Radiohead

И како беше? :D

3d :D

Dobro bese da se slusnat site tie zvuci od razlicni izvori i da se kombiniraat vo edno kruzejki vo filharmoniskata sala. Voopsto ne e isto kako od zvucnici. Daleku poveke immersive. A jazz zickata samo dodavase energija na tie veke poznati zvuci i ne se sedese bas u stolceto. Ovoj zigi se gleda deka go prai toa od ljubov.

Iskustvo bese.

Maст.

Сум спомнал и претходно за нив на подфорумов истото ама морам да повторам. Една од поомилени работи во последно време ми е кога ќе спознаам квалитет или ќе ми се роди љубов кон песни кои ги знам долго време и кон кои на прва сум бил тотално рамнодушен или дури и сум ги хејтал, а сега на поодминати години всушност како да им ја сфаќам конечно поентата и ми легнуваат на начин на кој што не сум верувал дека некогаш ќе легнат.
Колку само поинаку допира Paranoid Android на пример сега, на 30+ години, во однос на претходно. Песнава како средношколец сум ја отфрлал тотално, како недоволно рокерска веројатно. На дваесет и нешто сум бил во фазон, еј па и не е толку лошо ова, за да сега ми стане една од all-time favorites. Како некои руски класици во литературата на пример или Улис од Џејмс Џојс, треба да собереш доволно багаж во животот за да го сфатиш вистинскиот квалитет во делото веројатно. Што може да сфати 17-годишно дете од Улис? Не знам дали има подобра потврда за квалитет во уметноста од ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom