TheTrooper
Психијатриски случај
- Член од
- 27 април 2009
- Мислења
- 6.833
- Поени од реакции
- 6.392
Ќе има ли вечер пренос од дербито?
Дојди на стадион,што ќе ти е пренос.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе има ли вечер пренос од дербито?
Па немам 100 денари
конвојот броеше околу 40-ина коли почна од Ново Лисиче(последна петка),па преку булеварите Видео Смилевски,Јане Сандански,К.Ј.Питу,Кочо Рацин,11 Октомври,Димитрие Чупоски,Партизански одреди и на крај заврши во Карпош 4(последна 19-ка)....конвојот беше задоволителен и феноменален за наши услови(со оглед на тоа што првпат вакво нешо се одржува кај нас во СК-МК) со многу бајраци,мал дел на пиротехника,па и застанување и пеење на рекорд........ЧИСТА 10-КА заслужуваАјде некој ако може да даде инфо за конвојов денес , каде се се поминуваше по кој булевари, улици и населби, колку народ, нешто интересно, реакции ....... Слики , Видеа ако имате стајте да видиме.
Горанче...
Да ги имавме тие 20.000 евра верувај ке имавме секоја утакмица нови мајци и транспаренти...али од тие пола ни беа дадени ете гледај го уште еднаш клипот ке ти стане јасно и тие беа дедени пред 2 години....А тоа дека не се самофинсансираме т ој проблем е али секоја утакмица има карти кој си плакаме и идат во нашата група до сеа 2 вида на мајци излегоа ете пари и од нив..Па со металург бевме 400-500 души сеа ти пресметај колку е тоа коа ке помножиш со 50 од карти....и така секоја утакмица..За оваа утакмица од џеб дадовме пари за да се игра вечерен термин со надеш дека од карти ке си ги вратиме а и ке ги вратиме верувај....А за котизацијата како да ја платиме кога се дозна 1 ден пред извлекувањето?Вие да соберете за толку кратко време може?И што ти значи тоа главен град до кога?Сакаш да кажеш дека веќе нема да бидеме?Сигурно ке ни го урнат аеродромот и сите трговски па кај вас ке градат и вие ке сте главен град:pos2:И тоа тебе кур да не те боли ја за кој сум дали за вардар дали за манчестер едно е да си навивач друго е да си фан (манчестер)!Не бегате?Што беше тоа хрватска?Па се дрзнавте да нападнете група што до вчера пиевте пивце со нив пред утакмица....И те молам прекини со тоа за салата кога вие не ни дадвоте да влеземе да ВИЕЕ!!!!Писмено пративме не одбивте вие бевте управата тогаш мислам беше пред 2 сезони тогаш игравме фудбал одма после тоа и ракомет се играше...Тоа дека ракомет ке не плеснете и фудбал сонувајте си знам како е да имаш комплекс и дека те боли вистината па сеа е ај ке видите демек....И да подобро ке живеам со шонци него со грци барем они ни ја признаа државата а грците не....Они не оспоруваат во развивањето а ја да работам кај грчки газда и да одам во грција на одмор не фала не сум битолчанец!
не фурајте веќе вакви филмови..ако немаш пари оди со навивачката група.......КОЈ ДОАЃА/ВЛЕГУВА со НАВИВАЧКАТА ГРУПА(КОМИТИ) он е должен да пее 90 мин,да учестувава во сите дефилеа(баклијада,корео,па дури и тепачка) што ќе ги прави групата во текот на целата утакмица,а ако мисли да седи и да гледа само фудбал,подобро нека си најде уште 50 денари и нека оди на некој друг блок....Влези со Комити,50 денари е.
50 денари ќе ти се најдат некако.![]()
точно е тоа дека Брацо ќе го зема клубот...но од каде знаеш ти дека КОМИТИ не обезбедиле средства за натпреварот?//Од каде знаеш кој Комита(или подгрупа) е близок до Брацо???Од кај знаеш како се собирале парите за да се плати тој вечере термин???..............јас како дел од таа група минимално знам од каде се собрани пари,а ти како неутрален гледач знаеш повеќе од мене....објасни ми ги тие чаршиски муабети те молам,бидејќи според горенаведеното од твоја страна јас тука испаѓам неутрален гледач!!!![/B]Чисто како неутрален гледач си давам свое мислење на твојов пост не сваќај погрешно не ми е гајле ни за вас ни за нив
За 1 болдирано : Не ми се верува дека од џеб ќе дадете чисто онака од кејф да се игра навечер не за друго да им приредите ''вечерно школо'' затоа де . Друже, Брацо ви дава потајно пари и за ''вечерново школо'' и за котизацијата и колку да преживеете и после пресудата ќе ве земе (барем така јас мислам). Не спиј ти на таа страна дека вие сите пари вие ги собирате има кај вас у клуб некои врски некои личи интереси и задкулисни игри што ни Господ не ги знае а па камоли повеќето од вас . :
Друже затоа викам можеби дел од парите сте ги собрале вие ама има некои игри, лични интереси, транге франге... кај вас внатре во клубот помеѓу луѓето што ни ти, ни ја како неутралец, ни никој не ги знае нит па ќе ги дознаеме. И реков дека е мое мислење незначи дека е точно тоа е моја претпоставка извини ако грешам уште еднашне фурајте веќе вакви филмови..ако немаш пари оди со навивачката група.......КОЈ ДОАЃА/ВЛЕГУВА со НАВИВАЧКАТА ГРУПА(КОМИТИ) он е должен да пее 90 мин,да учестувава во сите дефилеа(баклијада,корео,па дури и тепачка) што ќе ги прави групата во текот на целата утакмица,а ако мисли да седи и да гледа само фудбал,подобро нека си најде уште 50 денари и нека оди на некој друг блок....
--- надополнето ---
точно е тоа дека Брацо ќе го зема клубот...но од каде знаеш ти дека КОМИТИ не обезбедиле средства за натпреварот?//Од каде знаеш кој Комита(или подгрупа) е близок до Брацо???Од кај знаеш како се собирале парите за да се плати тој вечере термин???..............јас како дел од таа група минимално знам од каде се собрани пари,а ти како неутрален гледач знаеш повеќе од мене....објасни ми ги тие чаршиски муабети те молам,бидејќи според горенаведеното од твоја страна јас тука испаѓам неутрален гледач!!!!
И ја како страсен навивач на ВАРДАР ке ти кажам дека брацо нема ништо дадено за вечерниот термин..Сигурно нема да даде 6000 евра за струја што би се рекло а нема да ја плати казната од 22.000 евра...И многу други работи ке направи со тие пари али ајде пак ние ништо не сме направиле во ред...За болдираното така го пишав зошто ме изнервира..нормално не ми се живее ниту со едните нити со другите ама ако гледаш АЛБАНЦИТЕ се подобри од гејците..Значи праам муабет за цивилизираните Албанци а Албанци ти се оние од косово и планини симнати некој....И дај прекини да се мешаш ако немаш што да коментираш за утакмицата а не само да плукаш по нас...Што е патетика?Тоа што не не признаваат?Верувај многу многу ке се издигнеме ако не признаат подобри услови за живеење...Нормално они тука ке прават што сакаат кога се во број и не знам некој процент па тоа им дава права ние не сме толку кај нас не па кај нив да бараме права...Верувај албанците се разликуваат од оние Албанците прави малце разлика...[/B]Чисто како неутрален гледач си давам свое мислење на твојов пост не сваќај погрешно не ми е гајле ни за вас ни за нив
За 1 болдирано : Не ми се верува дека од џеб ќе дадете чисто онака од кејф да се игра навечер не за друго да им приредите ''вечерно школо'' затоа де . Друже, Брацо ви дава потајно пари и за ''вечерново школо'' и за котизацијата и колку да преживеете и после пресудата ќе ве земе (барем така јас мислам). Не спиј ти на таа страна дека вие сите пари вие ги собирате има кај вас у клуб некои врски некои личи интереси и задкулисни игри што ни Господ не ги знае а па камоли повеќето од вас . И само едно кажи ми за крајново болдирано сакаше паметен да испаднеш нешто , кажи ми ја поентава пошто стварно пробувам да размислувам како тебе на реченицава ама негде ми кочи мислењево . Друже видовме аир и од едните и од другите . Овие многу не сакаат ''браќава'' што да ти кажам а за другиве не праиме моабет , си бараат едно си бараат друго па што ако не признале кога гледај нашите таму на каква тортура се да неможат ни во планини во стари куќи да учат на наш јазик а не тука што се им е дозволено да прават и што фајде ако не признале што ...? Многу детско мислење имаш за вакви работи за жал. Овие биле поарни зошто не признале . ПАТЕТИКА![]()
Па нити знаеш што се дешава нити како...Епа сеа ти размисли од мајци карти кој се 50 денари доволно е да дојдат 1000 души а и ке дојдат помножи со 50 ке видиш...Скроз не е платено ама нема брацо дадено пара верувај друго е што е е за во јавност..Друже затоа викам можеби дел од парите сте ги собрале вие ама има некои игри, лични интереси, транге франге... кај вас внатре во клубот помеѓу луѓето што ни ти, ни ја како неутралец, ни никој не ги знае нит па ќе ги дознаеме. И реков дека е мое мислење незначи дека е точно тоа е моја претпоставка извини ако грешам уште еднаш. Еве Комита Ултрас рече сте платиле вечерен термин со замисла дека истите пари ќе ги повратите од карти (така он напиша погоре) ! Е сега пошто те гледам поупатен си од него далеку далеку во работиве пошто тој на секој лонец капак има кажи ми што ако не ги повратите тие пари од картите (ако е таква замислата од карти да ги повратите парите за вечерниот термин) ???
Не треба да се извинувш и не е проблем да дадеш мислење ама ти како го кажа тоа во постот убеден си дека си во право....Комита Ултрас друже извини што давам свое мислење на работиве онака како секој гледач од страна. Уште еднаш најискрено ти се извинувам :smir:.
планот е тој да парите се вратат од продадените влезници 1000x50 и 5000x100......што значи се очекува од продажба на влезници да се соберат около 500 000 денари или 8000 евра,а....секогаш постои варијанта тоа да не се случи,но ние се надеваме дека ќе има бројка барем од околоу 6000 продадени влезници за да се подмират сите долгови за вечерниот термин,сепак секогаш постои шанса тоа да не се случи и да се бараат други алтернативи за отпосле да се исплатат на луѓето,фирмите,спонзорите кои дале паричен надомест или гарантирале дека тие пари ќе се соберат....Друже затоа викам можеби дел од парите сте ги собрале вие ама има некои игри, лични интереси, транге франге... кај вас внатре во клубот помеѓу луѓето што ни ти, ни ја како неутралец, ни никој не ги знае нит па ќе ги дознаеме. И реков дека е мое мислење незначи дека е точно тоа е моја претпоставка извини ако грешам уште еднаш. Еве Комита Ултрас рече сте платиле вечерен термин со замисла дека истите пари ќе ги повратите од карти (така он напиша погоре) ! Е сега пошто те гледам поупатен си од него далеку далеку во работиве пошто тој на секој лонец капак има кажи ми што ако не ги повратите тие пари од картите (ако е таква замислата од карти да ги повратите парите за вечерниот термин) ???