Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Глупости. Никогаш не би дозволила да ми вметнат такво нешто без разлика колку паметна ќе ме направи. Можеби ќе бидам старомодна али јас си го сакам читањето книги и учењето на долгометарски лекции со цел да стигнам до некое знаење.
Информациите ќе бидат во мозокот, чипот само ќе биде забрзувач на примањето информации, дека потствеста може да обработи и до 16 милиони податоци во секунда, а свесниот помалку од 20 мислам беше. Па види си ти сега.можеш да селектираш, да надополнуваш, да бришеш, можеш шо сакаш... инаку треба да има капацитет за да дозволи прибирање доста голем број на информации (не можеш да изброиш до толку)...
Кога ја видов темава одма ми текна на епизодата.
интересно а
не би рекол ... со секој таков чекор одиме кон роботизирање на човечката раса, за на крај да изгубиме се што е човечко во нас ...
Со тебе сме ПокерФејс. Демек ти не ги користиш благодетите на ... почнувајќи од телефонот, па завршувајќи до интернетот како најнова технологија сега.Глупости. Никогаш не би дозволила да ми вметнат такво нешто без разлика колку паметна ќе ме направи. Можеби ќе бидам старомодна али јас си го сакам читањето книги и учењето на долгометарски лекции со цел да стигнам до некое знаење.
Со тебе сме ПокерФејс. Демек ти не ги користиш благодетите на ... почнувајќи од телефонот, па завршувајќи до интернетот како најнова технологија сега.
Оф леле. Ај ако не да не палам струја дома, да готвам на дрва надвор, со истите да се греам и да преживувам. Да го исфрлам и телевизорот од соба а? Што викаш?
Бог да чува. Во 21-ов век си заостанат ако немаш телефон,интернет и слична технологија. Не во мозокот туку во смисла на комуникацијата. Зошто да бидам нечиј робот кога можам тоа што тие ќе го научат без труд за неколку минути, јас да го научам со труд за неколку саати/денови? Компарацијата ти е ужасна.
Е па и во некое понапредно време ако немаш чип во мозокот ќе те сметаат за заостанат.
А зошто пак место да пишуваш е-маил на интернет не пишиш обично писмо? Зошто место телефон не користиш димни сигнали?
Зошто да се мачиш нешто да учиш 5 саати кога може за 5 минути?
Со тоа што ќе учиме се преку чипови никого нема да инспирира да напише некоја нова книга, да ни пренесе некоја нова мисла. Се што е создавано до сега е создавано со труд, со дремење над книгите со денови. Тоа што следува е роботизација. Јас не сакам да бидам робот. Што ќе ни се тогаш школиве, ај ако не ќе чекаме чипчињата да ни ги вградат и да бидеме исти. Да не се натпреваруваме со знаење, да немаме цел да бидеме се подобри и подобри.
Зошто да се мачиш нешто да учиш 5 саати кога може за 5 минути?
Не заебавај нема неограничен капацитет, колку глупости знам и уште збира крај нема капацитетот.Има делови во нашиот мозок кои не работат ефикасно. Пример е системот за учење. Му треба премногу време и нема неограничен капацитет.
Доколку учиш за да возиш автомобил тогаш тоа сигурно нема да го направиш со чипови.Зошто нештото мораш да го учиш 5 минути за да го знаеш, кога инстиктивно во моментот го знаеш тоа и си сигурен во вистинитоста. Тоа не се прави со мозок или со чип, илузија е дека чипот ќе те направи попаметен, туку ќе ја ограничи твојата брилијантност на инвадилизирана глупавост која како инвалидска количка го користи чипот, па со помош на нејзе да се движиш кон знаење на нештата, а не да го користиш природниот пат односно нозете како симбол спротивен на инвалидската количка.