Идол vs М2

Кое е подобро музичко шоу?

• Македонски Идол (А1)

Гласови: 68 60,2%
  • М2 - Потрага по Ѕвезда (Сител)

Гласови: 45 39,8%

• Вкупно гласачи
    113
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Оваа сезона во ист период одат две реални музички шоуа, едното е лиценцираниот Македонски Идол на А1, а од друга страна е М2 - Потрага по Ѕвезди на Сител.

Што мислите, засега кое шоу понуди подобри таленти, кое изгледа подобро организирано, и слично.

Искрено Идолот многу почна да ме разочарува и здосадува, а сега го фатив на крајот М2, и ми се чинеше дека има подобри таленти од оние на Идол. Можеби зошто кај Идолот ги форсираат само оние кои немаат никаков талент? :tapp:

Кај М2 Томато многу добро ја има завршено работата од визуелен аспект, додека Идолот, вака монтиран, изгледа одбивно.

Па, кој е вашиот коментар?

нз ова на Идол многу ги зафркаваат пред ТВ не е убо онака да им се смее цел народ.. А овие на М2 ко поарно ми се гледа...

М2, дефинитивно! Идол ич не гледам, освен кога некој че ми прати видео па за да пукнеме сеир, а М2 денес гледав и има дечки со прекрасни вокали. Не ми се допаѓа концептот на Идол, премногу малку народ сме за да си играме мајтап со другите.

Од нареднава недела дефинитивно фаќам редовно М2!
А Идолот, вчера го гледав цел, и стварно веќе стана досадно при крај, посебно што траеше едно добри саат и пол. Коментарите од Игор и Тони стануваат досадни, кај Калиопи се ужас...

М2 и ништо друго. Многу подобро организирано од Идол.

M2 бидејќи дефинитивно има добар продукцент Дарко Димитров позади ова феноменално талент шоу

сите досега учесници на М2 кој учествувале имаат одлични песни кои останале долго и долго да се слушаат

а за Идол ќе кажам дека ич не ми се допаѓа исто е ко да гледаме пародија филм Scary Movie или слично нешто па цела емисија до крај е смеење и не видов ни еден добро што пее да пуштат све најлошите ги покажуваат а добрите само ќе ги покажат кратко дека поминале и ја после од кај да знам за кого да гласам

Гледајки ги емисииве М2 ем подобри натпреварувачи, ем добра е продукцијата, ем жирито е коректно.
Идол има продукција Рамковски :uvo:, има монтирани емисии, има добро жири но истото тоа само навредува, емисиите се на база зафрканција и сеир, и да има добри натпреварувачи истите не ги даваат.

М2 засега се подобри, ќе видиме кога ќе завршат аудицииве и почнат шоута. Тогаш ќе се види кој е попрофесионален.

И битно е што гарантираат ако станеш идол или ѕвезда. Јас да имам талент ќе одберам позади мене да е Дарко Димитров и Јанко, а не некој Рамковски.

М 2 посветено е на натпеварувачите , а Идол на Тони и Игор

Околу квалитетот на натпреварувачите мислам дека сите грешите, горе доле тие се луѓето, а гледам дека има исти фаци што се пријавувале во двете шоуа. Разликата е што Идол како концепт не штеди во монтажата да стави повеќе неталентирани. Имам впечаток дека М2 во самата монтажа имаат ставано квалтитетни изведувачи, а оние неквалитетните ги исфрлале. Не е возможно секој да знае да пее нели?...:)
Е сега Идол се зезна, направи аматерска грешка со жирито.
Инаку во наредниот круг што се одржа во хотел Континентал во жири дефинитивно ќе бидат Игор, Калиопи и Тони. Да се надеваме дотогаш ќе имаме нерви да истрпиме уште една монтажа...

Сепак е рано да се каже, на почеток на Идол секогаш ги прикажуваат оние кои се за мавање сеир...
А М2, не ја гледав емисијата денес, ама победничката од последниот избор на талент стигна најдалеку до водителка во лажните емисии за погодување зборови и пратечки вокал на Ареа.

идол некако ми се позабавни додека м2 не планирам да гледам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom