Дали ви е смачено да слушате за Европска Унија?

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Ми го отекоа..најреално ЕУ ЕУ...ЕУУУ..ЕУУУУУУУУУУУУУУУ...работава излева без ЕУ потоп,мхх проста раја-ќе пратам и меил до медиумиве цццц.

Мора да се влезе во ЕУ, а и во НАТО.
Да кажам чисто да се број дека не сум кажал.

Многу ми се интересни вакви патетични теми, за ЕУ ваква, таква, педери, курви дрн дрн... кога ги читам ми изгледа дека 90% од народов е против влез во ЕУ и НАТО :)

Смеурија...

Ми го отекоа..најреално ЕУ ЕУ...ЕУУУ..ЕУУУУУУУУУУУУУУУ...работава излева без ЕУ потоп,мхх проста раја-ќе пратам и меил до медиумиве цццц.
Хахахах конспираси другар.
:pos: Kako ke направиш самоубиство со здрав разум.
Мора прво луд да те направат.

Перење мозок е ова бе!

APH___EU_scepticism_by_sora_ko.jpg

Хахахах конспираси другар.
:pos: Kako ke направиш самоубиство со здрав разум.
Мора прво луд да те направат.

Никој не ме прави луд ако сам не се направам,али покрај ЕУ ЕУУУУУУ на нерви ми оди и аватарот на бучио абе кога го гледам аватарот ми иде со една ловна да оштетам калкулиран дел од мозочната маса:)

А за НАТО ок е,би сакал да членуваме во нато-ги гледаме глобалните позиционирања а веќе и не е во САД најмоќниот човек...туку во Кина.

Али ЕУУУУ се дволични и тоа крајно дволични-чим така ајт фуере дома ние ќе си тераме дипломатија со секоја членка посебно.

Не да ми е смачено преку "ѓуро" ми е.Буквално цревата ми се дигаат кога ќе слушнам како кога ќе сме влезеле таму рај божји ќе било.Мед и млеко по улици да збираш,плата 2500 евра "просечна" све што требало е да сме прифателе да не прекрстат.Друго они ќе сределе ние може само да уживаме после во рајските градини.Не мора ништо ни да работиме АЛООО ЕУ е тоа не е заебанција - јак стандард.
Аnd now back to reality - пореални ми се шпанскиве сапуници.

Не мешајте баби и жаби.
Кај нас ЕУ се употребува како лажна надеж за опстанок на дрѓавата - ако ги прашате албанците сите ќе ви кажат дека единствена причина зошто сега нема војна во Македонија/ не се одвоени е тоа што чекаат да се обединат преку ЕУ со албанците од косово и албанија.
Втора причина за трубење на ЕУ е постојаниот криминал и нефункционирањето на најосновните установи во земјата (чекање 6 месеци за да те снимаат во болница, немање на цитостатици, постојани измами и злоупотреби на службени позиции, поскапување на струја, парно, вода без контрола) , што би довело до бунт ако нема надеж дека ќе биде подобро.
И третата причина е стагнацијата на платите во последните 20 години, во кои имаше девалвација на денарот и постојана инфлација која дури и ако се верува на лажните статистики е прилично голема (кумулативно некаде над 30 проценти во последните десет години).Денеска, просечна плата е 200 евра, а нивото на сметките достигнува и до 150 евра. Ситуацијата е неподнослива, и одговорот е - издржете, во ЕУ платата ќе ви биде минимум 500 евра.
Како што гледате, ниту една од причините не е до самата ЕУ - впрочем ние се нудиме да влеземе. Норвешка, Швајцарија и куп други земји нејќат ни да чујат за влез во ЕУ, исто како што Израел не е членка на НАТО на пример.
Што се однесува до самата ЕУ, таа не е човек туку огромна организација со безброј бирократи и сулудо е да се верува дека Фуере или било кој (дури и Ромпуј) може да ветат влез на Македонија во ЕУ само врз основа на нашето менување на името. Менувањето на името е буткано од новинари кои земаат пари од Грција, и ја користат ЕУ како основа за нивната пропаганда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom