Стварно незнам што тука му е волшебно на авторов?На првиот болд човекот пресметал дека оние другите биле оштетени за разлика од сопствениците на дивоградбите.И како за пример ја зема општина Ѓорче Петров иако 90% од дивоградбите се во приградското подрачје и во другите градови.Се прашувам зошто за пример не ја зема општина Чучер-Сандево,каде што комуналите би биле поефтини одколку по новиот закон.Типична македонска работа - јадење гомна за што и да е.Еве на пример и тие што купиле половно возило пред 2 години фактички се оштетени со новиот закон за половни возила - по неговава логика.Исто е и со законот за 1 евро - метар квадратен.Треба да се бунат оние пред нив така.Гарант и мајките што родиле пред 3 години гневни се што не знаеле за новиот закон на грујо ( за второ и трето дете).Каква дискриминација.... Е преку таквото ми е од вакви "професори,експерти" (вториот болд).Каква мисла само...."Слабоизградените објекти ќе се урнат, а тоа ќе стане општествен проблем бидејќи многу лица ќе останат без покрив на главата - вели Горан Марковски, професор на Градежниот Факултет во Скопје."
За да не би дошло до ова (да не чекаме земјотрес) дај одма да им ги срушиме.Согласно сегашниов закон.Каков кретен ејјј.Не ми се верува.Каков народ сме.Наместо да го поздравиме секое намалување на кој и да е трошок на народот,кењаме - јас сум платил толку,нека плати и он исто.Сами си ги копаме очите.Завидлив народ.