Најдобар трговски центар?

Кој е најдобар трговски центар

• Вкупно гласачи
    95

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Според вас кој е најдобар трговски центар кај нас? И зошто мислите така?
Што е побитно да е функционален или да има добар изглед?

Дали мислите дека имаме премногу трговски центри или?

Каква е понудата на трговските центри кај нас, односно што нудат?

Освен најдобар што мислите кој е најлош?

А и да се извинам што не спомнав т.ц надвор од Скопје, не сум запознаена многу со нив и што заборавив некои како што е Соравија и Бисер, ама затоа и ставив опција во анкетата: Друг, ќе наведам во мислењето. :) Се надевам нема љутиш, не е намерно. :)

Според мене нема некој кој се издвојува како најдобар па макар и новото Веро, но сепак добро е што имаме повеке трговски центри. Иначе надвор од Скопје може да се каже дека Глобал Струмица е доста добар.

ГТЦ во Скопје јас лично несакам да го наречам трговски бидејќи од сите тие ститина бутици само еден имаше нормална големина на фармерки за еден балканец. Што им бидна со големината бе на облеката незнам, да не можам да си купам фармерки блуза ко што треба, затоа дефинитивно ГТЦ го бричам од листата, а и башка не сум дебел или малечок па да нема, но не сум азијат.

Понудата од другите сепак не ги знам, но знам дека во овие тешки финансиски месеци Декември и Јануари трговскиот центрар Рамстор пружа одлично брзо загревање, не заради бутиците ради тоа 200 метри што е долго и на свака страна има парно :)

Затоа, најлош од оние што сега сум ги видел е ГТЦ во Тетово. Најдобар Рамстор во Скопје.

гтц , највеќе продавници и највеке избор
а најдобар изглед има веро , али избор продамници , 0 !

Се мислам помеѓу Рамстор и ГТЦ.
А Веро се состои од паркинг, маркет, џамбо и еден куп маси најгоре.

Најуспешен моментално во Скопје е Рамстор. точка
Сити Галери пропадна бев еден ден горе изгаснати светла ннедна продавница не работи освен кафичот, доле само ТераНова и никој друг, дури и тие покрај плоштад интимисими и сл затворија. Трагедија.
Соравија - пропаднат проект, едвај две три продавници што опстојуваат.
Гтц, се држи само ради приземјето, друго нагоре пишо пропало.

А зашто рамстор успеа? Можеби заради местоположбата, ул Македонија од плоштад се слева директно таму, државна болница, има и неколку факултети околу. Центар.
Лето ладно Зима топло, затворен систем на тц дефинитивно најуспешен.
Избор за јадење на горниот кат, што ќе те измами да се качиш горе.
Иако не е голем нуди избор и на неколку добри кафичи, исто добра прилика за да го посетиш. И од други услуги нуди комплетно се, од чевлар, шивач, празно цеде, лаптоп, банка, менувачница, пошта, маркет и др.

Веро центар, многу блиску до Рамстор, поголем е мислам, ама пораштркан, и во цело тоа веро еден асален кафич нема барем според мене.Уште е рано да се збори.

Бев пред некое време во Веро и сум разочаран, ништо нема толку неубаво средено премногу празен простор со столови и со маси исполнат. Тоа не е трговски центар тоа е само една веро продавница и JUMBO и то е то. Се на се има уште колку 5 бутици? Како и да е сепак гласам за рамстор.

GTC spored mene, ne radi prodavnici ili neznam sto... nego poshto e najstar i koga i da idam niz grad moram prvo tamu da projdam neznam zashto. Koga i da sum nadvor od Mkd koga ke se vratam vo Skopje ne mi e filingot ako ne vlezam bar ednash vo GTC :)

ГТЦ е најубава архитектонска измислица од сите овие трговски, минус е што е отворен и на зима е непријатно да се шета. Рамстор ми е типичен контејнер градба, има разновидни продавници ама сепак малку се а и мал е некако. Локацијата и тоа што е топло го вадат :) Веро е сега за сега најнов и можеби на сите им е најубав и најинтересен, мене ми е убав, и ентериер и екстериер.
А за продавници, не мислам да дискутирам, и така и вака кај нас стига отпадокот од цела Европа или колекциите од пред 3 години, така да на тоа поле сите трговски ми се исти. Поготово кај спортските продавници кои често ги посетувам, едни патики ми вика најнова колекција, абе бегај таму, братучетка од Шведска ги имаше пред 3 години тие :)

Мислам дека на Скопје не фалат нови трговски центри, фалат одредени бутици.
За мене најдобар си останува ГТЦ.

Ќе гласам за Рамстор. Наведоа погоре другите зошто. Убава локација, содржи се’ што еден трговски треба да содржи само просторно е мал.
Верото не ми се допаѓа затоа што има премногу неискористен простор кој дава чувство на празнина иако е толкаво и има милиони маси и столици.
Соравија и Сити Галери се смрт за клаустрофобични луѓе. Сити можеа да го остават како што беше Стоковна порано, само да го преградат и ќе беше супер трговски, ама вака - пропадната инвестиција.
Другите не ги ни коментирам затоа што се отворени и некако за во зима не ми одговараат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom