Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имер Селмани од Нова Демократија изјави дека ќе прави приватен попис на Албанците во Европа и САД, истовремено кога во Македонија ќе се одвива легитимниот и со закон пропишан попис на целокупното население.
Селмани ќе го организира приватниот попис со помош на невладини организации (типувам на сите поголеми финансирани од Сорос) и активисти за Албанското национално прашање.
Според Селмани, одлуката за донесување на Законот за попис, од него исклучувал над 250.000 Албанци кои работат во странство, наводно да се искриви етничката карта во Македонија и да се минира примената на Охридскиот договор.
Амабдманите на законот кој неодамна беше усвоен вели дека ќе се попише секој државјанин на Република Македонија вкл. ги и оние кои претстојуваат надвор од државата помалку од 12 месеци.
Мене ми делува дека некој е многу изнервозен па оди на радикални чекори.
Мислења? Оценки?
![]()
Ќе спроведат паралелен попис, а потоа ќе се чудиме од барањата за уште промени на уставот. Грешката е направена кога им се дадоа Македонските државјанства, сега само можеме да ги гледаме и да ги броиме грешките од таквата одлука.
Точно се знае во која држава и на која адреса живеат Албанци, ги имаат регистрирано кога собираа пари за 1999 и 2001, а и пред тоа. Албанците важат за граѓани кои се лојални на својата кауза и кои даваат финансиски средства за остварување на целите. Си имаат ценовник и си тераат по него!
Да не се лажеме, партииве го прават истово, бара финансиии од луѓето кои се на гурбет. Само намената за парите е различна!![]()
Ајде еднаш нека се случи и тоа ,тогаш можеби и ке ни текне дека треба и ние да имаме некакви права....Albancite sigurno ovoj popis ke bidat najmalku 25%, no ako se popisat i tie sto se po stranstvo, rodeni vo makedonija sigurno "albanci", vie ke stanete malcinstvo.
Да,тогаш сигурно ќе бидете околу 80 % од населението...NOT.Albancite sigurno ovoj popis ke bidat najmalku 25%, no ako se popisat i tie sto se po stranstvo, rodeni vo makedonija sigurno "albanci", vie ke stanete malcinstvo.
Albancite sigurno ovoj popis ke bidat najmalku 25%, no ako se popisat i tie sto se po stranstvo, rodeni vo makedonija sigurno "albanci", vie ke stanete malcinstvo.
Albancite sigurno ovoj popis ke bidat najmalku 25%, no ako se popisat i tie sto se po stranstvo, rodeni vo makedonija sigurno "albanci", vie ke stanete malcinstvo.
LoL, Паралелниот попис ќе покажел дали државниот попис (пописот зад кој стои ДУИ) ќе бил точен?dobar poteg .....
ja personalno mislim deka od ova ke nema nisto loso za vas samo ke vidime dali e vistina brojkata sto ke izleze od drzavata i posle ke vidime kako sto e...