Цртани/анимирани филмови

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Место за љубителите на цртаните филмови. Долгометражни, краткометражни и серијали.

Мене Густав ми е еден од омилените. Руските и источноевропските цртани од времето на комунизмот. Тогаш цртаните филмови беа единствен медиум каде што можеше да се критизира и исмева системот.
Од поновите вреди да се спомне Самурај Џек, некои епизоди знаат да бидат многу досадни, но повеќето од нив се одлично замислени.
Од долгометражните ми имаат оставено впечаток Nightmare Before Christmas и Акира.

За некои други, ќе ми текне понатаму :wink:

hahaha super topik....e pa vaka...

kojotot i pticata...tom i dzeri....pink panter....zajakot i volkot(ruski znam deka e ne znam kako se vika) meceto ushko.....hmmmm leelee mnogu gi ima i den denes gledam crtani....Himen looooooool i mokta na siviot cerep:))))))))
mmmm.....NIMO mi e naj zakon od dolgometraznive....posle Shark Tale...The Simpsons mi se zakon.....aj ko ke mi tekne ushte ke vi kazam :wink:

vili kva -kva......supa od polzavi.....kalimero nema pravdina.....sakam da bidam sakam da bidaaaaaaaaaam -Kolen :wink: atomskata mravka....Raduvanjata na Radovan....Kire Bananamen....Buli Buli....

Site dolgometrazni se ubavi. Nemo, Ice Age, The Incredibles...
A ne znam dali nekoj go gledal Der kleine Arschloch isto suuuper crtan.

омилен цртан ми беше Џони Квест ама за жал не го даваат веќе на картун нетворк а иначе ги сакам класиците ко том и џери мечето ушко и милион други ко си идам дома стандард гледам картун нетворк

За цртани можам да ви зборам цел ден, ама ме мрзи

Mamliiiiiiiiiiiii......

iskreno mislam deka porano imase pokvalitetni crtani

Nema na kogo ne sum mu kazuvala za Ice Age... Najzakon crtan mi e shto sum go gledala do sega :D Mozebi preku 30 pati go imam gledano i koga bi go gledala pak, nema vo nieden moment da mi e dosaden, se "skrshiv" od smeenje...

Dexter's laboratory mi e omilen i si go gledam sekoj den :lol:

Мечето Ушко....Dexter...Courage....Jonny Bravo...Fosters.....Powerpuff Girls....
Незнам како, али јас се навлеков на овие цртанчиња.....И не ни сакам да се ОДНАВЛЕЧАМ од нив!!!

Ги заборавате трите најдобри:

SpongeBob SquarePants
The Simpsons
South Park

Јас ви го препорачувам Nightmare Before Christmas. Направен е од Тим Бартон, човекот има работено сам околу 10 години на овој филм. На крај успева да собере пари и да го реализира овој голем проект.
Ремек дело

717951009395ddfsl013mx.jpg

nightmarebeforechristmas40xa.jpg

nightmarebeforechristmas0014zj.jpg

Oмилени?
Од детството ми беа Том & Jerry, Transformers, The Mask, Душко Долгоушко (Bugs Bunny) и секако Мечето Ушко!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom