Државна матура (Англиски јазик)

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување

elektro

Генијалец
Член од
11 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
40
Ајјде помина некако Македонски јазик а сега што ќе се прави со англиски.Има многу пто ќе полагаат Англиски јазик.
Тие што полагале Англиски дај нека кажат нешто дали е тежок тестот,дали може и таму да се препише нешто дали има доста со заокружување.

Полесно и од македонски ќе биде :smir:

мене лично македонски ми беше и така ...само што имаше две три прашања што стварно ги немаше во прирачникот :( a англиски си викам полесен ќе биди :)

Ајјде помина некако Македонски јазик а сега што ќе се прави со англиски.Има многу пто ќе полагаат Англиски јазик.
Тие што полагале Англиски дај нека кажат нешто дали е тежок тестот,дали може и таму да се препише нешто дали има доста со заокружување.
Освен се што е на заокружување, другото е на пишување :)

англиски е боза. значи делот што е на заокружување е чиста глупост. и да не знаеш може да препишеш и ете ти 50% од поените. е сега лани другите 50% се добиваа од пишување на есеј и уште еден текст. вежбајте си граматика и да знаете точно да ги напишете зборчињата( што воопшто не е тешко):smir::smir::smir:
сигурно положувате со добра оценка.

е да видиме што ќе биде.

Лесно е англиски, не треба многу учење само повторување на граматика и некои придавки за лесно да се напише есејот.Мене тешкото ми беше формалното писмо, другото беше се лесно.Особено текстовите со одговорите, самите одговори ги има во текстот и само ти треба да си ги препишеш.За 20мин се решава:)

од прилика какви есеи паѓаат на англиски

Прости:/
Не некои филозофски..
Пример јас имав тема:Најдобриот/најмилиот роденденски поклон или нешто така беше:D

а освен есејот другиот текст во каква форма треба да биди?

Мене лани другиот дел ми беше одбивање на покана. Боза. Тресев глупости убацив линкинг уордс и тоа беше тоа. А тој подолгиот текст ми беше Најсмешната работа што ми се има десено.

лани било се со заокружување + 2текста за пишување
оваа година незнам
ако биде вака исто лесно :tv:

ne se sekirajte lesno ke si pominete decko mi site godini imase angliski 2 pa na maturata(minatata godina) imase 4

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom