31GB upload ?!

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.481
Поени од реакции
5.948
Дај нека ми објасни некој што сум се заебал.

Довнлодирав adobe photoshop , и вечерва гледам интернететот слабо ми иде , кога гледам на реализиран интернет сообраќај ми кажува дека сум uploadiral 31GB.

Идам на бит торент , што да гледам, уште идеше upload ?
:tapp:

ако фотошопот бил 15 гига шо не е можно :Ѕ види ако користиш некоја програма за даунлоад на музика може таа ти го цица...или пак ако си даунлоадирал нешто друго преку торент па сега се уплоадира

Дај нека ми објасни некој што сум се заебал.

Довнлодирав adobe photoshop , и вечерва гледам интернететот слабо ми иде , кога гледам на реализиран интернет сообраќај ми кажува дека сум uploadiral 31GB.

Идам на бит торент , што да гледам, уште идеше upload ?
:tapp:

И за тоа отвори тема?

Има бит торентот опција да го ограничиш upload и download за друг пат да не се заебеш.

ако фотошопот бил 15 гига шо не е можно :Ѕ види ако користиш некоја програма за даунлоад на музика може таа ти го цица...или пак ако си даунлоадирал нешто друго преку торент па сега се уплоадира

фотошопот беше 1.4 гига , сигурен сум дека од фотошопот ми е , дека не сум довнлодирал нешто , а и сега кога влегов на битторент , видов дека имаше уплоадирано 27 гига.

Зошто почнал да се уплоадирал фотошопот не знам , и зошто стигнало до 27 , ако самиот фотошоп има 1.4 , не се занимавам со торенти и такви ствари , па затоа се заебав , сега ќе треба 2 недели да трпам , лимитот го имам пречекорено , слабо ми иде нетот.

--- надополнето ---

И за тоа отвори тема?

Има бит торентот опција да го ограничиш upload и download за друг пат да не се заебеш.

Добро бе Асанж-Викиликс , јас не сум како тебе.

Објасни ми како се уплоадирало 31 ГБ , кога не битторент ми се наоѓа само еден фајл од 1.4 ГБ

Нема врска колку тежел фотошот, може да тежи и само 200 МБ. Тоа зависи колку време си го сидувал торрентот односно колку време си аплоадирал и со колкава брзина. Доколку има доста личери тогаш брзината на аплоад се зголемува. Ти да не си приметел можело и 100 ГБ да аплоадираш.

Аман бре зар за толку брзо време симна 31 гб?Убаво ти викаат ограничи си таму и терај работата..

За да се осигураш дека ова нема да се повтори, следи го упатствово:

1. utorrent -> Options -> Preferences -> Queuering
2. Seeding Goal (Default Valuese): во двете текст полиња пиши 0
3. Limit the upload rate to (kb/s) : [0=stop] штиклирај го и напиши 0 во полето
4. Apply -> OK

На овој начин секогаш кога ќе ти се симне некој торент автоматски ќе се стопира upload.

Торентот работи со примање и испраќање на податоци така да ќе си напрајш Download: Unlimit а Upload:Min и после преземањето да датотеката мораш веднаш да го исклучиш десен клик Stop! затоа што после преземањето на датотеката Downloadod се стопира а Uploadot си продолжува, го испраќаш фотошоп до другите корисници на Торент.

И за тоа отвори тема?

.

Добро, зашо темиве ги сфаќате како света книга? Имал проблем си отворил тема, ништо не е чудно. Го од џеб да ви земаат.Сите зркнале за темите.

И мене ми се има случено слично нешто, ја симнав фифата октомври негде, ама ја неколку дена го заборавив торентот уа уторент, и после имав 21гб аплоадиран, ама ништо страшно сеа оставам намерно да ми влечат, пошо не можам да го потрошам лимитот.

Не е ова проблем, туку твое невнимание. Сега веќе не можеш ништо да сториш, делото е сторено.
Како превенција за во иднина, ќе си го ограничиш и подесиш upload-от на торент клиентот.

А зошто не го гасиш/гасите торентот од кога ќе симнете? Десен клик долу и exit и тоа е тоа.

А зошто не го гасиш/гасите торентот од кога ќе симнете? Десен клик долу и exit и тоа е тоа.

Многу еднонставно , кога ќе заврши довнлодот , СТОП и РИМУВ на фајлот , јбг , понекогаш од грешките се учи , фала за одговорите.

Добро бе Асанж-Викиликс , јас не сум како тебе.

Објасни ми како се уплоадирало 31 ГБ , кога не битторент ми се наоѓа само еден фајл од 1.4 ГБ

Да бе, Асанж со торенти ќе се замара. :pos2:

Epa prijatele ako si simnal od zamunda sega si vo + ke imas pogolem rang :) gledas ne e se taka crno :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom