Нема повеќе сушење долен веш на балкон

• Креатор на темата Креатор на темата krkac
  • Време на започнување Време на започнување
Редно време беше...

--- надополнето ---

море со вакви глупави закони што по ѓаволите бараме во ЕУ?

Има ли опнат веш у Европа бе.. До кога навиките од турско ќе ги браните,ко дедо ми да го слушам,а не тебе ... младич од 18 год

Значи треба да почнам да го користам фенот и за други работи освен за коса :/

Сите кајганџики кај мене можете да си ги сушити гаќичките и прслучињата,ја мислам фер предлог нит пари ке ви зимам,нит ке ве силувам:)
+ кафе частам:)

Сите кајганџики кај мене можете да си ги сушити гаќичките и прслучињата,ја мислам фер предлог нит пари ке ви зимам,нит ке ве силувам:)
+ кафе частам:)

:pos2: Може и ние што живееме во куќа?Поради гратис кафенцето :)

Ова законов не верувам дека ќе профункционира,не е нашиот стандард за тоа...

:pos2: Може и ние што живееме во куќа?Поради гратис кафенцето :)

Ова законов не верувам дека ќе профункционира,не е нашиот стандард за тоа...
Може бе може,али интерашки не примам:) ете тоа нека биде единствениот услов,нека се мачат педерките.

Редно време беше...

--- надополнето ---

Има ли опнат веш у Европа бе.. До кога навиките од турско ќе ги браните,ко дедо ми да го слушам,а не тебе ... младич од 18 год
па кај да ги сушиме бе гаќите? :nesvest:
ако не ги стаам на тераса, кај да ги стаам? над печка?

Пред некое време бев во Чешка, таму на тераса си ги сушат...

Јас баш за постарите згради имам слушнато дека имале сушални. Ама, со тек на времето може и во станови да биде претворени :toe:

Старите згради некои најгоре имаат такви сушални, но со тек на време скоцкани се во станови.
Други згради имаат по една просторија во зграда како заедничка, но нејзина намена требало да биде здружување на соседите, тука редовно да се збираат, но неизводливо, кој по работа кој ваму кој таму никако да се соберат, затоа ја изгубиле функционалноста и дел од станарите си ја припоиле кон својот стан.
Од новите има згради каде некои станови немаат тераса воопшто, па каде тие сушат. Во таква зграда седев во прва година, 4 стана имаа тераса 4 немаа, па од 8 спрата испаѓа 32 стана да немаат тераса и истите тие се снаоѓаат за сушење
значи ако се сака не е проблем

Лошо ќе биде за нас манијаците потешко ќе може женски гаќички да крадеме од жица, ќе треба до заедничка просторија да се оди за фетишот а и таму избор пууууууууууу ќе се збуни човек што попрво, вака тие што се на први спрат тие......

Редно време беше...

--- надополнето ---

Како мајка ти досега во сушална да ги сушеше алиштата,па редно време беше.Абе од вакви ....... човек глисти да добие.

па кај да ги сушиме бе гаќите? :nesvest:
ако не ги стаам на тераса, кај да ги стаам? над печка?
Другар, абе не си видел од оние дрвените сушални за во соба? Не си размислил за нив?

Многу ми е чудно што се противите на нешто што по правило треба да биде така. Уште еднаш ќе повторам, мизерно е што за нашиов народ мораше да се донесе закон за да се воспита. Инаку уште ќе тресеа ронки врз главата на луѓето среде центар. Уште почудно е што не ги прифаќате позитивните промени со кои се практикува културно однесување, нешто што требало дома да се научи!

Мене баш ме чуди тие станови кои ги посочив во постот мој погоре оти не побараа преку медиуми да им се направат тераси или сушални за да има кај да сушат.

Мене баш ме чуди тие станови кои ги посочив во постот мој погоре оти не побараа преку медиуми да им се направат тераси или сушални за да има кај да сушат.

“На лоџиите и балконите се забранува држење на работи кои го нагрдуваат изгледот на зградата, како и држење на необезбедени саксии со цвеке и други предмети кои со пагање може да повредат, оштетат или го испрљаат минувачот или ауто под нив“

Ни на балкун ни на лоџија не смееш да сушиш. Ќе си преселите децата в трепезарија а детската ќе ја адаптирате во сушара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom