Проблем при инсталација на Windows

• Креатор на темата Креатор на темата Hristijan_95
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Локација
Skopje
Имам многу чуден проблем при инсталирање на икспе. Ја почнувам инсталацијата и на Setu is coping files заглавува. Најчудно од се е тоашто со секој виндоус заглавува на различно место. Со еднна 7% со друг а 55% со трет на 40% и се така на разлчни места:uvo::nesvest:.

Имам многу чуден проблем при инсталирање на икспе. Ја почнувам инсталацијата и на Setu is coping files заглавува. Најчудно од се е тоашто со секој виндоус заглавува на различно место. Со еднна 7% со друг а 55% со трет на 40% и се така на разлчни места:uvo::nesvest:.

Значи си пробал со сите понови верзии на Windows? Исчисти го DVD-ROM -от, можеби има насобрано прашина.

Не, само со икспе. Компјутерот е поприлично стар...

Добро, значи слаб е компјутерот. Има 512 рам, што е малце за 7 ама ја фаќа. Сум ја инсталирал. Ама зошто седмица, јас акам икспе, зошто да неможе?

Ви текнало дека можеби хард-дискот има бед сектори? Имаш друг хард-диск? Да пуштиш check-disk можеби? :)

Ви текнало дека можеби хард-дискот има бед сектори? Имаш друг хард-диск? Да пуштиш check-disk можеби? :)

Да може и тоа да е. :smir: Не ми текна...:uvo:

Нека проба тоа, ако не е до тоа мислам дека му е до DVD-ROM-от.....

--- надополнето ---

Добро, значи слаб е компјутерот. Има 512 рам, што е малце за 7 ама ја фаќа. Сум ја инсталирал. Ама зошто седмица, јас акам икспе, зошто да неможе?

ОК де XP стави. Прво пушти check-disk (за да провериш за bad sectors да не има хардот), ако имаш друг хард пробај со тој дали ќе те зеза вака или не. Ако те зеза, види да не има насобрно прашина DVD-ROM-от.

Вака, да раскажам подетално. Дискот го ставив на друг изсправе компјутер кај што имам виндоус. Таму ми го прочита дисков, го форматирав инсталирав на него, бриев и сл. Сега повторно на истиот компјутер, кај што нема друг иск го ставам и не се инсталира виндоус. Инсталирав линукс сега работи ез проблем. Нема логика да не е сиправен хард дискот.

Вака, да раскажам подетално. Дискот го ставив на друг изсправе компјутер кај што имам виндоус. Таму ми го прочита дисков, го форматирав инсталирав на него, бриев и сл. Сега повторно на истиот компјутер, кај што нема друг иск го ставам и не се инсталира виндоус. Инсталирав линукс сега работи ез проблем. Нема логика да не е сиправен хард дискот.

Да не ти е изгребан дискот?

Па незнам, ама еве линуксот работи. Како може да е изгребан? Плус вчера префрлав подаоци во него, бриѓев, го форматира...

Па незнам, ама еве линуксот работи. Како може да е изгребан? Плус вчера префрлав подаоци во него, бриѓев, го форматира...

Не бе хардот. Дискот од Windows-от :)

Еве сега инсталирав виста, работи :pos2:. Сеа пак икспе ставам па ќе видиме што ќе каже. Иначе пробав со различни виндоуси несака. Сепак фала на помошта :)

--- надополнето ---

Го нашравив со икспе, после толку реинсталации :):):)

Еве сега инсталирав виста, работи :pos2:. Сеа пак икспе ставам па ќе видиме што ќе каже. Иначе пробав со различни виндоуси несака. Сепак фала на помошта :)

--- надополнето ---

Го нашравив со икспе, после толку реинсталации :):):)

ОК :)

Во биос кога влагам ми бара пасворд го пишувам пасвордот и да наместам да чита од цд ром гледам дека тие командите се бледи т.е. неможам ништо да работам ? некој да не знае во што е проблемот ?:

Како мислиш бледи? Не се читаат? Објасни малку поубаво ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom