Jedi Philosophy - Филозофијата на Џедаите

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Divider напиша:
Ja oчекуев нешто интелигентно ама.........нека биде силата со вас!!
Знаеш која е причината? Постовите се напишани на англиски и никој не ги дочитува. Сите ќе ги прочитаат првите 5-6 збора, тоа ќе им прозвучи како некој монолог од Star Wars и ќе се згазат од смеење.

Јас не сум при чиста свест во моментов и нема да коментирам ништо.
:turn:

Мене ми е повеќе од јасно дека нема да читаат и многумина ќе лат без да разберат што е тоа, ама оние кои ќе се потрудат да прочитаат и разберат, тие се тие, кои ќе се придружат во воспоставувањето нормални вредности на живеењето. Глобално.

The Force is amongst us, in us, around us, here, there, just waiting to be rediscovered, for us, find it, keеp it, live by it!!!

Реков, а вие како милувате!!

Divider, ova za jedi-ive e se samo od Yoda sto zbori? Nekade se poznava negoviot nacin na zborenje u stil "Help you, it will". A se sekjavam tocno na nekoi negovi zborovi od Return of the Jedi.

The Force will be with you...always.

A ova bese od Obi-Wan?

Дивајдер кое ти е нивото на медикхлорин (или така нешто јебем га) во крвта. :D

Гижо, околу нивот на Силата во мене, Мидихлорини, не разговарам.

Не, не е од Јода, има и од други, а најмногу мои лични размисли.

И од пријателите Џедаи од целиот свет!!

Divider напиша:
Ja oчекуев нешто интелигентно ама.........нека биде силата со вас!!

Ај, еве, јас ќе ти го исполнам очекуењето за нешчо интелегентно. :bal:

Дефинитвно се зборува за морални вредности, но сепак, како и секоја „филозофија“ си има свои недостатоци.

1. Човековата слобода не трпи Masters.
2. Без емоции... хммммм (Don't think. Feel. Be as one with The Force. Help you, it will.)
Се`а у шо е работава. Да се мисли или да се чувствува?
3. Слободна волја или предодреденост.

Добро! Има уште ама како целост можам само да кажам дека ако уште еднаш ми скренеш од the right path, мамичето ти мамино ќе биде, да знаеш, па макар било од провокации за фина дебата! :wink:

Се` на се` добра ствар. Прифатлива е нема што!

sevo ova nekako me potseka na zen....ili se lazam?

Се лажеш, нема никаква врска со зен! Има врска само со Силата, која е во и околу нас, но која не секој може да ја препознае.

Сепак, не се плаши/ете, нема смрт, ја има Силата, во неа сите суштествуваат.
Таа е секогаш со нас!!

okej ne rekov bukvalno na zen....ali ima mnogu slicnosti...nego....davaj uste informacii per

Ко ќе дојш ќе ти објаснам убо, со примери. Има но чупе не врваше, ама откоа ме упозна лично, вервит, сега и та е приправник-џедај. Не је македонка, шири џедајство во други страни. Башка сеа не можам пеер, друкпат, в ред.

nisho per.....ako ti nemas vreme da go objasnish ona vo koe shto veruvash dzabe mi ti e se :lol:

p.s.......ama aj jas ke te pocekam :wink:

Секогаш имам време, ама мор ти си на работа, а јас се уклучив накратко да пратам некој мејлови, оти се службени, имам работа прекуглаа, плус да видам штио како и ко навлечен на тешки опојки еве ме. Но, сега морам да одам, да отспијам оти денојве ме чека многу, премногу работа.
Како и да е, Силата е со тебе, секогаш.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i was just joking u fool

anyway peace be with you :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom