Проблем при инсталација на Windows

• Креатор на темата Креатор на темата Hristijan_95
  • Време на започнување Време на започнување
Имам многу чуден проблем при инсталирање на икспе. Ја почнувам инсталацијата и на Setu is coping files заглавува. Најчудно од се е тоашто со секој виндоус заглавува на различно место. Со еднна 7% со друг а 55% со трет на 40% и се така на разлчни места:uvo::nesvest:.
Познат ми е проблемов и се дешава на стари компјутери т.е. поточно на компјутери кои имаат постари цд-ромови и плус со изгребано цд и ти укочува при копирање на фајловите у пц...

Јас пошто имам 3-4 цд со инсталција од икспе, кога ќе ми заглави ставам друго, и така ги менувам цд-ињата...
Значи ако имаш друг компјутер при рака, направи му copy-cd преку Nero и изрежи си уште едно цд со икспето и фурај си, сигурен сум дека ќе сака...

едит: Не сум видел дека си средил, до цд-то беше?

Како мислиш бледи? Не се читаат? Објасни малку поубаво ;)

Значи неможеш да ги селектирапш како замрзнати на тоа мислев ама сеа за сеа се реши тоа ја извадив батеријата и си е ок

--- надополнето ---

ама има друг проблем. ВО биос си е наместено да се бутира цд то и кога ке дојде да стиснам некое копче од тестатурата тогаш виндовсот автоматски ја гасне тестатурата и глубчето и неможам да го кренам цд то некое чаре :smir:

Кај еден другар го имаше овој проблем...
Не ми текнува точно како му го оправив, али во БИОС мислам дека го изгаснав(т.е. disable) Хард дискот(или ако има повеќе и двата) и флопито(ако имаш)... Значи компјутерот ќе може и мора да ти бутира само од цд и без да имаш потреба да стискаш некое копче ќе ти го бутира цд-то...
И откако ќе снимиш ќе ги пуштиш(enable) пак Хард дискот и флопито...

Се надевам дека не згрешив, мислам дека така му го оправив, 2 саати му го барав чарето....
Ајде пробај и кажи што си направил...

Познат ми е проблемов и се дешава на стари компјутери т.е. поточно на компјутери кои имаат постари цд-ромови и плус со изгребано цд и ти укочува при копирање на фајловите у пц...

Јас пошто имам 3-4 цд со инсталција од икспе, кога ќе ми заглави ставам друго, и така ги менувам цд-ињата...
Значи ако имаш друг компјутер при рака, направи му copy-cd преку Nero и изрежи си уште едно цд со икспето и фурај си, сигурен сум дека ќе сака...

едит: Не сум видел дека си средил, до цд-то беше?

Незнам до што бешњ важно го средив. Инсталирав линук, па виста па икспе и работи.

--- надополнето ---

Значи неможеш да ги селектирапш како замрзнати на тоа мислев ама сеа за сеа се реши тоа ја извадив батеријата и си е ок

--- надополнето ---

ама има друг проблем. ВО биос си е наместено да се бутира цд то и кога ке дојде да стиснам некое копче од тестатурата тогаш виндовсот автоматски ја гасне тестатурата и глубчето и неможам да го кренам цд то некое чаре :smir:

Како што кажа beneamata можеш да направиш да ти го бутира цд-то без да прашува, ама тоа и не е некое решение. Него кажи ми прв пат го реинсталираш или? Порано ти праело вака? Пробај ресетирај биос.

До сега го имам форматирано 99999 9999999 пати ама никогаш до сега не ми правел вака :) ама готово средено е...
кога ми правеше проблем во биосот за местење преку цд ром да чита ја извадив батеријата на 2 мин и ја ставив тоа се среди...
А за Крене ЦД то морав да стиснам на тестатурата едно копче, имало опција во биосот да кога ке го упалам пц то да се палат и тестатурата и маусот и да не се гасат и ги ЧАКНАВ тие и се среди и сеа иам виндовс 7 а сакам да иам ХП ама неможам да иам...
пошо кога ке инсталирам виндоус хп цд ромот ми чита само Оригинални цедиња пиратски ни под разно несака да слушне:pos2: вака сеа се чита :)

Уште да можам кантер да инсталирам ке биде топ :)

Како може цд рмот да ти чита само оргинали? :tapp: Ова до сега не сум го видел. И врв на се е тоа што само на икспе не чита пиратерија.

Како може цд рмот да ти чита само оргинали? :tapp: Ова до сега не сум го видел. И врв на се е тоа што само на икспе не чита пиратерија.

Eпа така несака да чита пиратски ЦД кога ми е ХП с.п 3 а оригинали ми ги чита без проблем мислев дека е до двд ромот ама не е пошо 5 виндовси сменив и само на тој ми прави проблем што е незз али си иам вин. 7 :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom