Катар го призна Косово

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Аман доста прашувате зaшто! :) Важно ни се заблагодаруеле, не туку наоѓајте маани.

Зашто!? Затоа што калаш у рака е различно од книга у рака... ете зашто.

Или нека е точно. или нека не го прават.....Јас Ако се Викам Александар, не сакам на возачката да ми пише АЦО....Сваќаш??? Само како и да е јбг, не се ни замарам многу со овие работи , само како што реков ми падна во очи натписот, се точно а името на државата различно ... ХАХ :tapp:

Света Луција признала Косово

„Ово признање је резултат ангажовања министра спољних послова Косова Енвера Хоџаја који је 18. маја ове године у Њујорку добио обећање о признању од министра спољних послова Свете Луције, Руфуса Бускета”, наводи се у саопштењу.
http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Sveta-Lucija-priznala-Kosovo.sr.html

и Македонија го призна Тајван .......

Kosovar media report that the Deputy Prime Minister Behxhet Pacolli has confirmed the recognition by Republic of Gabon. It also reports that the Verbal Note sent by the Sultanate of Oman was misinterpreted as a recognition. As a result the Ministry of Foreign Affairs it is claimed corrected this error and has removed Oman from the list of countries that have recognized the Repubic of Kosovo ( [...]

Mali je 92. država koja je priznala neovisnost Kosova

Republika Mali je danas priznala Kosovo i postala 92. država članica Ujedinjenih naroda koja je to učinila

Мали? Нека бидат попрецизни кој дел од Мали го признал КосМет за држава.
http://mk.wikipedia.org/wiki/Азавад Тоа се некои -60% од територијата на поранешен Мали...
Би му дошло како “сам себе убијал“.
--- надополнето: 19 август 2012 во 12:53 ---
40% од територијата на Мали ја призна независноста на Косово и Метохија. lol
Значи кои преседани се ова у меѓународната дипломатија...

Косово и од 200 земји да се признае џабе е пак, чим неможат да влезат во Обединети Нации..(n)

Косово и од 200 земји да се признае џабе е пак, чим неможат да влезат во Обединети Нации..(n)

Ахахах , џабе било. Затоа ли Србија мака мачи да ги спречи државите да го признаат Косово ? Затоа ли ги повлекуваше амбасадорите ?

Да ти кажам право , ја дури не знам која држава не е дел од ООН.

Србија не учествува на самитите и собирите низ Европа , зошто ?
Затоа што Косово е таму повикана.

:pos:

Значи Косово без да биде дел од ООН учествува на тие собири , а Србија не може.

На Косово и фали само местото во ООН , иначе баш убаво им е вака без Србија.

Дел е од Србија, по меѓународното право

Меѓународниот суд за правда одлучи дека прогласувањето независност на Косов е ОК.

Меѓународниот суд за правда одлучи дека прогласувањето независност на Косов е ОК.
Меѓународниот суд на правдата сам си ги турка темелите на кој е поставен.

Меѓународниот суд на правдата сам си ги турка темелите на кој е поставен.

Баш ме заболе мене , Србија беше таа која побара нивно мислење за оваа прашање.

Тоа ти е нивен автогол :icon_lol:

Со самото тоа што тие протераа 900.000 косовари , го загубија Косово.
На кое меѓународно право се повикуваат тие кога прекршија све што имаше да се прекрши.

Ахахах , џабе било. Затоа ли Србија мака мачи да ги спречи државите да го признаат Косово ? Затоа ли ги повлекуваше амбасадорите ?

Да ти кажам право , ја дури не знам која држава не е дел од ООН.

Србија не учествува на самитите и собирите низ Европа , зошто ?
Затоа што Косово е таму повикана.

:pos:

Значи Косово без да биде дел од ООН учествува на тие собири , а Србија не може.

На Косово и фали само местото во ООН , иначе баш убаво им е вака без Србија.

Колку што знам има вето од Русија и Кина за Косово и Метохија за влез и членство во ООН,а ако не си член автоматски е забрането присуство

Нека се закараат Америка и Русија за нешто па за возврат да видиш како Америка ќе и дозволи да влезе Русија заедоно со Србија во Косово и Метохија

Баш ме заболе мене , Србија беше таа која побара нивно мислење за оваа прашање.

Тоа ти е нивен автогол :icon_lol:

Со самото тоа што тие протераа 900.000 косовари , го загубија Косово.
На кое меѓународно право се повикуваат тие кога прекршија све што имаше да се прекрши.
Чекај малку. Барате признавање од ОН за вашите сонародници на Косово и Метохија, а ве боли за резолуција која ја донел совет за безбедност при ООН. А судот на правдата кој го створил? Па ООН.
А со тоа што ние примивме добар дел од тие косовари ние извршивме самоубиство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom