Изумот на Ванчо Димитров го решава прашањето на апсорпција на издувните гасови од фаб

• Креатор на темата Креатор на темата Themacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Не може вака само со ваздух да работи... Да можеше вака, замисли колку време изгубиле конструкторите на парната турбина залудно :pos2:

--- надополнето ---

стварно некој му понудил пари? :kesa:

--- надополнето ---

стварно некој му понудил пари? :kesa:

http://mdi-cats.ifrance.com/mdi_les_mines_report_extract.htm

ѕирни...

air-engine-illustration.jpg

е па нема систем без некаде да се створи енергија...мора барем некоја вода да течи,да ги врти турбините некаде...:)
освен Војо...:vozbud:

добропознат ќе “дебанкира“ сега, а може и по некоја псовка да падне...:pos2:

--- надополнето ---

недоразбирање...:)

Точно.....да се створи енергија

...всушност зборот ми беше дека овие решенија за филтрирање, за употреба на ел. енергија, за употреба на к. воздух колку и да се добри не менуваат ништо во суштина, потребен е друг нов радикален приод (не оној на Војо) во производството на еколошки чиста електрична и секој друг вид енергија.... сега засега колку и да е зачудувачки тоа се нуклеарните елекрични централи...затоа целосна подршка на АБЦ и неговиот nukleus 3x3

....а добропознат ако преживее уште еден експеримент со водородните келии, ќе има што да каже...

....не прочитав или ми промакнало.....оној изумителот на филтрите што решение нуди за безбедно складирање или уништување на употребените филтри...

Застрамен сум од тоа што прв пат слушам за човекот, најверојатно е генијалец кој целиот свој живот го помина за да постигне нешто со што ќе бидеме сите горди, само пријателе си ја згрешил државата за творење.

А да чекаме што ќе биде со него? Т.е. Со неговите изуми?
Може така?

Сега само шпекулации и други некои работи.

Точно.....да се створи енергија

...всушност зборот ми беше дека овие решенија за филтрирање, за употреба на ел. енергија, за употреба на к. воздух колку и да се добри не менуваат ништо во суштина, потребен е друг нов радикален приод (не оној на Војо) во производството на еколошки чиста електрична и секој друг вид енергија.... сега засега колку и да е зачудувачки тоа се нуклеарните елекрични централи...затоа целосна подршка на АБЦ и неговиот nukleus 3x3

....а добропознат ако преживее уште еден експеримент со водородните келии, ќе има што да каже...

....не прочитав или ми промакнало.....оној изумителот на филтрите што решение нуди за безбедно складирање или уништување на употребените филтри...
Шо ме мешаш сега мене ??
Водородна келија шо те интересира од типон на оние направи сам по јутуб шо ги има и оние жица или инокс плочки во тегла како шо кажуваше еден член на форумов или конкретна водородна келија? каде што се одвојува водородот од кислородод башка тито башка јованка?
Иначе овде шо прават луѓе водородни келии неправат баш водородни келии прават келии за трескавец гас, а оној од видеоно возилоно шо го тераше на водородна келија немуе баш на водородна келија туку е на хибриден погон тоест мал бензинец му врти алтернатор кој произведува трескавец кој маме му ебе на моторот,еколошки се у пичку матер ако размислиш дека на 1000 км треба да мењаш уље бидејки више е илмузија и го ебе моторот до даске , значи на 1000 км исфрлаш уље а на 200 илјади мењаш мотор значи екологија докурца исплатливост у пичку матер ама ке заштедиш 20 литри гориво.
А за овој тип знам уште од 1996 кога со пезетката отиде во белгија на тој саемот.

Шо ме мешаш сега мене ??
Водородна келија шо те интересира од типон на оние направи сам по јутуб шо ги има и оние жица или инокс плочки во тегла како шо кажуваше еден член на форумов или конкретна водородна келија? каде што се одвојува водородот од кислородод башка тито башка јованка?
Иначе овде шо прават луѓе водородни келии неправат баш водородни келии прават келии за трескавец гас, а оној од видеоно возилоно шо го тераше на водородна келија немуе баш на водородна келија туку е на хибриден погон тоест мал бензинец му врти алтернатор кој произведува трескавец кој маме му ебе на моторот,еколошки се у пичку матер ако размислиш дека на 1000 км треба да мењаш уље бидејки више е илмузија и го ебе моторот до даске , значи на 1000 км исфрлаш уље а на 200 илјади мењаш мотор значи екологија докурца исплатливост у пичку матер ама ке заштедиш 20 литри гориво.
А за овој тип знам уште од 1996 кога со пезетката отиде во белгија на тој саемот.

Tie so inkos plocite tie li se tie so vikas deka go zaebuvaat motorot?

noup...iam citano na net za ovie so inox plocite pa zatoa te prasav me interesirase
Да бе сега видов блогерџијата го има пишуено тоа :pos2:.
Иначе секоја хоме маде водородна келија го ебе моторот и тие од инокс плочки и тие од инокс жица или спирала како сакаш речиго али мој совет тие да не си играш со тие работи не од тоа шо нечини за моторот уку да не си ја бараш хаубата негде, ако по некоја случајност имаш успешна електро лиза :pos2:

--- надополнето ---

Иначе да има начин да се намали потрошувачката на гориво на било кој мотор безразлика дали е бензинец или дизел без да се загрози самиот мотор ама потрошувачката се намалува за 5/10% а кај некој возила и до 15%

Ве молам останете онтопик, Инче за овој изумител прв пат слушам и има неколку нелогичности. Не сака да продаде ниту еден изум се додека не го заврши 4ти-от проект, тоа ми е малку без врска. Ако навистина сака да се покаже пред Македонската јавност ќе продаде првиот изум за речеме, и тоа моментално би привлечела јавноста и ќе ги докаже своите способности, ќе ги има финансиите за да може да го патентира тој 4ти проект и верувам дека би имало реакција од македонска страна. Да имаш толку мозок да го направиш тоа, а да не можеш да се пробиеш тоа е невозможно освен во некоја афричка земја.

Ве молам останете онтопик, Инче за овој изумител прв пат слушам и има неколку нелогичности. Не сака да продаде ниту еден изум се додека не го заврши 4ти-от проект, тоа ми е малку без врска. Ако навистина сака да се покаже пред Македонската јавност ќе продаде првиот изум за речеме, и тоа моментално би привлечела јавноста и ќе ги докаже своите способности, ќе ги има финансиите за да може да го патентира тој 4ти проект и верувам дека би имало реакција од македонска страна. Да имаш толку мозок да го направиш тоа, а да не можеш да се пробиеш тоа е невозможно освен во некоја афричка земја.

И кај нас зажалост............................. :kesa:

А има ли некој информација колку финансии е потребно да се изведе овој патент.................Војо барем знаеше за што пишува (за да најде човек да му ги направи бурињата од дрвени - метални)...........А па што им фалело на тие корејци, јапонци, кинези што и да се, што им фалело да има тука фабрика во македонија, си имаат ефтина работна сила, помали трошоци..................................има многу нелогичности во темава............ќе се јаде со војо...... :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom