До металците: колку често одите на метал свирки?

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Порано не пропуштав ни една свирка, без разлика дали е од тип на метал кој го слушам или не. Сега правам селекција, иако гледам да одам највеќе што можам...

Хм на времето кога бев млад и наивен (за жал денес сум само второво) киснев на журки. Ама што да правиш годините си врват обврските се зголемуваат итн. Ама на Мејден ќе биде јако ќе си наплатам за се што сум пропуштил.

Сепак би ти ги препорачал еРХаЦеПе, како бенд кој ехммм многу повеќе по мој кејф, иако музиката им е далеку од онаа шо ја праеја на времето по стил, сепак квалитетот и енергијата сеуште ги красат.
Мислам дека ќе испадне бољи концерат.
Ако има кеш, обавезно идам на РХЦП.
Инаку друже Сусаро, сеа на рок фестот ќе има многу добри мк бендови. И немој да бидеш ко колегата мој Rockie, мк музика сакс.

poslednive godina dena samo ako me viknat nekoi drugari i toa da idam na nivni svirki, primer Maras, Storm, Serpentine Fire,Etaoin Shrdlu, DFL, Fan Haus - iako se punk, HF, Fusnota, SOFAR... najcesto na tie bendovi idam... posleden pat bev pred pomalce od mesec dena...
sledna svirka sto ja planiram e Toy Dolls, a planiram i da bidam redoven na rok-fest.

Последните 2-3 ги пропуштив ама се трудам да стигнам на секоја која ме интересира.

еј да си напраам апдејт на моето мислење. Кое беше пред 10 месеци скоро. Во последно време почнав повеќе да одам, се разбира не одам ко порано само за да се ишуткам, претежно одам на попознати бендови иако последниве 6-7 недели малце е слабо со метал свирки али невермајнд и така не сум металец а поштуем метал јас си зборам за сите свирки, пример синоќа беше топ на кур, не на *енис туку на културно уметнички работници... :) претходната сабота бев на Ска- Рингишпил итн... сеа на трети во кастро ќе биде гром - Дебелата Раса Ќе Завладеее... :) Калин и дебелата дружина хаха

Калин има 6 дена да стигне до 100 кила ако сака да владее со Дебелата раса. Ако сум во право, му фалат уште 3 кила :pos2:
да синоќа на љубов ми спомна дека му фалат уште 3 кила до совршенството т.е. до 100ката... ако не постигне ќе мора едно 10 сарми пред свирка да изеде :)

љољ, простете за офф-топиков, ама неможам да се воздржам. Одкако го знам само ме ремети оти сум бил премногу слаб и не сум се хранел правилно т.е. доволно :) асист бе...

Не сум „металка“, али у последниве 2 години сум чест гостин на свиркиве...

зависи колку често ги има...и дали можам ако има некоја свирка да одам (ова важи за свирки подалеку од мојот град :) ), а ако е свирката во мојот град обавезно не ја пропуштам

па глеам да не пропуштам многу свирки. кога има добра свирка обавезно одам!

Зависи кој вид на метал и кој бенд ќе свири, а инаку немам отидено од поодамна ама сега одвај чекам да дојде 21ви наредниов месец, па да одам на Bloody Sign

па се почесто идам на свирките, дека конечно веќе од поодамна имам друштво што сака да иде по такви места

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom