеш дека тој шо те краде не ти е у комшилук/мрежа пошо 2 модема со иста МАC адреса у иста мрежа неможе да опстојат, некој од комшилук само ти ја скенирал адресата па ја дал на некој друг што сеа сурфа со твоја МАC адреса во друг дел од градов т.е ван твојот network.
Не покушавајте да крадете кебелски нет затоа шо или ке го уништите модемот или ке ве фатат. Тој шо краде сигурно некраде за 100МБ или гига...или ке напраи голем трафик или по брзина на DL ке го фатат.

Еден тон нобовски коментари и нелогичности изначитав тука и помош нула за првиот постер тука.
1. МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ НЕТ ОД КАБЕЛСКИ !
2. МОЖЕ АМА НЕ Е БАШ ЕДНОСТАВНО И НЕ Е ЗА АМАТЕРИ
Има тон видеа на youtube za cable modem hacking ама нема да ви стане јасно ни после 2-3 дена глеање :)
На крадецот за да краде нет му е потребно да има кабелски net и ВТОР МОДЕМ преку кој ке емулира дека е некој друг јузер за да трафикот иде таму т.е. у случајов го емулираат Frankie Yale. За тоа да го постигнат им треба МАC адресата од познат за провајдерот корисник со валидна МАC t.e. од модемот на Frankie Yale (не од mрeжната карта) после им треба модем флешуван со хакнат фирмваре у кој ке ја запишат МАC адресата од модемот на Frankie Yale.
Е сеа постапкава за флешување на моторола SB5*** не е за аматери пошо треба модемот физички да се отвори да се лемат жици па тоа све да се поврзе со ПЦ па да се флешува и ретко кој би си играл со тоа пошо постои можност да се сјебе модемот и да неможе да се врати у првобитна сосотојба а кој не е ефтин за наши услови нели. Али кога ке се флешира успешно новиот фирмваре дава конфиг страна со додатни опции вкључително и таа да смени МАC адреса на модемот (HFC MAC) и брзината на Д/У. И уште да си знаеш дека тој шо те краде не ти е у комшилук/мрежа пошо 2 модема со иста МАC адреса у иста мрежа неможе да опстојат, некој од комшилук само ти ја скенирал адресата па ја дал на некој друг што сеа сурфа со твоја МАC адреса во друг дел од градов т.е ван твојот network.
Не покушавајте да крадете кебелски нет затоа шо или ке го уништите модемот или ке ве фатат. Тој шо краде сигурно некраде за 100МБ или гига...или ке напраи голем трафик или по брзина на DL ке го фатат.

Хмм, ако е ова вистина онда објаснети ми се многу работи зошто јас стварно не знаев за 3 начин на крадење нет освен преку хак на вајерлес или преку приклучување на кабел... Веќе два дена интернетот ми е брз откако сменив мак адреса и клонирав сосема нова и измислена, нема никакви успорувања...

--- надополнето ---

Не верувам дека они ме крадат, зошто кога би ме краделе, би ми краделе од гигабајтите не од брзина за да и најглупиот човек примети...

--- надополнето ---

Јас како што се сеќавам пред едно две три недели почна да ми успорува, повикав екипа па ми ја клонираа мак адресата, и имав брз интернет до пред недела дена кога пробуваjќи да направам port forwarding несакајќи стиснав ресет и ми се ресетираа сите податоци на рутерот, без прозорче "are you sure?" пред да сфатам што се деси све беше на нула, мак адресата ми се врати на старата и утредента пак почна да кочи нетот, се додека јас вчера не ја сменив во тотално друга адреса, и сеа за сеа немам проблеми...

[/COLOR]

Не верувам дека они ме крадат, зошто кога би ме краделе, би ми краделе од гигабајтите не од брзина за да и најглупиот човек примети...

--- надополнето ---

[/COLOR]Јас како што се сеќавам пред едно две три недели почна да ми успорува, повикав екипа па ми ја клонираа мак адресата, и имав брз интернет до пред недела дена кога пробуваjќи да направам port forwarding несакајќи стиснав ресет и ми се ресетираа сите податоци на рутерот, без прозорче "are you sure?" пред да сфатам што се деси све беше на нула, мак адресата ми се врати на старата и утредента пак почна да кочи нетот, се додека јас вчера не ја сменив во тотално друга адреса, и сеа за сеа немам проблеми...

Можеби сум во грешка,ама како и да е,јас имам разговарано со многу корисници и сите ми имаат кажано дека нешто не е во ред со операторот,не велам дека тие лично крадаат но нека заштитат барем за да нема такви проблеми.
Јебеш ја брзината,се случува да се намалува,не е само кај тебе.
Имав еднаш прилика да разговарам со едно девојче во врска со сличниот проблем,ми вели во тој и тој град(не е битно каде)пред мои очи гледав како се крадеше од интернетот,филмови симнување,вадење на песни...

Воопшто не сум сигурен него така ми кажуваат, кога и да се јавам сите исто, иако скоро секогаш е различен оператор... Сменив username i password на све, компјутерот ми е чист и од вируси и од spyware, проверив со аваст и спајбот, моментално имам ултрабрз нет лол 67мбпс а треба да ми биде 8 зошто така е и договорено, вчера едвај 4-5 мбпс ми кочеше и јутуб и фб... Не верувам дека проблемот е решен зошто најверојатно пак ке ми падне кај и да е...

брат а тебе мрежната да не те заебава??? или да не има некој проблем у кутијата шо ти е на бандера поставена? инаку ако мериш брзина немој на македонски сервери.. ја коа мерам на наши сервери дава по 60+ брзина шо благе везе си нема

ZNACI IMAM GOLEM PROBLEM OVA ISTO MI SE SLUCUVA I DENES ZNACI 1 MESEC T.E JANUARI KUPIV RUTER ZA POEKE KOMPJUTERI T.E 2 SO MI SE U STAN DA MOZAM BEZICNO DA RABOTAM I SEA MI DOAGJA FAKTURA NA 1 MESEC POMINATI 120 GIGA ZNACI SEKOJ MESEC PRETOA PRAEV NEGDE 2GIG NAJVEKE 25 EPTEN AKO E NESO PA DA PRAAM I SEGA MI DOAGJA FAKTURA 5000 DENARI T.E 120 GIGA KAKO DA SE ZASTITAM POUBAVO SO DA NAPRAAM KAJ RUTEROT AJ SE POPARIV MESECOV DA NE SE POPARUVAM PAK VE MOLAM ZA POMOS I DALI JA TRIPAM I STVARNO SO FEJSBUK I GLEDANJE KLUPOVI 4-5 NA YOUTUBE NA DEN MOZAT DA SE NAPRAAT U MESECOT 120 GIGA

--- надополнето ---

INACE NA ON NET SUM ONA FIXNETV ABE DAJTE KAZETE I NACIN AKO ZNAETE KAO DA SE OPRAVDAM PRED MOITE ME IZEDOA ABE IM VIKAM NE SUM JA POSTO NE SUM NEMA SANSKI TOLKU DA NAPRAAM A NEMOZAM NA MOITE D AI OBJASNAM NE E MALKU 5000 SAMO ZA NET PA NE SUM JA BILL GATES PA DA ODRZAVAM MREZI I SERVERI

ZNACI IMAM GOLEM PROBLEM OVA ISTO MI SE SLUCUVA I DENES ZNACI 1 MESEC T.E JANUARI KUPIV RUTER ZA POEKE KOMPJUTERI T.E 2 SO MI SE U STAN DA MOZAM BEZICNO DA RABOTAM I SEA MI DOAGJA FAKTURA NA 1 MESEC POMINATI 120 GIGA ZNACI SEKOJ MESEC PRETOA PRAEV NEGDE 2GIG NAJVEKE 25 EPTEN AKO E NESO PA DA PRAAM I SEGA MI DOAGJA FAKTURA 5000 DENARI T.E 120 GIGA KAKO DA SE ZASTITAM POUBAVO SO DA NAPRAAM KAJ RUTEROT AJ SE POPARIV MESECOV DA NE SE POPARUVAM PAK VE MOLAM ZA POMOS I DALI JA TRIPAM I STVARNO SO FEJSBUK I GLEDANJE KLUPOVI 4-5 NA YOUTUBE NA DEN MOZAT DA SE NAPRAAT U MESECOT 120 GIGA

--- надополнето ---

INACE NA ON NET SUM ONA FIXNETV ABE DAJTE KAZETE I NACIN AKO ZNAETE KAO DA SE OPRAVDAM PRED MOITE ME IZEDOA ABE IM VIKAM NE SUM JA POSTO NE SUM NEMA SANSKI TOLKU DA NAPRAAM A NEMOZAM NA MOITE D AI OBJASNAM NE E MALKU 5000 SAMO ZA NET PA NE SUM JA BILL GATES PA DA ODRZAVAM MREZI I SERVERI

A sto majka barase da sklucis dogovor so OnNet voopsto?Od tolkav izbor na internet provajderi ti otide kaj najlosiot provajder.Ako nemas uslovi za Cabletel kaj tebe sigurno imas za MaxADSL ili eventualno Neotel.Kaj bilo koj od ovie 3 da si otisol nemas nikakva doplata po nadminuvanje na limitot tuku samo ti namaluvaat brzina pa i vo slucaj nekoj da ti krade koga ke vidi deka ima Dial Up brzina vednas ke se otkaze.Samo OnNet naplatuva plus za sekoj megabajt potrosen plus od limitot.Nieden drug provajder vo Makedonija ova ne go pravi.Kolku li samo losi raboti sum kazuval za OnNet ne samo na ovoj forum tuku i na drugi i sum predupreduval korisnici po niedna cena da ne odat tamu.Pa Slovenecki Telekom po prvpat vo istorijata na svoeto postoenje se soocuva so zagubi otkako go kupi OnNet.Za da se resi problemot so OnNet treba najprvo da se istera toj kelaviot gazda sto se pojavuva zaedno so Trendo na televizija a po nego eden kup vraboteni i da se postavat posovesni luge koj uspesno ke upravuvaat so provajderot.A tebe ne ti preostanuva nisto drugo osven da si ja platis smetkata sto ti dosla i da si trpis se dodeka legalno ne ti istece dogovorot ili eventualno da si platis penali ako sakas predvreme da go raskines i konecno zasekogas da go resis tvojot problem so internetot a i so telefonot.

--- надополнето ---

A sto se odnesuva do zastita na ruterot ke vlezes vo nego i kaj setinzite ke stavis WPA zastita i mislam deka tesko deka nekoj ke ti krade internet vo idnina.

Може, ептен е лесно и јас сам ја сменив вчера преку mac spoofing и им се јавив да ми ја упдејтираат конекцијата, добив брз интернет кој траеше едно два саати па пак падна. А рутерот не ми е бежичен така да најверојатно ме дупат :S А уплоад спид на битторент ми е 1 :)

--- надополнето ---

Ова е моментално мојата брзина, а вчера едвај 5мбпс беше така да појма неам што се дешава. Ми викаат дека некој ми краде нет а не е преку рутер зошто се уште некој прима нет и кога ми е исклучен, ја проверив кутијата, никој не ми краде преку кабел така да некој краде директно од нив, но тогаш зошто само јас имам вакви проблеми... WPA и WPA2 се за WiFi колку што знам мене ми е Asus RX3041 и не е wireless...

--- надополнето ---

Ова е емулирање, не ја менува туку нелегално ја тера сама себе да се рекламира како со таа мак адреса :)

Ова е емулирање, не ја менува туку нелегално ја тера сама себе да се рекламира како со таа мак адреса :)

Не знам од кај си чул дека чинот на mac spoofing е нелегален, преку mac spoofing може да се приклучиш на друга конекција, тоа е нелегалниот дел :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom