Искуства од возење без возачка

Ja iskustvo nemam, ama vidov edna slucka sea pred nedela dena.
Go odnesov brat mi na poligon da polaga i si cekam da zavrsi a vo megju vreme gledas koj kako pominal ili padnal. Edno devojce dojde so tatko i, pomina poligon i tatko i ja ostavi da ja vozi ona kolata a on si sedna na sovozacko.Luda rabota, muva ne go lazese,pa uste nema vozacka ama bitno si trgnaa da si idat.

Moze ne e za tuka ova,morase da se spodeli, nema zakon ovde,dzabe e se.

Доколку си ја платиш, си завршуваш со цел процес и нема да имаш проблем со никого. Доколку не ја платиш во одредениот период (30 дена) добиваш опомена и следниот пат МВР испраќа до суд документи и добиваш покана за судски спор поради неплатена казна каде што ќе имаш можност да се браниш, но бидејќи е прекршен законот за возење без возачка дозвола ќе си платиш парична глоба која е изречена (300 евра) плус судски трошоци или ќе те дадат на извршител и ќе ги платиш и нив и ќе добиеш блокирана сметка...

Кога сме кај загрозување на безбедноста во сообраќајот кај нас е тотален хаос, но и со причина бидејќи со една година курс за полицајци не се станува полицаец, а покрај тоа 98% се тотално промашен пакет и тоа е јасно... Поготово за сообраќајна полиција е потребно и додатна стручна спрема, бидејќи со себе носи и друга одговорност...

И во развиените земји се вози без возачка, во алкохолизирана состојба и тоа не е одраз на домашно воспитување туку до совеста на поединецот, само разликата е што таму тоа е директно кривично дело и на поединката и се одредува и неколку дневен притвор, па потоа инпарична казна која се одредува според месечните примања на поединецот но не повеќе од 15% од платата, пензијата или пак од други приходи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom